Murao Mio: Blood Rain (manga; 1999) – sorozatgyilkos akcióban

Murao Mio: Blood Rain (manga; 1999)

Murao Mio: Blood Rain (manga; 1999)
Murao Mio: Blood Rain (manga; 1999)
„Ha a nőmre nézel megöllek.”

Ha vége az egyetemnek, friss diplomával a markunkban próbáljuk megállni helyünket a kemény világban. Ám lehet, hogy sokkal sötétebb dolgok is várhatnak ránk az oktatási rendszer túl oldalán.

Aihara Kumi 22 éves friss és fiatal (akár én :p) szépség (ez már kevésbé én), aki egy egyetemista barátnőjével él együtt, Rinkochannal. Kumi fél éve hagyta ott a sulit egy lóti-futi vállalati állás lehetőségért. A lány egykor az egyetemi baseball csapat menedzsere volt évekig, és nagyon jó baráti kapcsolatot alakított ki a csapattagokkal. Ez a barátság még mindig tart. Ám Kumi-chan iskolás évei óta nem pasizott, mivel az akkori baseball csapat sztárjával, Taichivel járt, aki egy apróbb baleset miatt ott hagyta a csapatot, és a lányt is. Kumi még mindig őt szereti, de az egykori csapat fiú tagjai sorra kezdik megkörnyékezni őt.

Kumi nagyon népszerű volt régen is, és minden srác róla, na meg nagy kebleiről álmodozott (nem véletlenül térek ki erre, mert elég sokat láthatjuk már az első fejezetben is a két csodát XD). Ám furcsa mód, pont a találkák előtt tűnnek el a srácok, akik elhívták valahova a lányt, sőt, sorra öli meg őket valaki. Kumi kezdetben nem sejti, hogy ő lehet az összekötő kapocs barátai halála között, de mikor néma telefonhívásokat kap, és hátborzongató dolgok történnek körülötte, gyanakodni kezd. Lehet, hogy valaki őt akarja megölni?

A manga hangulata tetszett meg elsőre. Eleve a kezdő képsorokban egy srácot megölnek, eszeveszetten menekül, és kiabál segítségért, de a járókelők azt hiszik, hogy részeg. Közben meg egy kapucnis sötét alak lopakodik utána, és végez is vele egyből. Az egész olyan, mint egy B kategóriás horror film, mint a Sikoly mondjuk, de tetszett a grafikai megjelenítés (bár maga a női karakterek nem mindig „szépek”). Sok a meztelenkedés, így egy 18-as karikát rátennék. A félelmetes jeleneteket jól komponálta meg a mangaka, és kifejezetten ötletes, hogy a gyilkos arcát nem mutatja, és az apróbb utalásokat úgy helyezi el, hogy szinte bárkire gyanakodhatunk. Igaz nincs egy eget rengető új mondanivalója, de a részletes, sötét tónusú rajzok ütősek, főleg az eltorzult arc közeli jelenetek.

Murao Mio egész sok mangát tudhat maga mögött, főleg ecchi és horror témában alkot, sőt, van pár hentai műfajú cucca is. Érdekes történetei vannak, kár, hogy csak most kezdték el fordítani a munkáit. A legkorábbi mangája, amit megtaláltam, az az 1995-ben kiadott Woman. Aminek megtetszett a címe, az a 2004-es Xenoss, mely egy újságíró férfiról szól. Jól megy a munkája, a házassága is boldog, de váratlanul eltűnik a felesége, és egyre furcsább dolgok történnek körülötte. A stílusán érződik egy kis Osamu Tezukás hatás, nem véletlen, mivel a mester Black Jack kult figurája történetének folytatásában segített be, a Black Jack Alive-be, 2005-ben (a manga 2 kötetes).

Adatok
  • Eredeti cím: Blood Rain
  • Angol cím: Blood Rain
  • Rajz/történet: Murao Mio
  • Terjedelem: 9 kötet (befejezett)
  • Megjelenés éve: 1999
  • Műfaj: horror, ecchi, rejtély, pszichológiai, romantikus
  • Kiadó: Akita Shoten
  • Magazin: Young Champion
  • Célcsoport: seinen
  • Link:  Baka-Updates Manga (manga); MangaFox (manga)
(Visited 176 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .