Fortune Arterial: Akai Yakusoku / 赤い約束 (TV-sorozat; 2010)

Fortune Arterial: Akai Yakusoku / 赤い約束 (TV-sorozat; 2010)

Fortune Arterial: Akai Yakusoku / 赤い約束 (TV-sorozat; 2010)
Fortune Arterial (TV-sorozat; 2010)

Egy szexi vámpírlány és további cuki főhősnők törnek a férfi szívek megdobogtatására, na meg egy újabb átlagos fiú hős vágyait próbálják felkavarni. A Fortune Arterial klisékből építkező szériának ígérkezik, de a divatos vámpír vonal miatt, talán még jól is elsülhet, úgyhogy ragadjunk karót, és nézzük milyen vércseppekből építkezik.

A szerelem, vagy csak a véred hoz tűzbe?

A sztori alapját adó manga már 2007-ben megjelent, Charachter’s Prelude alcímmel, ezután indult egy eddig 3 kötetes folytatás, immár pusztán Fortune Arterial néven. A képregényt Kodama Miki rajzolja, és a Compting magazinban fut jelenleg is. Ezt a mangát egy jó fogású marketing bevezetésnek szánták, mivel az egész sztori világát az August nevű visual novelleket gyártó cég dolgozta ki. Maga a játék 2008-ban jelent meg PC és PSP platformokra. A felnőtt férfiaknak szánt, tehát seinen-eroge alapú történet bővelkedik tipikus női karakterekkel, és hormonokat megmozgató jelenetekkel. A megszokott randiszituációs játékoktól eltérően azonban a vámpír vonal ad neki egy kis újdonságot, amit az eszméletlenül szép látványvilág tetőz be.

A sztori elég klisésen indul. A főhős fiú, aki külsőleg teljesen átlagos, így bárki azonosulni tud vele a nagymenő macsótól kezdve, a szerencsétlen könyvmolyig, új diákként érkezik meg egy rangos, angol mintára szervezett (6 éves) bentlakásos középiskolába (természetesen Japánban). A srác, Kouhei Hasakura (Daisuke Ono) eddigi élete másból sem állt, mint folytonos költözködésekből, így viszonylag igaz barátok nélkül, magányosan érkezik új lakhelyére. A kis szigeten található suliban, azonban nem várt régi ismerősökkel fut össze, hiszen nagy vándorlása során, pár hónapot töltött már itt gyermekként, amikor is két virgonc leányzóval ismerkedett össze:

1) Ők egyben egy testvérpárt alkotnak, Kanade (Hitomi Nabatame) és Haruna Yuki (Sakura Takatsuki). Kanade az idősebb, de korával szöges ellentétben áll kislányos termete, és hangoskodó, állandóan szervezkedő természete. A lány mellesleg a kolesz lány szekciójának felelőse. Az ő húga, a félénk és visszafogott Haruna, aki bájával és gyöngédségével bárkit levesz a lábáról, Kohei jótanácsokért mindig hozzá fordul. Ráadásul úgy tűnik, hogy gyermekként talán a barátságnál több vonzalom fűzte e csinosan szerény lányhoz, főleg, hogy leveleztek is egymással.

2) A történet első számú főhősnője a titokzatos vámpírlány, Erika Sendo (Rie Kanda), a diák tanács elnök helyettese. A lány azzal lopja be magát főhősünk szívébe, hogy köszöntésnél egy balul sikerült kézfogós jelenettel indítanak. Erikára ugyanis olyan furcsa erővel hat a fiú jelenléte, hogy nem bírja megérinteni, mivel nagyon erősen vonzza vámpír énjét. A lány BL hajlamokkal megáldott bátyja, Iori (Junichi Suwabe), pedig kellően kavarja a szálakat a két fiatal között, ami végül egy furcsa románc fejlődését vetíti előre (Erika és Kohei között persze). Az sem mellékes, hogy a bátyus ízes tréfái mellett leleplezi vámpír énjüket Kohei előtt, akinek választania kell: vagy elfogadja őket, és a diáktanács tagja lesz, vagy kitörlik az összes emlékét az Erikával való találkozástól kezdve. Szerencsére Kohei (nagy dráma mellett) inkább a diáktanácsot választja.

3) A változatos hölgy felhozatalt, és a baráti kört színesíti még, Shiro Togi (Yukari Minegishi), a kis félénk, fehér hajú lányka. A gyerekes termetű, folyton nyusziját babusgató tünemény, egy felettébb érdekes bátyjal rendelkezik. Seiichiro Togi (Tomohiro Tsuboi) igazi hugi komplexussal van megáldva, így (főleg) Kohei bármilyen kedveskedését, közeledését Shiro felé árgus szemekkel lesi. Mindketten tagjai a diáktanácsnak.

4) A lányok sorát pedig egy igazi jégkirálynő zárja, a tipikus hűvös szépség személyében Kiriha Kuze (Erika Narumi) tűnik fel. A matematika zseni lány általában mindig egyedül van, alig beszél valakihez és imádja a csípős kosztot (akár az Angel Beats fegyveres angyala). Kohei kicsit közel kerül hozzá, és megpróbálja barátságos oldalát is kinyitni, majd meglátjuk milyen sikerrel.

Úgyhogy Kohei a fenti leányzókkal, és fiúkkal kerül egy körbe, hozzájuk csatlakozik még Kohei első barátja, Hachimandaira Tsukasa (Kentarou Itou) is, a kicsit laza, kicsit vicces szintén átlagos fiú. A fiúk, lányok aránya így kellően kiegyensúlyozott, de hogy ebből végül jó anime lesz-e?

Átlagos anime, szép animációval

Az első három epizód után egyre jobban kezd elmenni a kedvem tőle. A grafika nagyon tetszik, de a sztori nem éppen egyedi (pl.: fürdős meztelenkedés, és váratlan találkozás Kohei és Erika között), egy-két furcsa fordulatot, számomra értelmetlen és humoros drámai pillanatot csempésztek már bele. A vámpír szál eddig nem bizonyult túl erősnek, bár a szépfiú Iori gondoskodott a vér, és a női szívek megremegtetéséről, de ezt leszámítva Erika minimálisan hozta elő sötét énjét. Inkább a fiatalok hétköznapi életén van a hangsúly, ahogyan együtt mulatnak, kikapcsolódnak, és szoros barátság alakul ki közöttük. Hogy ezután hoznak-e bele egy kis akciót, vagy hirtelen természetfeletti fordulatot? Nem valószínű. A nyugodt, aranyos animét kedvelők azonban biztos élvezni fogják, a főhős lányok mi tagadás nagyon szépek, úgyhogy aki egy kis laza romantikára vágyik így a hideg, szeles őszi estéken, annak kikapcsolódásnak jól jöhet. Ennél azért jobb hárem jellegű animék is napvilágot láttak, pl.: a hétköznapi élettel teli Love Hina, vagy a kicsit misztikus Ah! My Goddess.

Alkotók és kivitelezés

Az opening átlagos, jól megy a hangulathoz, az ending azonban jobban fülbemászó ballada. Az animét Munenori Nawa rendezi, korábbi rendezései: KissxSis (OVA+TV); Nogizaka Haruka no Himitsu (TV); Da Capo Second Season (TV). A karakter dizájn Megumi Ishihara műve, aki a Fate Stay Night (TV) és a hentai Moonlight Lady (OVA) karaktereit rajzolta korábban. Az anime a Feel (KissxSis, Brave Story) és a ZEXCS (H2O~Footprints in the Sand, Da Capo) stúdiókban készül. A sorozat előtt már egy Drama CD-ét is kiadtak a visual novel mellé, a mangák pedig a Kadokawa Shoten és az ASCII Media Works kiadóknál jelennek meg.

Srceenshots / Pillanatképek [nggallery id=90]
Adatok
  • Japán cím: FORTUNE ARTERIAL 赤い約束
  • Angol cím: Fortune Arterial
  • Rendezte: Munenori Nawa
  • Sorozat rendező: Katsumi Hasegawa
  • Zene: Takaaki Anzai
  • Karakter dizájn: Megumi Ishihara
  • Eredeti alkotó: August
  • Megjelenés éve: 2010
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 12 epizód
  • Műfaj: seinen, hárem, fantasy, vígjáték, ecchi, dráma, szuper erő, iskolai élet, romantikus
  • Stúdió: Feel, ZEXCS
  • HivatkozásokANN (eng),  Wikipédia (eng), AniDB.net (eng); AnimeNfo (eng); Baka-Updates Manga (eng); MangaFox (eng)
(Visited 168 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .