The World Only God Knows / Kami Nomi zo Shiru Sekai (TV-sorozat; 2010)

The World Only God Knows / Kami Nomi zo Shiru Sekai (TV-sorozat; 2010)

The World Only God Knows / Kami Nomi zo Shiru Sekai (TV-sorozat; 2010)
The World Only God Knows / Kami Nomi zo Shiru Sekai (TV-sorozat; 2010)
A kocka élet gyönyörei és buktatói

Ez a sorozat az első 10 percével függővé tett! A nyáron rákaptam a  hikikomori – otaku életet kifigurázó alkotásokra (pl.: Hiroya Oku: Me-Teru no Kimochi), és az idén október 6-án indult The World Only God Knows (Kami Nomi zo Shiru Sekai) magasan ver mindent, amit eddig láttam.

A sztori főhőse Katsuragi Keima, aki a számítógépes játékok ásza, pontosabban a dating sim (randi szimulációs) játékok mestere. A 2D-és világban bármilyen lányt az ujjai köré csavar, és már netes körökben is nagy hírnévre tett szert. A mestert persze a való életben messze elkerülik a lányok különc természete, és lekezelő, beszólogatós hangneme miatt. (Még óra közben is képes játszani, szadista tanárnője nagy örömére.) A virtuális világ Casanovája persze nem ragad le olyan földi teremtményeknél, mint a hús-vér női nem.

Ám népszerűségének átka is van. Ugyan sokan kérik online segítségét egy-egy játék kapcsán, de egyszer kap egy furcsa ajánlatot. Mint kiderül, az invitáció közvetlenül a pokolból érkezett, és nem is akármilyen célból. Keima amint mit sem sejtve belemegy a játékba, hirtelen egy kis démon csajszi terem előtte, aki a következő feladatot osztja ki neki: Keima ha megszeretné őrizni a fejét, akkor segítenie kell a lánynak összegyűjteni a pokolból megszökött sötét lelkeket. A módszerhez pedig nem kell mást tennie, mint a megszállt lányok szívébe férkőznie. A démon lány, Elcea de rux ima (röviden csak Elci) pedig cserfes módon próbálja támogatni küldetését, hiszen ha nem tudják teljesíteni feladatukat, akkor nemcsak Keima lesz halál fia, hanem a kawaii Elci-chan is fűbe haraphat. Keimánk minden bátorságát összeszedve kénytelen vegyülni a gyengébbik nemmel, és hogy sikerül-e a való életben is kiismernie a női lélek minden bugyrát? Nos, talán kiderül, hiszen mi nők, vajon nem szeretnénk-e egy olyan pasit, aki minden gondolatunkat képes kitalálni? 

Alkotók – Egy otaku kálváriájának gyökerei

Az animáció rögtön vizuális orgiaként éri az embert, talán a season legszebb animéje (egyenlőre). A karakter dizájn tetszetős, főleg a lány karakterek ölelgetni valóak, a fergeteges chibi-pofa fágásokról sem lehet elfeledkezni. Elci kis egyedi figurája maga a mennyei manna, még a kis koponya hajdísze is illik szeretni való személyiségéhez. Az anime a Manglobe stúdiójában készül, ami kellő garancia a minőségre (Ergo Proxy, Michiko to Hatchin).

Az eredeti sztorit a szemfülesek mangában olvashatták eddig, hiszen Tamiki Wakaki 2008-ban indította útjára komikus mangáját, mely a Weekly Shounen Sunday magazinban fut még mindig (Shogakukan kiadó). Az eddig 10 kötetes képregényhez már jött egy light novel feldolgozás is Mamizu Arisawa történet vezetésével, és a mangaka rajzaival. Az animét Shigehito Takayanagi (Galaxy Angel, Hime-sama Goyojin) rendezi, a karakter dizájnt Akio Watanabe (Bakemonogatari, Akiba-chan, Soul Taker, Starship Girl Yamamoto Yohko) alkotja, míg a zenei aláfestésért Hayato Matsuo (Hellsing Ultimate, Magic Knight Rayearth) felel.

Aki akar egy jót nevetni, és kíváncsi, hogy a hírhedt dating sim játékokat milyen fricskák érhetik, az csapjon le rá, és loadingolja az animét :D. Mi menthetjük a „játékmenetet”, de szegény Keima nem menekülhet a női szíveket hódítandó kötelezettsége elől.

Screenshots / Pillanatképek [nggallery id=78]
Adatok
  • Japán cím: 神のみぞ知るセカイ / Kami Nomi zo Shiru Sekai
  • Angol cím: The World Only God Knows
  • Eredeti manga: Tamiki Wakaki
  • Rendezte: Shigehito Takayanagi
  • Zene: Hayato Matsuo
  • Karakter dizájn: Akio Watanabe
  • Megjelenés éve: 2010
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 12 epizód?
  • Műfaj: shounen, ecchi, romantikus, fantasy, hárem, iskolai élet, vígjáték
  • Stúdió: Manglobe
  • HivatkozásokANN (eng),  Wikipédia (eng), AniDB.net (eng); My Animelist (eng)
(Visited 78 times, 1 visits today)

One thought on “The World Only God Knows / Kami Nomi zo Shiru Sekai (TV-sorozat; 2010)

  1. Igen vicces anime. A Geek-gamer életből sokat merít, amit ha valaki ismer annak még némi extra röhögésben is lehet része az amúgy is szórakoztató történet mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .