Hyakka Ryouran: Samurai Girls / 百花繚乱 サムライガールズ (TV-sorozat; 2010)

Hyakka Ryouran: Samurai Girls (TV-sorozat; 2010)

Hyakka Ryouran: Samurai Girls / 百花繚乱 SAMURAI GIRLS (TV-sorozat; 2010)
Hyakka Ryouran: Samurai Girls / 百花繚乱 SAMURAI GIRLS (TV-sorozat; 2010)

Mutáns keblű, előkelő szamuráj családból származó hajadonok jelentkezését várom, akik magasabb fokra kívánkoznak lépni a raglétrán. Az erőimpulzus fokozást csókkal kell csupán megpecsételni, és egy esküvel, hogy életük végéig mellettem maradnak, mint (szex)rabszolgák. (A fejlődésben lévő lolikat sem helyezem hátrányba, majd a kézi munka segít rajtuk.)

Generális és a hét bombázó

Íme egy idei, megint csak 2010-es őszi anime, amelyet semmiképpen nem kezdtem volna el nézni, ha éppen nincs egy unalmas estém. Végül is nem bántam meg a választást, a grafika tetszett, és legalább azt is tudtam végig, hogy mire számíthatok. A Hyakka Ryouran: Samurai Girls hozza a tipikus ecchi-fanservice-harci jelenetekkel teli egyveleget. A 12 részes sorozat eredetileg egy light novelt dolgoz fel, amelyet Akira Suzuki írt  (japán film, anime rendező, mangaka és író, dolgozott pl.: a Ranma 1/2-őn, Maze-n, Sailor Suit and Machine Gunon), és a Niθ illusztrált. A light novel a Monthly Hobby Japan magazinban jelent meg, a Hobby Japan kiadótól. A 2009 elején debütáló sorozat jelenleg a 6. köteténél tart. Az animét pedig az ARMS (Elfen Lied, Kite, Mezzo Forte, I’s Pure) stúdió hozta el nekünk, szép karakter dizájnnal, különleges animációval, dögös openingel. A csinos köntös azonban egy közepes sztorit takar.

Egy alternatív történelmi múltban járunk, a Tokugawa sógunok és szamurájok idejében Great Japanban. A Fuji lábánál működik az ország legnagyobb szamuráj akadémiája: a Buou Academic School. Ide érkezik meg jóképű főhősünk, Muneakira Yagyuu (Daisuke Hirakawa), aki a városi körút és fényképezőtúra után pont két meztelen lányra nyit rá leendő otthonában: a cserfes, de előkelő lolira, Sanada Yukimurára (Rie Kugimiya) és testőrére, a bő keblű, kicsit butuska Matabei Gotora (Yū Kobayashi). A két lány éppen az iskola diáktanácsa elől menekül, akik hatásos belépővel lassan rájuk is törnek. Muneakria úgy dönt segít a két lánynak, mivel ártatlanul vádolják meg őket emberek elrablásával. Az ádáz menekülést és harcot egy váratlan dolog szakítja meg. Az égből egy eszméletlen, vörös, és mellékesen mesztelen lány szál alá, Muneakira ölelő karjaiba. A lány mikor magához tér, Muneakirát bátyjának nevezi, majd megcsókolja. A csók után azonban a lány átváltozik Japán egyik legerősebb szamurájává, és kegyetlen mészárlásba kezd. Főhősünk pedig láncok között vergődve próbálja megállítani a titokzatos lányt, aki Yagyuu-ként mutatkozik be. Honnan jött Yagyuu? Milyen sötét erők munkálkodnak  a háttérben? És Muneakira csókja, valamint a legyőzhetetlen szamuráj lányok születése között mi a kapocs?

Humor a szerelmi sokszögek között

Persze Yagyu, akár az Elfen Lied Lucy-ja, emberirtási kísérletei után elveszti az emlékezetét, és ártalmatlan lánykaként tér magához. Az amnéziás lány csak Muneakira nyakán tud csimpaszkodni. Mellette a felvágott nyelvű, kicsit tsundere Sanada Yukimura sem rest, előszeretettel ütlegeli a szerinte perverz Muneakirát, bár titkon már teljesen beleesett. Ám további riválisok tűnnek fel a színen. Ott van a diáktanács elnök helyettese, az hercegnői ambíciókkal bíró Sen Tokuwaga (Minako Kotobuki), Muneakira gyerekkori barátja, aki már régóta szerelmes a srácba. (Sen első számú testőre a yuri hajlamokkal meglőtt Hattori Hanzo (Saori Gotō), ki szobalány ruhában csapdossa a fejeket, és az illetéktelen behatolókat hercegnője szentélyébe.) A szerelmi kavalkádba, amelynek középpontja többnyire főhősünk áll, még belesomfordál Yukimura örök riválisa, a szűzies Kanetsugu Naoe (Aki Toyosaki). A copfos igazságbajnok leányzó, erkölcsi csőszként, és egyúttal kémként érkezik a fiatalok háremébe, de végül ő is a fiú bűbájában köt ki.

Vélemény: animáció, történet és a többi

A grafika tetszetős és részletes, érdekes volt a cenzúraként bevetett fekete pontozások tömege (mellbimbók, meztelenkedés, harci jelenetek), melyek mintha a kamerára potyognának folyamatosan. A grafika szép, mintha egy korabeli fametszet elevenedne meg, különös sötétes szépia színt adva a jeleneteknek. A karakter dizájnnál (Tsutomu Miyazawa készítette, aki a Bleachnél is kulcskocka animátorkodik) a szereplők tipikusak, kicsi, cuki loli kevés van, előny fölényben a popsi, és bő kebel mérettel megáldott bombázók vannak. A kosztümök, mint szamuráj harci felszerelések nagyon részletesek, így a grafika terén nem lehet panasz. Az igányes kivitelezés még az opening és ending alatt is tart. Az op-ban egy nagyon pörgős, kedvencemmé vált dal szól, Faylantól a „Last vision for last”. Az ed alatt, miközben a lengén öltözött lányok kavalkádja gördül le, a főhősnők szinkronhangjai adják elő a „Koi ni Sesse Tooryanse” című dalocskát. Az egyetlen dolog, ahol gyenge az anime, az a történet.

Az első 7-8 rész alatt szinte nem is történik semmi, megindulnak a szerelmi civakodások, a tipikus, fanservices jelenetekkel együtt (fürdőszoba, meztelenkedés, Muneakira megrontására tett kísérletek). A lányok összebarátkoznak, majd a sötét erők végül az utolsó 3-4 részben hirtelen lecsapnak, és röpke idő alatt megoldódik minden. A fanservices epizódoknál ellövik a már animékben agyon használt poénokat (bár a kedvenc részem, amikor Yukimura csók hadjáratot indít a főhős ellen). Az erősen közepes sztori, így túl sok fordulatot nem nyújtott, pár aranyos jelenet azért tudott kellemes perceket szerezni. A harci bevetések sajnos nem voltak olyan dominánsak, mint ahogy az első rész alapján sejtettem, ha meg voltak, azok túl követhetetlenek lettek a szemnek. Úgyhogy az ecchi-fanservice rajongóknak kötelező darab, mert minőségi, a komolyabb művekre vágyók inkább unalmas pillanataikban vegyék elő.

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=110]
Adatok
  • Japán cím: Hyakka Ryouran: Samurai Girls / 百花繚乱 サムライガールズ
  • Angol cím: Samurai Girls
  • Rendezte: KOBUN
  • Epizód rendező: Ryunosuke Kingetsu
  • Eredeti karakter dizájn: Niθ
  • Karakter dizájn: Tsutomu Miyazawa
  • Zene: Tatsuya Katou
  • Eredeti alkotó: Akira Suzuki
  • Megjelenés éve: 2010
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 12 epizód
  • Műfaj: romantikus, vígjáték, seinen, harcművészet, történelmi, ecchi
  • Stúdió: Lantis, ARMS, Studio Easter, Genco
  • HivatkozásokANN (eng),  Wikipédia (eng), AniDB.net (eng); AnimeNfo (eng); Baka-Updates Manga(eng); MangaFox (eng); My Animelist (eng)
(Visited 166 times, 1 visits today)

5 thoughts on “Hyakka Ryouran: Samurai Girls / 百花繚乱 サムライガールズ (TV-sorozat; 2010)

  1. Olyan nincs, hogy bögyös keblű:D Mellesleg tényleg, a sztori gyenge, de az ending jóféle pop!

    1. Jap, nekem is tetszett. A bötyös keblű meg írói túlzás lett nálam :D. Tom h nincs, direkt raktam bele, mert nekem túúúl sookkk volt belőle :D.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .