Cyborg She / 僕の彼女はサイボーグ / Boku no Kanojo wa Saibōgu (japán film; 2008)

Cyborg She /  Boku no Kanojo wa Saibōgu (japán film; 2008)

Cyborg She / 僕の彼女はサイボーグ / Boku no Kanojo wa Saibōgu (japán film; 2008)
Cyborg She / 僕の彼女はサイボーグ / Boku no Kanojo wa Saibōgu (japán film; 2008)
„Vissza a múltba életet menteni”

Hát ez egy nagyon aranyos film volt! Az hogy a sztori sci-fi, ráadásul egy kiborg lány a főhőse, a gyönyörű dvd borítóról nem is beszélve, (meg sokan is dicsérték a filmet), meggyőzött, hogy megnézzem. A film érdekessége így elsőre, hogy egy feltörekvő tehetséges koreai rendező készítette, szóval nem teljesen japán „termék” (a szereplők persze azok).

A rendező tehát Kwak Jae-yong (1959- ), aki rendezőként, és forgatókönyvíróként is tevékenykedik. 1989-ben debütált a Watercolor Painting in a Rainy Day című filmmel, majd 2001-ben volt a legnagyobb dobása a My Sassy Girl, melyet a Windstruck követett 2004-ben. Sajátos védjegye a romantikus szerelmi történetek legfurcsább műfaji kombinációkkal való vegyítése, erre tökéletes példa a Cyborg She is.

A lúzer és a szexi gép

Főhősünk akár egy mangából lépett volna ki, Jirou Kitamura (Keisuke Koide), teljesen átlagosan, magányosan ünnepli szülinapját november 22-én, és éppen egy Neon Genesis Evangelionos Rei figurával lepte meg magát, mikor összetalálkozik egy furcsa leányzóval (Ayase Haruka). A lány felköszönti szülinapjára, és vele tölt egy fergeteges kalandokkal, és vicces helyzetekkel teli estét, de a srác nagy bánatára, a nap végén el is tűnik. 1 év múlva, szerencsétlen főhősünk ismét találkozik ezzel a lánnyal, akiről kiderül, hogy a jövőből jött, ráadásul egy kiborg, akinek az a feladata, hogy megvédje a srácot, ugyanis jövőbeli énje tudja milyen katasztrófák leselkednek hősünkre. Jirou egyik ámulatból esik a másikba, és a lélek nélküli gép pedig minden kívánságát lesi. Jirou mielőtt észbe kapna, már fülig szerelmes lesz a névtelen robotba, aki Terminátori ügyességgel szereli le a rossz fiúkat, az alkoholtól megzavarodnak az áramkörei, és minden szexuális zaklatásra rúgással válaszol. De vajon egy gépnek lehetnek igazi érzelmei? Jirou szerelme végül beteljesületlen marad?

Nyugat és kelet, kicsit mű, de tetszetős

Teljesen közönség kedvencnek gyártott film, amit tipikusan nem lehet utálni, legfeljebb kicsit levonni a művészi értékét, de nagyon jópofa alkotás! A látványvilág szép, sok számítógépes effekttel van feldobva, ami nem mindig sikerült élethűre. A film is lassan indul be, illetve az amerikai filmek kliséjét keveri a tipikusan japán érzelmiséggel, drámaisággal, de a végeredmény cseppet sem riasztó, sőt. Az amcsis Terminátoros vasember, időutazás, jövő kép teljesen a nyugat sci-fi alkotásait idézi, és ebbe csepegteti bele a rendező egy picit a japán hagyományokat és szellemiséget pl.: mikor Jirou visszalátogat a saját gyermekkori városának idejébe, és találkozik nagymamájával, barátaival.

A kiborg lány életem legaranyosabb kis szereplője, ráadásul egy gyönyörű szép színésznő, a mostanában felkapott Ayase Haruka alakítja (filmjei: Ichi, The Magic Hour, Oppai Volleyball). Mondjuk nagy kihívás nem lehetett a szerepe, mert csak szűkszavúan, érzéketlenül kellett flangálnia, de amilyen pózokat, és gyilkos tekintetet tud vágni, ha valami nem tetszik neki, az eszméletlen. Összegezve humoros, aranyos, a végén még van egy kis filozófia is a felszínen, mely keserű utóízt hagy maga után, illetve rengeteg komikus szituáció adódik a kiborg és gazdája életében (gondoljunk csak a Clamp Chobits-jára, kb hasonló a helyzet itt is). Megmosolyogtató, kis romantikus love story, szerintem kellemes műfaji egyveleggel, a természeti katasztrófás jelenetek ütősek voltak nagyon. Bár lehet, hogy a sok egyveleg miatt szétesik ez a szendvics, de ezt döntse el az, aki megnézi, én merem ajánlani, sokat nevettem rajta (majd leestem a székről), főleg az első felénél. 🙂

Előzetes / Trailer

Screenshots / Pillanatképek [nggallery id=61]
Adatok
  • Eredeti cím: 僕の彼女はサイボーグ / Boku no Kanojo wa Saibōgu
  • Angol cím: Cyborg She / Cyborg Girl
  • Rendező: Kwak Jae-yong
  • Forgatókönyv: Kwak Jae-yong
  • Műfaj: dráma, vígjáték, romantikus, akció, kaland, sci-fi
  • Terjedelem: 120 perc
  • Bemutató dátuma: 2008
  • Eredeti nyelv: japán
  • Ország: Japán
  • Linkek: IMDB.com (eng); Wikipédia (eng); Ázsiafilm.hu (kritika)
(Visited 140 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Cyborg She / 僕の彼女はサイボーグ / Boku no Kanojo wa Saibōgu (japán film; 2008)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .