Kore wa Zombie Desu ka? / これはゾンビですか? / Is this a Zombie? (TV-sorozat; 2011)

Kore wa Zombie Desu ka? / これはゾンビですか? (TV-sorozat; 2011)

Kore wa Zombie Desu ka? / これはゾンビですか? / Is this a Zombie? (TV-sorozat; 2011)
Kore wa Zombie Desu ka? / これはゾンビですか? / Is this a Zombie? (TV-sorozat; 2011)

Ha identitás zavaros srác parodisztikus életére kíváncsi egy otaku, akkor Ayumi Aikawa történetét ajánlom melegen. Lehetsz zombi, masou shoujo, vagy akár vámpír ninja, itt mindenki kap egy kis fricskát, és még jót is mulat a nagyérdemű az ugyan teljesen klisékből építkező, de humorosan kifigurázott szereplőkön. Nálam telibe talált ez a sorozat, és nemcsak a loli mániám miatt :D.

Egy zombi fiú háreme

Shinichi Kimura őrült ligh novele, a Kore wa Zombie Desuka? 2009-ben kezdte meg rekeszizmot tornázó útját. Az egyenlőre 6 kötetes sorozat csinos karakterdizájnját Kobuichi és Muririn készítette. Persze ha kapunk egy tipikus elemeket kiparodizáló történetet, ahol dráma mellett töménytelen vér, képtelen szituációk, és egy magical-boy szerepcsere is kialakul, arra a manga és anime adaptáció sem várat sokat magára. A manga ugyanúgy 2011 januárjában indult Sacchi rajzaival a Monthly Dragon Age magazinban (Fujimi Shobo kiadó), mint az anime a csecse Studió Deentől. A gyönyörű grafika így garantált, de az első rész kijötte előtt nem hittem, hogy egy ennyire jó dolog sül ki a műfaji egyvelegből, de a kellő mennyiségű darabolós jelenet, bájos lolik lökött reakciói, na meg a főhős képtelen helyzete meggyőzött. Mivel Ayumi Aikawa (Junji Majima) nem egy hétköznapi főhős, lúzer srác. Nappal nem nagyon mozog, és a legjobban a temetőben érzi magát?  Hát igen, szerencsétlen hősünk már egy hónapja a zombi élet gyönyöreit éli át, így ha átgázolnak rajta, kettészelik, meg se kottyan neki, legfeljebb a sok vérveszteségtől beszél kótyagosan egy ideig. És mindezt egy szótlan leányzónak köszönheti, a néma, csak jegyzetfüzet útján kommunikáló Eucliwood Hellsycthenek(Midori Tsukiyama) (huh de bonyolult neve van), aki az alvilágból származik, és Ayumi zombi létéért felelős.

Nos, hősünknek nem elég, hogy e szófukar, mindig csak az étvágyával foglalkozó szépségről kell gondoskodnia, de a temetőben fűrészes találkozása lesz egy magical-girlel, Haruna-channel (Iori Nomizu). A démonvadász (inkább gyilkológép) leányzó varázserejét zombi adottságai miatt Ayumi elszippantja, mint egy vákuum, és szegény leányzó még átváltozási képességét is elveszti – pucéran ugye nem hajkurászhatja a rossz fiúkat. Így Ayumival kénytelen együtt élni, amíg vissza nem kapja erejét, de a lányt üldöző démonok (Megalok) persze nem pihennek, ezért Ayuminak kell felvennie velük a harcot a tsundere Haruna-chan helyett (és igen! magical-girl effektusok közepette változik át kis rózsaszín tütübe a srác, és még a pantsu-shottokkat sem kímélik tőle!) :D. Haruna + Ayumi harcos párosa kiegészül még további hormon mozgató lánykákkal: Seraphimmal (Youko Hikasa), a vámpír ninja lánnyal, aki ninja reflexeit ötvözi vámpír adottságaival, valamint egy szöszi Tomonori (Hisako Kanemoto) nevű, egyenlőre titokzatos, de 100% -ig újabb furcsa képességekkell megáldott lány csatlakozik hozzájuk még.

Sose halunk meg!

Már mikor az első résznél, mikor a sarokban megláttam, hogy a „főszereplő zombi, ezt sose próbáljátok ki otthon :D” tudtam, hogy ez lesz nálam a januári mosoly dömping forrása. Az opening, ending theme fergeteges, az animáció ez alatt zseniális, az ilyen színvilágot imádom, kicsit kontrasztosabb, sötétebb, ugyanakkor hihetetlenül szépiás élénk színek váltakoznak. A fűrészes jelenetek nagyon coolok, a zene is fülbe mászó: Iori Nomizutól a „Ma・Ka・Se・Te Tonight (魔・カ・セ・テ Tonight)„. Az endinget végig kacagja az ember: ahogy Ayumi aszalódott teste körül szórakoznak a csajok váá XD nagyon haláli. 😀 A zene elég bugyutácska, de rettentően aranyos, ez a Rie Yamaguchi & manzo koprodukciójában hallható „Kizuite Zombie-sama, Watashi wa Classmate desu (気づいてゾンビさま、私はクラスメイトです)„.

Openin / Ending Theme

Az első epizódból hatalmas volt az a jelenet, mikor Ayumit üldözőbe veszi egy pedo démon férfinak álcázva magát, és a srác által elszippantott magical-girl energiára pályázva közli vele, hogy „akarlak téged”! Erre Ayumi jelképesen a fenekéhez kap (wtf ez egy Boys Love??? by Haruna), nem elég hogy zombi, még egy pasi is meg akarja kettyinteni?! 😀 Persze később véresen komolyan tisztázódik a helyzet. És íme még egy plusz pont a széria mellett: hihetetlenül komolynak akarja beállítani magát (pl.: feszültséget kifejező kamerabeállások, véres, cincálós, pszichológiai horrort sejtető flashbackek), de teljesen egyértelmű hogy ez csak álca. A komolykodó jelenetekre rögtön rácsap egy abszurd humor pl.: mikor Ayumi megmenti Harunát, és elpusztítja az éppen rájuk támadó szörnyet, akkor mahou shoujo ruhájában kirepül a foci pálya közepére, és iskolatársai tekintetének kereszttüzében kénytelen villantani :D. A darabolástól, csonttörésektől sem mentes epizódvezetés pedig nem kíméli Ayumit, szerintem minden részben elfog vérezni, vagy földhöz csapják, leszúrják. 🙂

Ami különösen tetszik, a cuki lányokon, a kicsit antiszoc főhősön túl (aki elég béna módon akarja távol tartani fiú osztálytársait a lakásától – csak nem derülhet ki, hogy 4 gyönyörű lánnyal él -majd gondolom- együtt, ugye?), hogy belekeverték ezt a zombis dolgot, bár azt furcsán oldják meg, hogy ha Ayumi zombi, akkor 1) Miért nem büdös?, 2) Miért nem oszlik a teste?, 3) Hogy tud normális kaját enni, és mi lesz azzal, hogy nem öregszik?. Ezek a kérdések csak úgy felmerültek a fejemben, amikre vagy kapunk választ a széria alatt, vagy nem, de ha el is marad, az sem olyan nagy vétek. 🙂

Alkotói gárda, és amit még tudni érdemes

A rendező Takaomi Kanesaki (Magician’s Academy (TV)), a forgatókönyv és epizód rendezésért felelősek: Makoto Uezu (Akane-Iro ni Somaru Saka (TV), Katanagatari (TV), Seikon no Qwaser(TV)), Shigeru Morita (Mobile Suit Gundam Seed/ C.E.73: Stargazer / Destiny (TV)) és Touko Machida (Amagami SS (TV), Lucky Star (TV)). A jópofa zenéért Shinji Kakijima felel, míg a szép karakter dizájnt Shinobu Tagashira (HunterxHunter (TV); Puppet Princess (TV)) készíti nekünk. Az animációt ugyan a Studio Deen gyártja, de a háttereknél a Studio Easter, a 3D animációnál pedig az Umidori segít be a stábnak.

Az anime 12 részes lesz, és az utolsó epizódja, a 13. OVA-ként fog megjelenni DVD-én az addigra 8 kötettel bíró light novellel egyetemben 2011 júniusában. Emellett a manga sem fog egyedül futni, még 2 spinoff is társulni fog a franchisehoz. Érdekesség, hogy a light novelt jelölték a Fujimi Shobo kiadó 20. Fantasia Awardson, és hossza, érdemei miatt emelték ki.

Screenshots / Pillanatképek [nggallery id=128]
Anime adatok
  • Japán cím: Kore wa Zombie Desu ka? / これはゾンビですか?
  • Angol cím: Is this a Zombie?
  • Rendezte: Takaomi Kanesaki
  • Forgatókönyv: Makoto Uezu, Shigeru Morita, Touko Machida
  • Karakter dizájn: Shinobu Tagashira
  • Eredeti alkotó: Shinichi Kimura
  • Eredeti karakter dizájn: Kobuichi, Muririn
  • Zene: Shinji Kakijima
  • Megjelenés éve: 2011
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 12 epizód + 13. epizód OVA-ként
  • Műfaj: vígjáték, fantasy, hárem, lolicon, mahou shoujo, paródia, akció, shounen, magical girl, romantikus
  • Stúdió: Studio DEEN, Studio Easter, Umidori
  • HivatkozásokANN (eng); AniDB.net (eng);  My Animelist (eng); AnimeNfo (eng); Wikipedia (eng); AnyManga (eng); Baka-Updates Manga (eng)
(Visited 98 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .