Shoko Konami: Shinobi Life / シノビライフ / Shinobi Raifu (manga; 2006)

Shoko Konami: Shinobi Life / シノビライフ / Shinobi Raifu (manga; 2006)

Shoko Konami: Shinobi Life / シノビライフ / Shinobi Raifu (manga; 2006)
Shoko Konami: Shinobi Life (manga; 2006)

Milyen lenne egy nindzsa szerelmének lenni? Shoko Konami a shoujo édes-mézes mázában játszadozik e felettébb izgalmas gondolattal a Shinobi Life (Egy nindzsa élete) című mangájában. A munkára véletlen bukkantam rá, hiszen 2006 óta talán az egyik legkedveltebb képregény ez a netes shoujo rajongók körében.

Múltból jött szerelem

Watase Yuu ugyan már ügyesen megírta egy múltba való kiruccanás misztikus románcát a Fushigi Yuugi oldalain (ami szerintem a mai napig a legjobb ilyen manga/anime a témában). Konami Shoko is hasonlót próbált megalkotni, bár kevesebb intrikával és történelmi mélységgel, inkább a romantikus pillanatokra, és beteljesületlen szerelemre helyezve a hangsúlyt.

A gyengéd pillanatokkal teli történet másik erős pontja még a grafika. Konami Shoko hihetetlenül dögös bishouneneket képes kreálni, de hát ez alapból elvárható egy olyan termékeny alkotótól, aki 1988 óta csak ontja magából a yaoi (Eyeshild 21 dj doujinshi 2003), shounen ai (Futsuu no Renai ’99; Kamakiri 2001; Seiten Gold Fish 2005) és persze shoujo (Anesan wa linchou ’88; Anghel Blood ’96) termékeket. Munkáiban nemcsak a romantikus, gyakran tabukat feszegető elemek dominálnak, nem kíméli a pszichológiai akciókat és vígjátékkal teli iskolai életet sem. A Shinobi Life is ezek között egyensúlyoz, egész ügyesen. Az Akita Shoten Princess magazinjában futó sorozatot még a Tokyopop is licenszelte, így az USA-ban, Kanadában angolul és a Sharp Point Press jóvoltából pedig Tajvanon is kiadják.

A történet főhősnője Fujiwara Benji, aki örökli hajdani édesanyja rejtélyes képességét: az időutazást. Persze erre mindaddig nem jön rá, míg egy nap kegyetlen édesapja miatt öngyilkos nem akar lenni. Ám ahelyett, hogy a 10 emeletes tetejéről levetve magát a betonba préselődne, egy fura alak pottyan a fejére. Ő Kategora, egy nindzsa a feudális Japánból, aki Benji ősét, a Vörös Hercegnőt, Benjihimét szolgálja. Mivel Benji a megtévesztésig hasonlít felmenőjéhez, így jóképű nindzsánk azt hiszi, hogy az ellenség egyik illúzió trükkének esett áldozatul, és minden áron hősnőnk testőre akar lenni. 😀 A küldetését megszállottan teljesítő, a modern kor vívmányaival nehezen megbirkózó daliánk, akarva-akaratlanul elcsábítja szeretetre vágyó, magányos hősnőnket, aki fura mód elhiszi, hogy egy másik korból jött ez a fiú. Míg Kategora űrnője megváltozott személyiségét szemléli, észreveszi, hogy szolga létére valami mást is elkezd érezni Benji-sama iránt. A tetőpont csak azután jön, hogy mindketten visszautaznak később Kategora korába, ahol mindenre fény derül. Na de egy nindzsa választhatja-e a szerelmet élete küldetése helyett? Szülői vasszigor, tiltott románc, sok titok, rossz akarók hada és persze kényszer eljegyzések sora keseríti meg Benji és Kategora románcát, jelen és múlt egyesülését, amely sosem következhet be egy rossz ómen miatt.

Egyenlőre az ötödik kötetig jutottam a mangában, kicsit pihentetem, mert ha elkezdem olvasni, akkor nem bírom abbahagyni XD. Angolul a 9. kötetig érhető utol a képregény, a 10. kötet is úton van, szerencsére folyamatosan frissítik (kérdés csak meddig, mert a Tokyopop előbb-utóbb levadássza a virtuális példányokat). Addig is a shoujo fanoknak itt egy újabb nyálcsorgató darab a hűvös estékre. 🙂

Manga adatok
  • Japán cím: シノビライフ / Shinobi Raifu
  • Angol cím: Shinobi Life
  • Mangaka: Shoko Konami
  • Terjedelem: 10 kötet (még fut);
  • Magazin: Princess
  • Kiadó: Akita Shoten
  • Megjelenés éve: 2006- még fut
  • Műfaj: romantikus, dráma, természetfeletti, fantasy, akció
  • Célcsoport: shoujo
  • Link Wikipedia (manga); Baka-Updates Manga (manga); OneManga (manga); My Animelist (eng); MangaFox (manga); MangaReader (manga); MangaZin (hun)
(Visited 344 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .