Watashi ni xx shinasai / わたしに××しなさい! / Do xx to Me! (manga; 2009)

Watashi ni xx shinasai / わたしに××しなさい! / Do xx to Me! (manga; 2009)

Watashi ni xx shinasai / わたしに××しなさい! / Do xx to Me! (manga; 2009)
Watashi ni xx shinasai / わたしに××しなさい! / Do xx to Me! (manga; 2009)

Hát ez nagyon édes shoujo manga lett! Végre egy képregény, amiben van valami szokatlan, de ugyanakkor egy tipikus mederben halad egy tsundere/loli keverékű hősnővel az élen.

Első küldetés: Légy szerelmes belém!

Himuro Yukina a suli jéghercegnője, aki szemüvege mögül tanulmányozza rémisztő tekintetével osztálytársait. Ám a hűvös külső mögött valójában a mobil regények koronázatlan királynője, Yupina rejtőzik, akit a tinilányok egyszerűen imádnak. Látszólag érzéketlen hősnőnk egy nagy álmodozó. Mivel csak unokatestvére, Akira társaságát élvezi, igaz barátok nélkül éli varázslókkal, hercegnőkkel és vámpírokkal teli álmait, amelyeket regényeiben ír meg. Ám rajongói szerint egy ponton gyengék a művei: nincs bennük szerelem. Yukinának sem kell több, hogy regényeit sikerre vigye, az iskola unalmasnak tűnő minta diákját szemeli ki magának kísérleti alanynak. De hogy vegye rá a látszólag kedves és segítőkész Kitami Shigurét, hogy szerelmi tapasztalatait gyarapítsa? A megoldás hamarabb jön, mint gondolná: a kedves álarc mögött Shigure-kun egy számító macsó, aki mindenkit kihasznál. Miután Yukina rájön a tökéletes diák sötét titkára, már csak egy kis zsarolás kell, és voalá, beindul a szerelmi gépezet: először a kézfogást, majd ölelkezést gyakorolják. A két folyton vitatkozó párocska lassan egymásba szeret, bár egyikük se jön rá erre egy darabig. A baj csak az, hogy mindkét oldalon belép a képbe a tipikus gyerekkori barát, aki bizony nem hagyja, hogy régóta tartó viszonzatlan szerelmét elrabolják. Így Yukináért Akira száll harcba, míg Shiguréét a váratlanul felbukkanó Mizuno-chan küzd foggal-körömmel. A felbolygatott szerelmi sokszögekből vajon lesz kiút?

A mangaka, Ema Tooyama (1981- ), korábbi mangáihoz képest ez már elég nőies igényeknél is megállja a helyét. Korábbi műveivel ahogy szemezgettem, feltűnt, hogy túl gyermekes karakterdizájn jellemzi, de ebben a mangájában már felnőttesebbre vette a formákat (keblek mérete :D, stb). Szerencsére egy kis smutot (erotikus) töltetet is belecsempészett a Watashi ni xx shinasaiba, ami kicsit izgalmasabbá teszi a hormonok dúlását. Shigure egész hot guy, de édes mikor letagadja az érzelmeit, Yukina pedig ártatlanul próbál rájönni mi is az a szerelem, ilyenkor vagy álmodozva gondol Shigurére, vagy kis rabszolgahajcsár módjára követel tőle lépéseket szerelmi ügyben. Akira eleinte egy kis szürke figurának tűnik, főleg a szemét eltakaró hajzuhatagával, de ha Shigure éppen valami ecchi dolgot művel Yukinával, akkor elég tökös legényként száll szembe vele. Mizuno egyenlőre egy kis idegesítő keverőgépnek tűnik, de az ő múltjában is megbújik valami drámai fordulat.

Ema Tooyama mint képregényrajzoló 2003-ban debütált, a Nakayoshi magazinban a Tenshi no Tamago (Angel’s Egg) mangával – semmi kapcsolata nincs a Mamoru Oshii-féle azonos című animével. Leghíresebb sorozata a Gokkun! Puucho, amelyet a Tokyopop is kiad Pixie Pop címen. Minden munkája a Kodansha kiadónál fut, és ahogy utaltam rá, fiatal tizenévesek általában a főhősei munkáinak. Érdekesség, hogy kedvenc képregénye például a Sayonara Zetsubou Sensei (jó ízlése van :)).

Hasonló mangák: Kaichou wa Maid-sama!; Dengeki Daisy; Faster than a Kiss; Kimi ni Todoke; Suki-tte Ii na yo

Manga borítók / Képek [nggallery id=131]
Manga adatok
  • Japán cím: Watashi ni xx shinasai / わたしに××しなさい!
  • Angol cím: Do xx to Me!
  • Mangaka: Ema Tooyama
  • Terjedelem: 5 kötet (még fut);
  • Magazin: Dessert
  • Kiadó: Nakayoshi
  • Megjelenés éve: 2009- még fut
  • Műfaj: romantikus, dráma, iskolai élet
  • Célcsoport: shoujo
  • LinkWikipedia (manga); Baka-Updates Manga (manga); OneManga (manga); MangaFox (manga); MangaReader (manga)
(Visited 406 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .