Oreimo / 俺の妹がこんなに可愛いわけがない (TV-sorozat; 2010)

Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai (TV-sorozat; 2010)

Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai (TV-sorozat; 2010)
Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai (TV-sorozat; 2010)
Otaku a kishugom

Úgy látszik a játék függők paródizálása éli most arany korát, mivel a The World Only God Knows (Kami Nomi zo Shiru Sekai) után újabb animében veszik őket kereszttűz alá. Az Oreimo (Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai) ismét egy különös szituációba ránt be minket, félreérthető erotikus célzásokkal és egy igazi tsundere forgószéllel a középpontban.

Kyousuke Kousaka eddig megtartotta a 10 lépés távolságot mindenben tökéletes húgocskájától, az undok Kirinótól. Igazi bátyus-hugi viszályuk már régóta húzódik, erre Kirino váratlanul leleplezi legintimebb titkát a Nagy Testvér előtt: a lány ugyanis megrögzött erogame rajongó. A csaj tehát igazi otaku, és minden lolikkal, kislányokkal kapcsolatos erotikus, vagy abba hajló játékot megvesz.

A sors iróniája, hogy imádja a fiatalabb lány testvérek körül szövődő virtuális románcokat, ehhez beszerez minden mangát, dvd kiadványt. Féltett hobbiját titkos kis zugokban őrzi, és megkéri idióta bátyját, hogy segítsen neki elrejteni e cseppet sem lánynak való hóbortot. Szegény Kyousuke ártatlanul, és a jó bátyus képében tetszelegve belemegy a dologba, csak arra nem számít, hogy diktátori természettel megáldott húga ettől kezdve ráveszi, hogy ő is végig játssza a kedvenc játékait. Végül is az ember lánya ki mással oszthatná meg furcsa hobbiját, mint a saját testvérével? De egy olyan családban nehéz bármit is rejtegetni, ahol az anyuka még nagy fia pornó újságait is leleplezi, az apa pedig jó szimatú rendőr bácsi. Humor hátán humor, és lökött karakterek teszik mulatságossá a történetet, ahol a félreérthető célzásokból sosem elég, és végre egy kawaii otaku lány életébe is betekintést nyerhetünk.

Egy jó anime forrása

Az animét az AIC (AD Police, Ah My Goddess!, Agami SS, Nyan Koi) gyártja, a rendező Hiroyuki Kanbe (Viper’s Creed), míg a tetszetős karakter dizájnért Hiroyuki Oda (Eureka Seven, Heroman) dicsérhető, a zenét pedig Satoru Kousaki szerezte. És hogy honnan ered e furcsa történet? A sztori light novelként indult még 2008-ban, Tsukasa Fushimi története alapján, Hiro Kanzaki rajzaival díszítve. Az eddig 6 kötetes testvér vígjátékot az ASCII Media Works adja ki, kifejezetten férfi közönségre apellálva. A sikerre való tekintettel megjelentettek mellé egy manga sorozatot is, megint csak seinen célirányultsággal. Ez 2009-ben debütált, eddig 2 kötet készült el hozzá. A mangát immár Sakura Ikeda rajzolja, és a Dengeki G’s Magazinban fut. Ráadásként még playstation platformra is átjött a koncepció, természetesen visual novel formájában, úgyhogy az Oreimo minden téren támadja a fanokat.

Az anime adaptáció tetszetős látványvilággal, jó hangulatú zenei aláfestéssel bír. A szinkronhangok tipikusak, a karakterek könnyen szerethetőek. Kyousuke nem törődöm módon (úgy látszik megint divatba jön a hűvös férfiú sármja) próbálja kikerülni húgocskája rúgásait, aki hol irul-pirul, érzelmeit rejtegeti, és kislányos zavarát ütéseivel, nagy szájával palástolja. Vajon azért szereti a kisebb lány testvérek online „megrontását”, mert saját bátyjától a hűvös magatartás helyett valami mást várna? Nos, remélem látunk valami nagyon izgalmas „párnacsatát” is erre, vagy legalábbis paródikus vígjátékot biztos.

Screenshots / Pillanatképek [nggallery id=79]
Adatok
  • Japán cím: 俺の妹がこんなに可愛いわけがない / Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai
  • Angol cím: My Little Sister Can’t Be This Cute
  • Eredeti történet: Tsukasa Fushimi
  • Eredeti illusztráció: Hiro Kanzaki
  • Rendezte: Hiroyuki Kanbe
  • Zene: Satoru Kousaki
  • Karakter dizájn: Hiroyuki Oda
  • Megjelenés éve: 2010
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: vígjáték, seinen, shounen, otaku, dráma, romantikus
  • Stúdió: AIC, Aniplex
  • HivatkozásokANN (eng),  Wikipédia (eng), AniDB.net (eng); My Animelist (eng);
(Visited 93 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .