Yoshihara Yuki: VENUS NI ARAZU / ヴィーナスにあらず (manga; 2009; 2 kötet)

Yoshihara Yuki: VENUS NI ARAZU / ヴィーナスにあらず (manga; 2009)

Yoshihara Yuki: VENUS NI ARAZU / ヴィーナスにあらず (manga; 2009; 2 kötet)
Yoshihara Yuki: VENUS NI ARAZU / ヴィーナスにあらず (manga; 2009)
„Why did I fall in love with…?! Ah, you already know the rest!”

Ha josei mangára kerül a sor, akkor nálam Yoshihara Yuki a the queen :). Végre feltették netre frissebb, két kötetes mangáját végig. Már hónapok óta vártam a befejezését, és idén júniusban ez meg is jött. A 2009-es Venus ni arazu (egyéb címei: ヴィーナスにあらず; 不是維納斯; I’m no Venus), tipikus alkotás a mangakától, azzal a különbséggel, hogy kivételesen nem a hősnő igazi szex őrült, hanem a férfi főhősünk viselkedik eléggé kétértelműen.

A sztori röviden: Miyoshi Yoshiko egy 21 éves modell. Bár keményen dolgozik, mégis egy névtelen senki egyenlőre, és csak a művészeti egyetem diákjainak kénytelen modellkedni, szinte fillérekért. Ám egy nap, egy jóképű kis „tanár” lép a műterembe, és amint megpillantja gyönyörű hősnőnket, rögtön vetkőztetni, és taperolni kezdi a lányt. Yoshiko persze hevesen ellenkezik e zaklatás ellen, és pár ütéssel teszi harcképtelenné „támadóját”. De tette miatt kirúgják az ügynökségtől, mivel pont a művész világ legújabb csillagát, a tehetséges szobrászt, Chuujou Tarout sikerült a földbe döngölnie. Hősnőnk éppen nagy letargia közepette itatja az egereket, mikor Chuujou-sensei megjelenik, és bohókásan kéri, hogy legyen a modellje. Yoshikónak nincs más választása, ha továbbra is szakmában akar maradni, el kell fogadnia a különc művész ajánlatát, egy feltétellel: semmi tapi és pucérkodás!

Vá eszméletlenül vicces manga volt, Yoshihara stílusa, obszcén humora, és a félreértések kavalkádja érvényesül benne. Szegény Yoshiko már rögtön az elején beleszeret a lökött, taperolós művészpalántába, a srác szint úgy a lányba, de mindig elkerülik, vagy félre magyarázzák egymást tetteit. Romantikus komédia fogyasztóinak, és Yoshihara Yuki fanoknak ajánlott (megj.: a mangakához képest kevés meztelenkedés volt benne :D). Jah, és Yoshihara legújabb, 2010-es mangája a Chocolate Girl, remélem nemsokára már angolul is olvashatjuk e újabb szerzeményét is. Ui.: Ha valaki tudna ajánlani az ő műveihez hasonlókat, azt megköszönném! 🙂

Adatok: Megjelent – 2009; Terjedelem – 2 kötet; Kiadó – Shogakukan; Magazin – Petit Comic
Linkek: MangaFox (online fejezetek angolul); Baka-Updates Manga (infók); ANN (infók)

(Visited 94 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .