Matsumoto Kouji: Higanjima (manga; 2003 és live-action; 2010)

Matsumoto Kouji: Higanjima (manga; 2003 és live-action; 2010)

A vámpírok ma reneszánszukat élik, így a manga iparban is elkerülhetetlen hogy véres tombolást ne rendezzenek. A Hellsing, Kurozuka nyomában itt is egy újabb erotikus, akcióval teli karótárs, a Higanjima. Matsumoto Kouji mangája 2003 óta támassza fel az élőholtakat, és idén még live-action adaptációt is megért a sorozata, nem is akármilyent.

Üdvözlet a vámpír szigeten

Miyamoto Akira egy átlagos fiú, akinek 2 éve titokzatos körülmények között eltűnt a bátyja. A sivár családi élet elől (apja iszik, szülei folyton veszekszenek, és egykori tökéletes testvéréhez hasonlítják) barátai társaságába menekül. Ám a nem túl boldog családi háttér mellett, főhősünk pont abba a lányba szerelmes, aki a legjobb barátjába, Kenbe van beleesve. A kis szerelmi háromszög triót kiegészíti még egy fogyatékos srác, egy duci nőcsábász és egy szemüveges kémikus zseni. Egy nap Akirát egy dögös nő menti meg éppen kellemetlenkedő osztálytársai verő hadától. A nő neve Rei, és pont Akirát kereste. Rei Akira segítségét kéri, hogy segítsen neki és eltűnt bátyjának legyőzni a szülőföldjét megszállt vámpírok hadát. Ez a hely pedig egy ismeretlen sziget, amit még a térképek sem jelölnek: Higanjima. (Akira tesója itt rekedt életet menteni, mivel nagy kendó bajnok volt.) Akira a bátyját a rajongásig szerette, így gondolkodás nélkül igent mond az ajánlatra, és barátai is követik egy véres háborúba, melynek kiváltó oka egy titokzatos fehér hajú idegen volt.

Szép külső, klisés belső?

A történet ide-oda ugrál, és teljesen kiszámítható ki, mikor mit fog tenni. Akira hirtelen megkapja a szuper erőt, és rögtön miszlikbe aprítja a gonosz vámpírokat. A szép vizualitást ellensúlyozza a nem túl szerencsés történetvezetés, és maguk a karakterek. Akira eleinte idegesítő, nem is csinál szinte semmit, csak könnyeket ont, szomorkodik. Akira tesója már sokkal menőbb, a baráti társaság többi tagja nem jut fontos szerephez, csak rohangálnak, és táplálékul szolgálnak a vámpír csordának. Ami bejött nagyon, az a fő gonosz vámpír csávó ábrázolása. Olyan Vampire Knight feelingje volt a srácnak, hófehér hajjal és európai szerkóban tombolt, jól kifehérített bőrrel.

Bár a mangához nagy reményeket fűztem, ott a sztori lassabban is bontakozik ki, de a grafika nem éppen nyerő. Nem is a kidolgozottsággal van a gond, hanem a szereplők dizájnjával: merev tekintetek, nem esztétikus test ábrázolások követik egymást, pedig a képregény borítói nagyon szépek. (Ugyan a sztori sokkal erotikusabb és sikamlósabb a mangában, előnye, hogy a történet jobb benne, de a grafika lehúzza kicsit a dolgot.)

Úgyhogy a Higanjimával való kalandom rövidnek és nem éppen maradandónak tudható be. A filmben is csak egy karakter tetszett, a Reit alakító csábító tünemény, ő volt a legdögösebb, harciasabb pára az egészben. A live-action pedig eléggé folytatás gyanús, ha már a 2003 óta futó manga sem ért véget (most tart a 32. köteténél), ehhez mérten biztos lesz még Higanjima live-action 2. A jó pont a film mellett, az a gyönyörű vizualitás,  a harcok pörgősek, amin látszik, hogy egy koreai rendező, Tae-gyun Kim keze dolgozott, illetve bejött a film vége felé feltűnő CG-és szörnyecske, csak elég értelmetlen halált lelt szegény.

Előzetes / Trailer

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=106]
Adatok
  • Eredeti cím: Higanjima / 彼岸島
  • Angol cím: Higanjima
  • Rendező: Tae-gyun Kim
  • Eredeti manga: Matsumoto Kouji
  • Forgatókönyv: Tetsuya Oishi
  • Műfaj: horror, akció, fantasy
  • Terjedelem: 122 perc
  • Bemutató dátuma: 2010
  • Eredeti nyelv: japán
  • Ország: Japán, Korea
  • Linkek:  Asian Media Wiki (eng); IMDb.com (eng); MangaFox (eng); Baka-Updates Manga (eng);  Doramafan (hun)
(Visited 104 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .