Dance of the Dragon (szingapúri-koreai zenés filmdráma; 2008)

Dance of the Dragon (szingapúri-koreai zenés filmdráma; 2008)

Dance of the Dragon (szingapúri-koreai film; 2008)
Dance of the Dragon (szingapúri-koreai film; 2008)
Álmok útján

E heti filmes maratonom, vagy inkább virrasztásom következő prédája a Dance of the Dragon volt. Kezdésnél már majdnem bealudtam, de a film végül annyira megtetszett, hogy még az álom manó is elkerült messzire. Kicsit lassú ütemű, művészi felvételekkel, kevés párbeszéddel, de annál több zenés pillanattal dúsított filmecske ez, az érzékeny lelkű nézőknek szánva.

Dirty Dancing szingapúri módra?

A szegény fiú elindul az élete álmához vezető nehéz, rögös úton – e klisét már sokszor láttuk. De, ennek ellenére főhősünk története nagyon bájos, és szívhez szóló, a színészi alakítások pedig mesteriek.

A sztori röviden: Tae Kwon (Hyuk Jang) gyermekkora óta a társastánc bűvöletében él. A kisfiú könyvekből kezdett el tánclépéseket tanulgatni, de szigorú édesapja nem éppen ilyen „közönséges” életcélt szán neki. Az amúgy is rettentően szegény család, egyetlen fiukat gyári munkásnak neveli, és Tae Kwon 10 évet kénytelen e fáradságos munkába ölni. Ám váratlanul új lehetőség csillan meg a láthatáron. Egy szingapúri tánciskola felvételt hirdet új növendékek számára. Tae Kwon elindul szerencsét próbálni, apja minden ellenvetése ellenére. Az akadémián azonban nemcsak a lehetőségek tárháza, hanem az első szerelem is várja egy gyönyörű, egykori balerina, Emi Lim (Fann Wong) személyében, annak minden nehézségével, és intrikáival egyetemben.

Hyuk Jang mesteriet alakít! Nem elég, hogy szívdöglesztő egy pasi, de nagyon érzelmes, úgyhogy asszem új nagy bálványom lett Tony Leung, Takeshi Kaneshiro, Ken Watanabe, Andy Lau, Koji Yakusho, Yusuke Iseyamellett (koreai felhozatalból még úgyse csaptam rá senkire :p). A „párját” alakító Fann Wong is lenyűgöző, gyönyörű nő is, és a játéka is megható. A „fő gonosz férfit”, Emi Lim shaolin mester, rossz útra tért kedvesét Jason Scott Lee játssza (őt A Sárkány: Bruce Lee életében láthattuk címszerepben 1993-ban). Szép volt, a klasszikus muzsikákra áramlanak az érzelmek, úgyhogy kis művészi, elmerülős alkotás kedvelőknek ajánlom (a társastáncos részek bár szépek, azért kevesebb arányban vannak).

Előzetes

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=62]
Adatok
  • Eredeti cím: Dance of the Dragon
  • Egyéb címek:  Long zhi wu / Jounetsu no suteppu
  • Rendező: Marx Mannix, John Radel
  • Forgatókönyv: Marx Mannix, John Radel
  • Műfaj: dráma, romantikus, zenés, tánc
  • Terjedelem: 111 perc
  • Bemutató dátuma: 2008
  • Eredeti nyelv: koreai, angol
  • Ország: Szingapúr
  • Linkek: IMDB.com (eng); Asiaone (eng); Movie Exclusive (eng); Rotten Tomatoes (preview)
(Visited 326 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .