Hokazono Masaya: Emerging / エマージング(manga; 2 kötet; 2004)

Hokazono Masaya: Emerging / エマージング(manga; 2004)

Egy titokzatos vírus tizedeli Tokió lakosságát, ami halálosabb mint az ebola, és gyorsabban öl mint a pestis. Az új vírus vajon honnan jött, és milyen tömeg hisztériát szül a megjelenése? Az Emerging című manga pont ezt boncolgatja, szó szerint.

A fertőző manga

Hokazono Masaya 2004-ben írta meg immunológiai pontosságú képregényét, melyben egy halálos vírus születését, és gyógyítását mutatja be, mindössze 2 kötetben. A sztoriban nincs nagy fordulat, az összes járványügyi film alapja megtalálható benne.

Történet – Egy verőfényes napon, egy nagy darab alak összeesik Tokió legforgalmasabb negyedében. Mielőtt meghal, vulkánszerűen kitör ajkai közül a vér, ami beborítja a környező járókelőket. Petyhüdt, rothadásnak indult testét két fiatal orvos kapja meg boncolásra: a lágyszívű Dr Onotera, és a hideg zseni, Dr Sekiguchi. Sekiguchi rögtön látja, hogy valami nem stimmel a halott testével, és sejtelmei beigazolódnak: egy vírus lappang Tokióban, mely vér útján terjed. Tünetek: úgy indul, mint az influenza, kiegészítve szem fájdalommal, vérzékenységgel. A végső stádium pedig biztos halál.

Grafika A sztori elég kiszámíthatóan csorog előre, nem egy nagy volumenű történet, de azért érdekes volt ilyen szituációról mangában olvasni. A látványvilág egyszerű, felnőttes képet mutat, különösen a trutyis-véres jelenetek aprólékosak. Az orvosi, és járványügyi jelenetek prímák, egész realisztikus élményt adnak. Különösen tetszett a vírus molekulák ábrázolása a levegőben, ami másrészt össze is zavarhatta az olvasót (levegőben terjed?), mert azt mondják vérrel terjed a vírus, és gyakorlatilag is csak azok kapják el, akik érintkeztek más betegek vérével, ami elkerülhetetlen, pláne, ha mindenki szinte vért hány állandóan.

Vélemény – Plusz pont a rövidsége, a viszonylag jó grafika, és a járvány megállítása mellett van benne egy erős szerelmi szál. Annyira nem ragadja meg az embert, mert ahhoz, hogy igazán ütős legyen, mindenből kevés elem jutott bele (szerelemből, drámából, a vírus utáni kétségbeesett nyomozásból). Egyszeri, és kellemes kikapcsolódásnak jól jöhet, főleg annak, aki egy vészhelyzetszerű mangára kíváncsi, gyors, és nem is olyan vidám lezárással.

Manga borítók / képek [nggallery id=96]
Manga adatok
  • Eredeti cím: エマージング
  • Angol cím: Emerging
  • Rajz/történet: Hokazono Masaya
  • Terjedelem: 2 kötet
  • Megjelenés éve: 2004
  • Elérhető: japán, francia, kínai nyelven
  • Műfaj: dráma, horror
  • Kiadó: Kodansha
  • Magazin: Morning
  • Célcsoport: Seinen
  • Link:  Baka-Updates Manga (eng); MangaFox (eng); Anime News Network (eng); My Anime list (eng)
(Visited 62 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .