Yosuga no Sora: In Solitude, Where We Are Least Alone (TV-sorozat; 2010)

Yosuga no Sora: In Solitude, Where We Are Least Alone (TV-sorozat; 2010)

Yosuga no Sora: In Solitude, Where We Are Least Alone (TV-sorozat; 2010)
Yosuga no Sora: In Solitude, Where We Are Least Alone (TV-sorozat; 2010)

Fél tucat leányzó egyetlen fiatal fiúval – szerelem, szenvedély, könnyek és enyhe erotika. A Yosuga no Sora gyönyörű animációval vezet be minket az eroge játékok randi szimulációs játékaiba, ahol a tabuktól és a nedves fehérneműktől sem szabadulunk meg egy könnyen.

Titkos szerelmem a testvérem

A Yosuga no Sora 2010 őszi seasonjában debütáló, soft hentai anime sorozat. A 12 részes széria kivitelezése csoda szép, a zenei aláfestés is tetszetős (az openinget Eufonius neve jelzi, lásd: Ef – tales of melodies/memories + a 2 ending változat is bejövős). Történetileg túl sok egyediség nincs benne, de a műfaj kedvelői biztos örömmel fogadják a hárem animék e újabb színesen romantikus minta példányát:

Kasugano Haruka és ikertestvére Sora, váratlanul visszaköltözik nagyszüleik városába. A fiatal testvérpár elvesztette szüleit egy autóbalesetben, így egyedül élnek rezidenciájukon. A városban pedig összefutnak régi ismerősökkel, gyerekkori játszótársakkal, mint a helyi papnő növendék, Amatsume Akira, vagy a kedves szomszédlány, Yorihime Nao. Ám a fiatalok újbóli találkozását rég elfelejtett emlékek, és az érzelmek csatája szövi át. Sora ugyanis a szokottnál erősebben ragaszkodik „kawaii” testvéréhez, és sokszor nőiesedő idomait is hajlandó bevetni a „lányok kedvence” címet viselő tesó figyelmének felkeltése érdekében. A történetvezetés alternatív szálakkal játszik, így 2-4 epizódonként Harukát újabb, és újabb lányokkal láthatjuk, amint romantikus végkifejlet, és idilli ágyjelenetek mellett megtalálja a Nagy Őt. (Ilyenkor mindig visszatérünk egy már megtörtént fordulóponthoz, ahol más irányt vesz a történet. Akik a visual novel játékokban jártasok, azoknak nem lehet idegen ez a megoldás, hiszen a játékos döntésein is múlik, hogy hogyan alakul a történet menete.) Így Haruka, mint a női lelkek értő gondozója, először a komoly úrilányt, Migawa Kazuhát hódítja meg, majd a sötét titkokkal és kóros szeretet hiányban szenvedő Amatsume Akirát. A végső felvonás pedig a sorozat két legnagyobb riválisa között fog leperegni: a gyerekkori barát, Yorihime Nao és a kicsit mellőzött hugica, Sora között. Hogy Haruka a lehetséges barátnőjelöltek közül ki mellett ér révbe? Ezt a néző egyéni ízlése alapján is eldöntheti, hiszen minden lehetséges kombináció felvonultatik, így csalódás biztos nem lesz a vége.

Intimitás és aranyos történet

Alapjáraton az ilyen sztorik nem szoktak tetszeni, és mellőztem is volna a szériát, ha Sora édesen tsundere karaktere, és dizájnja nem lett volna ennyire szép. A tiltott testvéri érzelmekkel játszó szál cseppet sem zavar, sőt, a shoujon belül eleget edződtem már, és mondhatni a kedvencem is az ilyen fordulat (pl.: Angel Sanctuaryból SaraxSetsuna páros, vagy Kotomi Aokitól az I’m in love with my little sister). A történet ezt leszámítva klisékből építkezik, néha szinte előre tudja a néző milyen mondat fog következni. Haruka jelleme nem éppen szimpatikus, főleg mikor Során kívül kalandozik a tekintete és más testrésze. És itt értünk el a sarkalatos ponthoz, az erotikához. Bár a történetek aranyosak, néhol kellemesen meghatóak, de a közbe iktatott (szerencsére kevés) erotikus jelenet engem kizökkentett a hangulatból. Az ártatlan szerelmi szálak vad szeretkezésbe való fajulása nem mindenhol mutat jól, bár kifejezetten szolidan ábrázoltak ezek a jelenetek, a lányok keblein és mellbimbóin kívül nem látunk semmit, de pantsu shotból, állandó pirulásokból, vonakodó odaadásból annál többet. Úgyhogy mindenki maga látja, hogy mennyire sokkolhatja magát egy ilyen fanservices szériával, én mondjuk egy 18-as karikát rátennék.

Szereplők avagy kiket hódíthat meg Haruka?

Haruka Kasugano (Hiro Shimono) – A főhős fiatal fiú. Őszinte, szerény, és a szíve na meg ébredező férfiassága után megy. Egy szép mosolytól könnyen elpirul, ha kell bárkin szívesen segít (főleg ha csinos lány az illető, és romantikus érzelmeket táplál az irányába). A széria összes leányzója bele van zúgva, ami nem véletlen, mert tényleg édes egy figura. Az 1-2. epizódban ő és a többi lány karakter bemutatása történik.

Sora Kasugano (Hiroko Taguchi) – A féltékeny hugi, aki miatt nézem a sorozatot (lehet hogy én is olyan leszek, mint az Ore Imo hősnője?). A loli, tsundere keverék hősnő nagyon bájos (persze ikertestvére szépségére hajaz). A természete szeszélyes, indulatait magába fojtja, és nagyon barátságtalan az idegenekkel szemben. Szótlanul hűvös álarca mögött azonban még mindig egy ártatlan kislány, aki fél a magánytól, és attól, hogy titokban szeretett testvére elhagyja. Gyönyörű ruhái mellett egy fekete plüss nyuszival szokott sétálgatni, és előszeretettel ütögeti Harukát, ha éppen valami neki nem tetsző dolgot művel pl.: egy másik lány keblein legelteti a szemét. A féltékeny de hűvös hugi szerepből nem lép ki a 12 rész alatt, sőt, a főszerep neki igazán a 10-12. részben jut ki. (Ez a kedvenc 3 részem: testvéri tiltott románc tető fokára hág.)

Akira Amatsume (Kayo Sakata) – A helyi szentély egyik leendő papnője. Gyerekkorában sokat játszott Harukáékkal, ő az 5-6. epizódban lesz Haruka szerelme. A lány árva, legalábbis látszólag. Egyedül él a szentélynél, ugyanis az egyik gazdag család fejének törvénytelen gyermeke. Ő Kazuha Migiwa féltestvére. A család szeretethiány, és kitaszítottként eltöltött gyermekkor miatt állandó mosolya mögött igazi szomorúság bujkál.

Kazuha Migiwa (Ryoko Ono) – a 2-4. epizód Júliája. Mivel Akira a féltestvére, így kezdetben haragszik az édesapjára, amiért ő nem fogadta be házasságon kívül született lányát. Migiwa egyébként imádja Akirát, és igazi testvéreként szereti. Ő a tipikusan csendes, érett, és kifinomult úrilány, aki mindenkiről gondoskodik, minden gondot megold, csak saját érzéseit, szükségleteit hanyagolja el. Akira és közte van egy halvány yuri szál sejtetve, de tényleges akció csak Haruka képzeletében történik.

Motoka Nogisaka (Tae Okajima) – Migiwa szobalánya. A szex gép szobalány, eléggé bolond és ügyetlen. Bár egy egész kerek történetet nem kap, de minden egyes rész végén megpróbálja elhódítani Haruka szívét, és ehhez nem riad vissza a véres go játékoktól, vagy a szuperhős inkognitóitól. Ő képviseli a humoros, könnyeden obszcén vonalat, aki érett nő létére egy tini fiú után sóvárog. Minden epizód utolsó 5 perce az ő szerelmi életének van szentelve.

Nao Yorihime (Yuka Inokuchi) – Haruka és Sora szomszédjában lakó, dús keblű leányzó. A szemüveges, sportos lány, Harukát kis kora óta szereti, főleg, hogy ő volt aki elvette a fiú szüzességét. A liliomtipró lány idősebb is Harukánál, és fiatal kori merész lépését Haruka felé már ezerszer megbánta. A nagy lelki dilemmái a sorozat 7-9. részében oldódnak fel, sőt, még a távolságtartó Sora is a szívébe engedi, és megbocsátja neki a Harukával való kapcsolatát.

Yahiro Ifukube (Ryouko Tanaka) – Ő inkább már háttérkarakter. Az alkohol mániás nő, Akira gondnoka is, illetve egy helyi boltot vezet. Sokat segít Harukának és Akirának a problémáik megoldásában.

Ryōhei Nakazato (Takurou Nakakuni) – Haruka fiú osztálytársa, szintén mellékszereplő. Ő segít főhősünknek eligazodni nő ügyeiben, és néha még Cupidót is játszik.

Kozue Kuranaga (Yukari Minegishi) – a diáktanács elnöke, szeleburdi, félénk csaj, aki belezúgott Harukába első látásra. Ha hosszabb lenne a történet, lehet, hogy ő is Haruka karjaiban kötne ki.

Alkotók és Eroge gyökerek

A Yosuga no Sora eredetileg a Sphere által gyártott Visual Novel (18+, eroge game). A játékot eredetileg Windows PC-re adták ki 2008-ban, amit 2010 májusában követett a manga adaptáció is (a seinen manga sorozatot Takashi Mikaze rajzolja). Az anime 2010 őszén debütált, a rendező Takeo Takahashi (Aki Sora (TV), Spice and Wolf (TV)), az eredeti karakter dizájnt Hiro Suzuhira és Takashi Hashimoto készítette. Animére már Kanetoshi Kamimoto (Burst Angel (TV); Mushi-Uta (TV)) ültette át a karaktereket, míg a kellemes zenéket Bruno Wen-Li és Manabu Miwa szerezte. Az opening, ending animáció ötletesen szép, sőt, endingből egyenesen kettőt is kapunk. Először egy szomorkásan induló dallam („Pinky Jones” a Momoiro Clovertől) zárja közvetlenül a lányok történetét, ami után jön a hóbortos szobalányunk naplója, amit egy bolondos muzsika („Tsunagu Kizuna”  a Team. Nekocan ft. Amaoto Juncától) követ.

Anime Opening: „Hiyoku no Hane” (比翼の羽根) by eufonius

Screenshots / Pillanatképek [nggallery id=108]
Adatok
  • Japán cím: ヨスガノソラ / Yosuga no Sora
  • Angol cím: Yosuga no Sora: In Solitude, Where We Are Least Alone
  • Rendezte: Takeo Takahashi
  • Epizód rendező: Naruhisa Arakawa
  • Eredeti karakter dizájn: Hiro Suzuhira; Takashi Hashimoto
  • Karakter dizájn: Kanetoshi Kamimoto
  • Zene: eufonius (op); Bruno Wen-Li; Manabu Miwa
  • Eredeti alkotók: Sphere
  • Megjelenés éve: 2010
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 12 epizód
  • Műfaj: romantikus, dráma, ecchi, hárem, seinen, vígjáték, (soft hentai)
  • Stúdió: feel.; Studio Biho
  • HivatkozásokANN (eng),  Wikipédia (eng), AniDB.net (eng); AnimeNfo (eng); Baka-Updates Manga(eng); MangaFox (eng); My Animelist (eng)
(Visited 534 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .