Sakurakouji Kanoko: Ousama no Shichiya / The King’s Pawnshop (manga; 2006)

Sakurakouji Kanoko: The King’s Pawnshop (manga; 2006)

Sakurakouji Kanoko: Ousama no Shichiya / The King's Pawnshop (manga; 2006)
Sakurakouji Kanoko: Ousama no Shichiya / The King’s Pawnshop (manga; 2006)
Paradicsom a zálogházban

Amy mindig a rossz pasikba esik bele. Az első szerelme a rabszolgájává tette, a másodiknak mikor bevallotta gyengéd érzelmeit leteperte, a harmadik pedig megcsalta, és új nője abortuszára kunyerált tőle pénzt. E utolsó kalandja során ismerkedik meg a komoly, hideg Shuu-val, aki egy zálogházszerű boltocskát vezet. Miután Amy szívét megint összetörték, Shuu elhatározza, hogy kiképzi butus hősnőnket, hiszen Shuu első látásra meg tudja állapítani bármi, vagy bárki igazi értékét. Amy is szeretne ilyen „éles látó” lenni, így aláveti magát a „mester” kegyetlen szigorának. Ám mielőtt észrevenné, Amy megint szerelmes lesz, de úgy tűnik, ezúttal a megfelelő „áldozatba” :).

Inkább a Black Bird, de ez is jó 🙂 a mangakától, Sakurakouji Kanokotól. A Black Bird 2007-es mangája az alkotónak, melyben a főhősnő egy szelleműző pappal jön össze, aki megszabadítja a rá tapadt lelkektől. Majd összeköltöznek, és lassan egymásba szeretnek. Kicsit természetfeletti, kicsit vicces, de szórakoztató. Na de, itt most a mangaka a lényeg.

Sakurakouji Kanoko shoujo manga író, rajzoló, a Shogakukan kiadónál a Betsucomi magazinba készíti munkáit. A Black Bird hozott neki hírnevet, 2009-ben Shogakukan díjat kapott érte, és a mangáját angol nyelvterületeken is kiadták. Másik ismertebb műve, a Backstage Prince, melyben egy kabuki színész srácba szeret bele átlagos hősnőnk. Persze először cseppet sem rajong az idol fiúért, de egy véletlen baleset révén összegabalyodnak rendesen, látjuk a tehetséges fiú mögötti drámát, és a lány ártatlan szerelmét. Sakurakouji Kanoko rajzstílusa ilyen romantikus lányregények hangulatát idézi, a karakterek szépek, a részletekben nem kell elveszni, és néha egy kis erotikát is becsempészik az irulós-pirulós jelenetek mellett. Átlagos shoujo manga, ha tinédzser lennék biztos függője lennék még az alkotónőnek, de így vénülő fejjel is jó néha fellapozgatni virtuálisan egy-egy mangáját, ahol a lányok mindig szépek és szerencsések, a fiúk pedig mindenben a kedvükre tesznek (vagy éppen nem :P).

Adatok

Eredeti cím: Ousama no Shichiya / 王様の質屋 ; Angol cím: The King’s Pawnshop; Rajz/történet: Sakurakouji Kanoko; Terjedelem: 1 kötet (befejezett); Megjelenés éve: 2006; Műfaj: vígjáték, dráma, iskolai élet, romantikus; Kiadó: Shogakukan; Célcsoport: shoujo; Link:  Baka-Updates Manga (manga); MangaFox (manga)

(Visited 63 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .