Hattori Mitsuru: Sankarea / 散华礼弥 (manga; 2009) – ecchi zombi manga

Hattori Mitsuru: Sankarea / 散华礼弥 (manga; 2009)

Hattori Mitsuru: Sankarea (manga; 2009)
Hattori Mitsuru: Sankarea (manga; 2009)

Furcsa hóbortok, és szokatlan párok. Míg dől a humor a zsákból, lengén öltözött, szexi lányok flangálnak fekete-fehéren. Ez a Sankarea, a legbolondosabb ecchi fanservice-szel támadó manga, amit mostanában olvastam.

Úgy szeretlek, lehetek a ZOMBID?

Hattori Mitsuru 2009-ben indította el iskolai horrorját, jó nagy adag vígjátékkal, és groteszk történettel. A főhős srác, a 15 éves Furuya Chihiro, aki unottan osztja az észt környezetének, így a lányosan félénk Moginak, és az állandóan nőkre pályázó Yasutaka-kunnak. A környék legfelkapottabb középsulijába járnak, ahol fiúk, lányok külön szeparálva tanulnak. Így a fiúk a női nem ösztönző jelenléte nélkül kénytelenek élni, de Chihirot a normál élet hölgyeményei pont nem is érdeklik. Főhősünk ugyanis egy zombi otaku, így barátnőjét is egy élőhalott moe játék csini csajaként tudja elképzelni. Nem is gondolta, hogy ez az álma egyszer valóra válik. (Olyan anime adaptációs gyanús a sztori, a Highscool of the dead miatt kíváncsi vagyok, hogy ráharapnak-e erre az újabb zombis szériára.)

Chihiro ugyanis esténként egy elhagyatott terepen kísérletezik döglött macskája feltámasztásával. Ám főzőcskéző boszorkánykonyháját iskolájának idolja, az első számú lány sztár, Sanka Rea zavarja meg, aki a közelben lévő kutat elég szokatlan módon használja (nem, nem mászik ki-be, mint a Kör horror lánya), hanem bele kiabálja szíve minden baját: Az apukája nem engedi szabadon élni, így a lázadó fiatal lány egy-egy sikollyal küzd az apai vasfegyelem ellen (a lány apja a suli igazgatója is). Mikor már a szülinapi intim fotók is terítékre kerülnek e lelki kitárulkozásban, Chihiro lelepleződik, hogy a közelben hallgatózik. A kis csaj először kiakad, hogy a kis családi titkai kiderültek, de végül lelkesen vállalkozik Chihiro asszisztensének.

Úgyhogy a sötét művészetet (okkultizmus) immár ketten művelik, és még mindig azt a szerencsétlen macskát akarják feltámasztani, helyesebben zombivá tenni. Végül Chihiro készít egy receptet, egy furcsa löttyöt, melyből a csaj ellop magának egy kortyot. Mivel a fiú miatt sokat kimarad esténként, apuci rájön a szökésre (persze a fiatalok is kezdenek összemelegedni). A nagy lelepleződés után Sanka Rea meghal egy véletlen balesetben, de előtte megitta Chihiro készítményét, és láss csodát, miután egy éles fadarab átdöfte kecsesen a testét – zombiként támad fel.

Sanka Rea zombi lett, és bár már halott, a szépsége és a szaga nem indult rothadásnak. A srác magához veszi, hiszen az ő lötyijétől lett ilyen, és amúgy is tetszett neki a lány. Idilli kapcsolatukat Chihiro minden lében kanál unokatesója zavarja meg (szerelmi háromszögek elengedhetetlen feltétele a nagy mellű, idősebb „nővér). Ő Wanko (Saouji Ranko), a nagyszájú, mindig verekedés csaj, aki egyértelmű, hogy szerelmes macska füles főhős fiúnkba. Úgyhogy megindul a szerelmi párbaj a lányok frontján, persze az sem mellékes, hogy nem ártana Sanka Rea testét konzerválni valahogy, mert egy örökké valóságig nem hat a légkondi hűtése rá, és ha csontvázként fog szaladgálni nem lesz éppen barátságos látvány. Emellett Sanka apja sem hagyja annyiban a dolgot (komolyan, már félelmetes, hogy mennyire „szereti” a lányát), először kasztráltatni akarja Chihirót (beteg!!! – ez olyan Seto no Hanayome feeling), majd csak szimplán kinyírni.

Úgyhogy fiúk-lányok, íme egy újabb romantikus paródia. Aki zombi barátnőre vágyik, érdemes Chihiró szenvedéseit végig követnie, nincs egyszerű dolga az embernek ha élőhalottat akar tartani otthon. A grafika szép, Sanka egy jól fejlett loli, pici mellekkel, és cuki tekintettel. A férfi karakterek, mármint az idősebbek, olyanok mintha egy shoujo mangából jöttek volna, főleg Sanka apjának a nagy csillogó szemei vakítanak. Van pár anatómiai baki, de a színes oldalak, és a kawaii szereplők kárpótolnak, az agyament helyzetkomikumról nem is beszélve. Egyenlőre egy kötete olvasható angol fordításban, de elég nagy népszerűséget kapott, tuti lesz még folytatás.

Minta oldalak [nggallery id=75]
Adatok
  • Eredeti cím: Sankarea / 散华礼弥
  • Angol cím: Sanka Rea
  • Rajz/történet: Hattori Mitsuru
  • Terjedelem: 4 kötet eddig
  • Megjelenés éve: 2009
  • Műfaj: vígjáték, dráma, ecchi, romantikus, iskolai élet
  • Kiadó: Kodansha
  • Magazin: Bessatsu Shonen Magazine
  • Célcsoport: shounen
  • Link:  Baka-Updates Manga (manga); MangaFox (manga)
(Visited 94 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .