Puella Magi Madoka Magica / 魔法少女まどか☆マギカ (TV-sorozat; 2011) – 01- epizód

Puella Magi Madoka Magica / 魔法少女まどか☆マギカ (TV-sorozat; 2011)

01. epizód: As if I met Her In My Dream / 夢の中で会った、ような

Puella Magi Madoka Magica / 魔法少女まどか☆マギカ (TV-sorozat; 2011)
Puella Magi Madoka Magica (TV-sorozat; 2011)

Kislányok a világmegmentés küszöbén? Hmm érdekes ez a Puella Magi Madoka Magica című anime. Nem nagyon nézegettem ilyeneket, de nem tűnik rossznak. Az animáció kifejezetten szép (az első 10 perc lenyűgöző volt), bár a karakterek arca furcsa elsőre. Hogy kicsit tragikus magical-girl szériát kapunk, vagy iskolai élettel teli vígjátékot? Nem tudom mire számítsak a későbbiekben, de az első rész egész jópofán indult.

Shaft a bűvös gyáros

A Hidamari Skecht-et, a Maria Holicot és a Bakemonogatarit is jelző Shaft anime stúdió saját produkcióival tarolt eddig. Hol vicces, abszurd humorú saját gyártású művekkel toborzott rajongókat (Bakemonogatari), hol művész palánták hétköznapi poénkodását vitte vászonra (Hidamari Sketch). Hogy a könnyed formátum az idei Puella Magi Madoka Magicában is folytatódik? Az első epizód alapján fogalmam sincs, mert volt benne mindenből egy kicsi. Az külön jó pont az anime oldalán, hogy Yuki Kajiura (Noir, Hack) szerzi a muzsikáját, a Kalafina (So-ra-no-wo-to, Kara no kyoukai) csodás csapata pedig az endinget szolgáltatja. Az első részben pedig megismerjük Madoka Kanamét, egy kis rózsaszínhajú tüneményt, aki karrierista édesanyjával, házias apukájával, és alig totyogó kisöccsével él együtt (ez viszonylag szokatlan családi felállás). Éppen rémálmából ébred a leányzó, ahol egy fekete hajú lány küzdelmét figyeli, míg egy furcsa lény a segítségét kéri, és megkéri kössön vele alkut, hogy magical-girlként harcolhasson a gonosz ellen. Madoka felébred, és rémálmától menekülve kezdi tipikus napjainak egyikét: a suliban 2 barátnője fogadja – a fiúk kedvence Kazuko Saotome, és a kicsit fiús Sayaka Miki. Miután kellően kibolondozzák magukat egymás társaságában, beülnek az osztályba, ahol a tanárnéni szokásos félre sikerült randijától vezérelve próbál jobb embereket nevelni nebulóiból, majd bemutatja az új diák: Homura Akemi, akit Madoka korábbi rémálmában látott.

A hűvös, de mindenben tökéletes  Akemi-chan, nemcsak az iskolában tűnik fel. Suli után Miki és Madoka elmennek plázázni, ahol az álombeli furcsa lény kéri Madoka segítségét, megint. A kis lény, Kyube, pont Akemi-chan elől menekül, aki végezni akar vele. Miután Madoka rátalál Kyube-re, a védelmébe veszi, a mentőakcióba pedig betársul a lányt követő barátnője, Miki is. A kis összezörrenést váratlan dolgok zavarják meg. A világ hirtelen eltűnik, és mint egy rémálomba csöppenve, a lányok különös lények között találják magukat (olyan montázsszerű, pillangók, bizarr tárgyak, élőlények teremnek körülöttük – kifejezetten tetszett ez a látvány). A lányokat hirtelen megtámadják a kis lények, ám egy szőke lány felbukkanása megmenti hőseinket. A lány pedig Mami Tomoe, a lányok sulijába jár, s Kyube „barátja”. Miután átváltozik harcos leányzóvá, megmenti Mikit és Madokát, majd Akemi-chan is belép a képbe. A két harcos lány között (Tomoe és Akemi) érezhető feszültség vibrál, de végül Akemi lelép, és nem támadja meg őket. Kyube pedig megint előjön az ajánlatával, hogy Madokát, és most már Mikit is magical-girllé változtatja ha segítenek neki, és cserébe teljesíti egy kívánságukat.

Alapkarakterek meg vannak, és ezután?

Az első részben meg voltak a nagy bemutatások, tudjuk kit hova tegyünk, lényegében Madoka és a groupja a jók gyülekezete, míg Akemi valami miatt nagyon ellenséges velük. Hogy majd mitől kell megmenteni a világot, majd még elválik. Addig is néhány érdekes infó az anime projecttel kapcsolatban:

Az animét Akiyuki Shinbo (Moon Phase, Natsu no Arashi) ötletére húzták munka alá, mivel a rendező kifejezetten szeretett volna már régóta egy magical-girl szériával előállni. A projectet Gen Urobuchival (Phantom-Requiem for the Phantom) kezdték el gyártani, majd Ume Aokit (Hidamari Skecht) is bevették a csapatba, aki az eredeti karakter dizájnt is megalkotta. Az animével párhuzamosan már 3 manga sorozatot is bejelentettek / indítottak. Először a három kötetes Puella Magi Madoka Magica indul, mely februárban, márciusban és áprilisban jelenik meg. A manga történetét Masaki Hiramatsu írja, Takashi Tensugi illusztrálja, és a Houbunsha kiadó Manga Time Kirara Forward magazinjában fut. A további mellék történetekről még nincs infó de állítólag Hanokage és Kuroe Mura fogja rajzolni őket, az első sorozat The Innocance Malice alcímet fogja viselni, míg a harmadik manga majd az anime után debütál. Az ending/opening teljesen rendben van, jó animáció, jó zenére (op: ClariS – „Connec”, ed:  Kalafina – „Magia”).

Opening Theme / Első epizód részlete

c

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=120]
Anime adatok
  • Japán cím: 魔法少女まどか☆マギカ
  • Angol cím: Puella Magi Madoka Magica
  • Rendezte: Akiyuki Shinbo
  • Epizód rendező: Yukihiro Miyamoto
  • Forgatókönyv: Gen Urobuchi
  • Karakter dizájn: Takahiro Kishida
  • Eredeti karakterdizájn: Ume Aoki
  • Zene: Yuki Kajiura
  • Megjelenés éve: 2011
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 12 epizód
  • Műfaj: fantasy, varázslat, magical-girl, iskolai élet, mahou shoujo
  • Stúdió: Shaft, Aniplex, Nitro+
  • HivatkozásokANN (eng); AniDB.net (eng);  My Animelist (eng); AnimeNfo (eng); Wikipedia (eng); MangaFox.com (eng); Baka-Updates Manga (eng); Wikipedia (jp)
(Visited 82 times, 1 visits today)

One thought on “Puella Magi Madoka Magica / 魔法少女まどか☆マギカ (TV-sorozat; 2011) – 01- epizód

  1. Nekem nagyon tetszett ez az anime! 🙂 Az elején kicsit fura volt, de megéri végignézni!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .