Kimi ni Todoke 2nd Season / 君に届け 2ND SEASON (TV-sorozat; 2011) – 00. epizód

Kimi ni Todoke 2nd Season / 君に届け 2ND SEASON (TV-sorozat; 2011)

00. epizód: Unrequited Love / 片想い

Kimi ni Todoke 2nd Season / 君に届け 2ND SEASON (TV-sorozat; 2011)
Kimi ni Todoke 2nd Season / 君に届け 2ND SEASON (TV-sorozat; 2011)

Yatta! My favourite shoujo series is back! Uff, két év kihagyás után végre visszatért animében a Kimi ni Todoke, a kedvenc, szívet melengető romantikus sorozatom. A Production I.G. úgy tűnik behozta az azóta is futó eredeti mangát, mely 2006-os indulása óta már a 12. köteténél tart, ráadásul 2010-ben készült hozzá egy live-action movie is.

Riválisból legjobb barátnő?

A 0. epizódként is fémjelzett ráhangolódó rész Kurumi (Aya Hirano) szemszögéből mutatja be az első évadban történteket. A gyönyörű és egyben népszerű Kurumi már évek óta szerelmes a szintén népszerű Kazehayába (Daisuke Namikawa). Ám kapcsolatuk megrekedt elég langyi baráti szinten, ráadásul a képbe lép Sawako-chan (Mamiko Noto), a félénk de szép, és ártatlanul gyermeki szívvel megáldott, önbizalom hiányos leányzó, aki észre se veszi, hogy az őt mindig segítő Kazehaya bizony fülig szerelmes belé. Persze ezt Kurumi megneszeli, és mindent megtesz, hogy a korábban barátok nélküli, magányos Sawakot eltávolítsa a képből. Szerencsére terve nem sikerül, és még az édes Sawakót is megkedveli.  Sawako ugyanis megsajnálja a reménytelenül szerelmes lányt, és bátorítja hogy vallja meg érzelmeit a fiúnak, persze Sawako is rájön közben, hogy hogyan is érez igazából Kazehaya iránt. A szerelmi komplexum így hát megoldódik: Kurumi szerelmet vall Kazehayának, de a fiú visszautasítja, hiszen az ő szívében már régóta más lakozik. Kurumi fájdalommal a szívében veszi tudomásol Sawako győzelmét, de kétbalkezes szerelmes hőseink előtt még mindig hosszú út áll az egymásra találásig. Sawako és Kazehaya bimbózóan félénk szerelmét, ugyanis egy jóképű nőcsábász, Miura Kento (Mamoru Miyano) zavarja meg, aki Sawako kegyeire pályázik.

Könnyek, szerelmek és a nagy vallomások

Egy aranyos shoujotól ne várjunk nagy fordulatok és extrém történéseket, a Kimi ni Todoke folytatja a megszokott kellemesen andalgó cselekmény receptet. De az érzelmi hullámzás, a drámai pillanatok, a szívet megdobogtató vallomások maradtak a régik, amik még mindig abba hagyhatatlanná teszik a sorozat nézését, olvasását. A karakterek erősek, mindenkinek meg van a maga szerelmi élete és komplexusa, hibáikkal, viszonzatlan érzelmeikkel együtt. (Sawako barátnői, Chiyo és Ayane hozzák majd a formájukat remélem megint.) Ráadásul az epizód egész Valentines hangulatban kelt, hiszen a következő részben pont e tipikus szerelmi ünnep lesz a téma, és Kurumi nem véletlenül boncolgatta érzelmeit, hiszen éppen csokoládét vásárolt szeretteinek. Ekkor bepillanthattunk a többi lányhoz is: Sawako házi csokival készül mindenkinek, a többiek vásárolgattak. És hogy Kurumi és Sawako hogy adja át a legfontosabb személynek szánt ajándékot, és Kazehaya milyen reakciókkal fogadja majd ezeket? Január 11-én majd kiderül, mert ekkor jön élesben az első rész. 🙂

Csemegézzünk még az animén

Az anime látványvilága maradt a régi: gyönyörű, hangulatos. A zenék nagyon jók! Az opening animáció édes, a zene jópofa dalocska Tomofumi Tanizawától a „Soufuu (爽風)”, míg az endingben az idei év legszebb lírai balladája csendül fel, a „Kimi ni Todoke…” a MAY’S-től. Az animáció ez alatt igazi érzelmes képek sora, amelyeket elmosódott vízfesték rajzokkal színesítettek.

Opening / Ending Theme

c

Az anime alkotói gárdája is már a veterán csapat tagja:  Hiro Kaburaki rendezi, a karakter dizájngot pedig (ami mellesleg tökéletesen követi  az eredeti manga stílusát), Yuka Shibata készíti. A forgatókönyv és az epizódok kordinátora pedig Tomoko Konparu (Nana, School Rumble).

Áhh remélem 13 résznél hosszabb lesz, az első évad is 25 volt, úgyhogy remény még van. A Karuho Shiina alkotta mangához indult 2007-ben light novel adaptáció is, ezt Kanae Shimokawa írta, és jelenleg a 7. köteténél tart. Ráadásul 2010-ben elvileg egy live-action feldolgozást is megért a dolog, amit még nem sikerült megnéznem, de vadászom gőz erővel. A szereposztás nagyon tetszik, az eredeti karaktereket teljesen sikerült eltalálniuk (az előzetesből egyből látszik).

Live-action előzetes

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=118]
Anime adatok
  • Japán cím: 君に届け 2ND SEASON
  • Angol cím: Kimi ni Todoke 2nd Season
  • Rendezte: Hiro Kaburaki
  • Forgatókönyv: Tomoko Konparu
  • Karakter dizájn: Yuka Shibata
  • Eredeti alkotó: Karuho Shiina
  • Zene: S.E.N.S.
  • Megjelenés éve: 2011
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód?
  • Műfaj: romantokus, shoujo, iskolai élet, vígjáték, dráma
  • Stúdió: Production I.G, D.N. Dream Partners, NTV, Shogakukan Productions Co., Ltd., VAP
  • HivatkozásokANN (eng); AniDB.net (eng);  My Animelist (eng); AnimeNfo (eng); Wikipedia (eng); MangaFox.com (eng); Baka-Updates Manga (eng); Allcinema (jp)
(Visited 144 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Kimi ni Todoke 2nd Season / 君に届け 2ND SEASON (TV-sorozat; 2011) – 00. epizód

  1. Már alig várom a 2. évadot ! Most fordítom a mangát magyarra! XD 🙂 Tök aranyos anime! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .