Zettai Joousei / 绝对┼女王政 / The Absolute Queen Regnant (manga; 2010)

Zettai Joousei / 绝对┼女王政 / The Absolute Queen Regnant (manga; 2010)

Zettai Joousei / 绝对┼女王政 / The Absolute Queen Regnant (manga; 2010)
Zettai Joousei / 绝对┼女王政 / The Absolute Queen Regnant (manga; 2010)

Egy kis kórházi pihenő után ismét itthon vagyok, így hát megünnepelvén a „kiszabadulásomat”, egy cuki mangával szórakoztattam magam. A Zettai Joouseiben nincs semmi szokatlan, lány suli, édes loli hősnő, lökött fiú, és további furcsa lányok hada – ergo vígjáték & school life a köbön. De rövid (csak 3 kötetes), gyönyörű grafikájú és ráadásul 2010-es manga.

Királynőt lányfóbiára

Szerencsétlenül szerencsés főszereplőnk a 15. évét taposó Satou Yuuma, aki alsó középiskola óta súlyos traumával küzd: Egyszer a korábban vidáman jellegtelen fiúnak az iskola diák elnöke szerelmet vallott egy csodás tavaszi napon. Ám Yuuma szíve már másfelé kacsingatott, így visszautasította a gyönyörű lány járási szándékát. Erre a feldühödött leányzó, hatalmas karmait kieresztve rávetette magát hősünkre, és fojtogatni kezdte. (Igaza is, ha nem lehet az övé, akkor gyepálja el jól, hogy másnak se kelljen XD). Persze a fegyelem őrei (tanárok), rájuk nyitottak, és a kis perszóna megvádolta a légy zümmögésének sem ártani tudó Yuumát, hogy molesztálta. Yuumát ezért felfüggesztették (ugyan ki tartaná hazugnak a diák elnököt?), és mindenki megutálta. Főhősünk ettől kezdve gynophobiában szenved, azaz retteg minden csinos, rettenetes bishoujotól (mi van a rondákkal? :D). Ha egy szép lány csillogóan rémisztő mosolyát meglátja, remeg, elájul, és fejvesztve menekül.

Hogy e betegségéből kigyógyuljon, persze nővére erős kényszerének engedve, a Szent Meian Akadémiára jelentkezik, ami láss csodát, 1 éve még csak a gazdag lányok méhkasa volt, és a szokásos születési mutatókra hivatkozva koedukálttá tettek. De a lányok aránya még így is 90%-os. A vallásos suliban, apácaruhába bújva próbálja eligazgatni öcsi komplexussal megáldott nővére, Miharu-chan, aki még a sulit uraló királynő rendszerbe is beszervezi öcsikéjét. Mellesleg a suli királynője az állandóan betegeskedő, kis csini loli, Arisugawa Shia, aki gyermeteg lélekkel refolmálja meg a sulit. Eltörli például a szerelmi tilalmat (tavaly még lány suli volt, akkor yuriztak a diákok? :D). A furcsa gondolkodásmenetű, komolykodó, de rettentően édes csajszi mindent szó szerint ért, és valamiért rögtön Yuumát nevezi ki titkárának. (A suli rendszere úgy épül fel, hogy van a diáktanács, aki kijelöli a királynőt, ő áll felettük, sőt még az igazgató felett is – Dance in the Vampire bund utószél? a loli iga miatt.) Úgyhogy Yuuma kénytelen Shia-sama minden kívánságát lesni, legalábbis egy ideig, míg rá nem jön, hogy szabadulhat meg e roppant bosszantó tüneménytől.

Arisugawa Shia-sama: fehér haj, cuki loli kari, imád parancsolgatni...hmmm kell ennél több?
Arisugawa Shia-sama: fehér haj, cuki loli kari, imád parancsolgatni…hmmm kell ennél több?
További karakterek
  • Oosaki Akira-senpai – Shia védelmezője, magas, hűvös leányzó, a tipikus kendo bajnok vagyok és sokat tudok fajta, aki Shia-samáért bármit megtenne.
  • Oosaki Yukio – diák tanács elnöke, Akira kis hugi ikertesója XD, aki elsőre egy dögös bishounennek tűnik – oh my god, ez csaj?? –  derült ki végül.
  • Kirishima Leona – diák tanács tagja, a királynő titkára akart lenni, utálja a fiúkat, főleg Yuumát. Mindig áskálódik, hogy Yuumát kisöpörje Shia mellől.
  • Kohinata Miu – félénk kis leányzó, akinek megparancsolja Shia, hogy legyen Yuuma barátja, de talán több is lesz neki? :p
  • Taki Tsubasa – szemfüles újságíró lány, bokrokból előugorva fürkészi ki mások titkait, főleg Yuuma és Shia kapcsolatára kíváncsi.
Kohinata Miu, Kirishima Leona, Oosaki Yukio, Oosaki Akira, Miharu-chan, Satou Yuuma, Arisugawa Shia
Karik: Kohinata Miu, Kirishima Leona, Oosaki Yukio, Oosaki Akira, Miharu-chan, Satou Yuuma, Arisugawa Shia

Aranyos, és humoros volt nagyon, igaz klisé bázis ezerrel, de most rákattantam az ilyen MM! szagú loli főhősnőkre, ha a Gosickhez hasonló dolgot tudnék még találni, annak még jobban örülnék, a lényeg, hogy kosztümös legyen. (Ötlet valakitől?) A képregény 2010-ben indult, 3 kötettel ért véget, és a Square Enix kiadónál futott, a Gangan Joker magazinban. A karakter dizájn és a grafika nagyon bejön! Imádom az ilyen cuki karaktereket. 🙂

Manga adatok
  • Japán cím: Zettai Joousei / 绝对┼女王政 / Zettai Onna Ousei
  • Angol cím: The Absolute Queen Regnant
  • Mangaka: Narumi Naru (hölgy!)
  • Terjedelem: 3 kötet (befejezett);
  • Magazin: Gangan Joker
  • Kiadó: Square Enix
  • Megjelenés éve: 2010 (befejezett)
  • Műfaj: iskolai élet, vígjáték, romantikus
  • Célcsoport: shounen
  • Link:  Baka-Updates Manga (manga); Mangahelpers (eng); My Animelist (eng); MangaFox (manga); MangaReader (manga)
(Visited 51 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .