Rio – Rainbow Gate! / リオ レインボーゲート!(TV-sorozat; 2011)

Rio – Rainbow Gate! / リオ レインボーゲート!(TV-sorozat; 2011)

Rio - Rainbow Gate! / リオ レインボーゲート!(TV-sorozat; 2011)
Rio – Rainbow Gate! / リオ レインボーゲート!(TV-sorozat; 2011)

Hát erre az animére a kíváncsiság vitt rá. Nem mondanám, hogy nagy szerencsejátékos vagyok, de a nyáron bátyám bevezetett a pókerezés rejtelmeibe (no bátyus komplexus :D), a Rio – Rainbow Gate! pedig pont egy kaszinóban játszódó anime. A grafika so-so, a zene elmegy, de hogy még egy ilyen animét se láttam eddig az 580 db-os gyűjteményemből, az biztos.

Csókos jackpot mell pattogással

No, ha ez a két hasonlat se nyújt kellő támpontot arról, hogy milyen is lehet ez az anime, akkor kicsit belemélyülök. Annak ellenére, hogy erősen gyengén teljesít nálam, mégis van benne valami, amiért nézni fogom.

Az első epizód úgy indul, hogy egy milliomos kislány, Mint Clark (Ayana Taketatsu) érkezik meg egy, az anime világában tipikusnak számító kaszinó szigetre, Howard Resortra. Minden szép high-tech cuccokkal van berendezve, szex, pénz, szórakozás, a jövő kütyüjei ugrálnak a földön. Mint-chan a kezében szorongatott Chocho nevű plüss maciival nézelődik, mikor meghallja ahogy az emberek a Victory of Goddess-ről áradoznak (a Győzelem Istennője). Mint-chant egy vadászgörény el is vezeti e körül rajongott személyhez, aki egy lengén öltözött, kicsit halk szavú lány, Rio Rollins (Marina Inoue a szinkronja!). Állítólag a lánynak olyan „varázsereje” van, hogy aki mellett elhalad, vagy akit megérint, annak hatalmas nyeremény üti a markát. Nos, Rio kinézetre csak egy egyszerű dealer (osztó) a póker és rulett asztalnál. A jelmondata „a vendég kívánsága szent, és a vendég érdekében bármit”, eléggé kétértelművé teszi nem éppen hétköznapi foglalkozását.

Rio be is mutatja tehetségét: éppen egy kétségbeesett fiatal fiú lép a rulett asztalhoz, aki vacillál, hogy megkérje szerelme kezét vagy sem. A döntés a rulett asztal következő körén múlik, ha nyer a fiú, akkor megkéri, ha nem, akkor nem. Rio megcsókolja a golyót, és láss csodát, a srác nyer, mivel a szerelme születési dátumára tette meg tétjét. Ezután kiderült, hogy Mint-chant a milliomos nagypapája (Katsumi Chou) hozta a szigetre, és pont a kaszinó perverz tulajdonosának, Tom Howard (Kouji Ishii)-nak a barátja az öreg.

Rio, Mint-chan, és az áldozat: Chocho a maci. :)
Rio, Mint-chan, és az áldozat: Chocho a maci. 🙂

Így a lányt Rió gondjaira bízzák, akit az atyáskodó Tom mindig alul öltöztet, és minden vágya hogy meztelenül lefilmezhesse a gyönyörű lányt (tényleg az, karcsú, kellemes mell méret, ha pasi lennék, az esetem lenne). Na de, Mint-chant később fekete öltönyös és napszemüveges alakok támadják meg, és el akarják venni a plüss maciját! A látszólag ártalmatlan Rio szépen leszereli őket. Az öltönyös bagázs főnöke, egy póker bajnok szőke tag (szerencsés a játékban, szerencsétlen a szerelemben, ráadásul mindig a legerősebb lapsorozattal, a 4 királynővel győz), azonban követi Riót és Mint-chant a kaszinóba. A szőke fiatalember pedig kihívja Riót egy póker játszmára: ha a szőkeség veszít, akkor el kell hagynia a szigetet, de előtte tisztáznia kell, hogy miért akarta a macit, ha Rió veszít, akkor le kell vetkőznie a maci átadása mellett (és láss csodát, ez mind a kis ártatlan Mint-channak jutott eszébe!).

Menjünk harcolni- na de minek ehhez esküvői ruha???
Menjünk harcolni- na de minek ehhez esküvői ruha???

És most érkeztünk el az anime történelem legbizarrabb részéhez. Ha shounen-fight lenne, akkor most hosszú monológok, erőfitogtatások következnének. Ez meg is van. CSAK! Rio esküvői ruhájában, esküvői muzsikára libeg be az asztalhoz, mondván, hogy ő minden egyes játékkal eggyé válik :D. Majd mint egy Magical Girl-ös animében (Wedding Peach nyúlás?), átváltozik meztelen egyenruhájába, és egy virtuális térben megkeresi a győzelemhez szükséges lapokat. Mikor a szőke pasink azt hinné megtalálta a királynőket, kiderül, hogy egy párja sincs, erre Rio a póker leggyengébb párjával veri meg ellenfelét: két 2-sel. XD

Magical-girl alá meztelenkedés? Keressük meg a győztes lapokat!
Magical-girl alá meztelenkedés? Keressük meg a győztes lapokat!

És a nyúl még csak most ugrik ki a bokorból! A szőke macsónk bevallja, hogy lelépett az ex-felesége, akinek hiányát ritka plüss macik gyűjtésével palástolja, ám egy utolsó különleges példány hiányzik a gyűjteményéből: egy Belgiumban gyártott darab, ami Mint-chané. Na, erre a kaszinó alkalmazottjai megnézik Mint-chan maciját, és közlik: „De hát erre az van írva, hogy MADE IN CHINA!” – ááááááá. Itt döntöttem el, hogy nézni fogom! Ez fárasztó, néha betegesen gagyi, de nem számítottam erre a „lelki csapásra”! (A végén igaz Rio nyert, de Mint-chan egy ügyes mellé nyúlással leszakítja Rio ruháját, és áhh pironkodós sikollyal zárul a napunk :).)

Első epizód / Ending theme

f

Pozitívum? Negatívum? Mit várhatunk?

A grafika szép, legalábbis mai színvonalú, bár a nők (Riót kivéve) vagy túl husik, vagy kicsit torz arányúak. A kaszinó belseje mesteri, nagyon hangulatos, a játék asztalok hihetetlenül valósághűek, úgyhogy kaszinó-fanoknak igazi élvezet a látvány. Persze a hölgyekre a fanservice a köbön faktor jellemző: bugyi, mell, bugyi, mell (ha Riónak nem fókuszáltak vagy 6-szor a pattogó dinnyéire, akkor egyszer sem). A kaszinó alkalmazottai mind alul öltözöttek, mondjuk ezen nem is kell meglepődni, de pl.: van egy hollywoodi színésznőnk is, Rosa Canyon, aki szőke, tehén keblű, és okoskodik általában. A sztori nem egy világmegváltó, laza történet, pihent percekre. Kicsit Miracle Train utóíze van, mintha megint ilyen hétköznapi emberek, hétköznapi problémáját extrém módon megoldó dolog kerekedne belőle. A következő részekben elvileg még jönnek további főszereplők. Az anime még azért jön be picit, mert végre nem férfi központú! 😀 Jó, tudom, fanservice meg a téma inkább a hímeknek szól, de legalább csak női hősök vannak, ráadásul Mint-chan nagyot dob az egészen, és nincs hárem.

Az animét a Xebec anime stúdió készíti, a rendező Takao Kato (To Love-Ru, Over Drive, Pandora Hearts) lett, míg a forgatókönyvíró Mayori Sekijima (Moon Phase, Kaze no stigma). A karakter dizájnt Hisashi Shimura készíti, a zenéért Atsushi Umebori (Initial D) felel.

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=119]
Anime adatok
  • Japán cím: リオ レインボーゲート
  • Angol cím: Rio – Rainbow Gate!
  • Rendezte: Takao Kato
  • Forgatókönyv: Mayori Sekijima
  • Karakter dizájn: Hisashi Shimura
  • Zene: Atsushi Umebori
  • Megjelenés éve: 2011
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 12 epizód
  • Műfaj: vígjáték, ecchi, szerencsejáték, seinen
  • Stúdió: Xebec
  • HivatkozásokANN (eng); AniDB.net (eng);  My Animelist (eng); AnimeNfo (eng); Wikipedia (eng); MangaFox.com (eng); Baka-Updates Manga (eng); Allcinema (jp)
(Visited 75 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .