A long visit / Mom (dél-koreai dráma; 2010)

A long visit / Mom (dél-koreai dráma; 2010)

A long visit / Mom (dél-koreai dráma; 2010)
A long visit / Mom (dél-koreai dráma; 2010)

Na, hogy ne csak vámpírokról, és beteges humorú cuccokról írjak, itt van egy igazi szívszorító dráma, a Mom vagy másképp a A long visit személyében. A 2010-es, friss koreai dráma főhősnője, Ji-sook éppen meglátogatja magányos édesanyját szülőfalujában. A lány útja során felidézi a kemény, szegénységgel végig küzdött gyermekkorát, amit iszákos apja verései, édesanyja önfeláldozása, és határtalan szeretete tesz ki. Apró kis hétköznapi jelenetek bontakoznak ki előttünk, melyek gyakran megmosolyogtatóak, vagy éppen könnyre fakasztóak. Az anya-lánya elválaszthatatlan kötelékétől kezdve, az élet szeretetén, megbecsülésén, és fáradságos küzdelmén át egy igazi családi dráma pereg le előttünk.

Nem tudom, mennyire minősül egyedinek az ilyen szép, megható történet a koreai filmek között, de azt hallottam/olvastam, hogy sok ilyen drámától túltengő alkotást kreálnak, és meg kell hagyni egyszer-kétszer, ha leül megnézni egy ilyet az ember, talán a kis kapcsolatait is átértékeli, mint magánember, és jól kisírja magát egy ilyen gyönyörű alkotáson. Először azt hittem (tévedésből), hogy családi vígjáték lesz, rosszul emlékeztem a műfaji megjelölésekre, de nem bántam rászánni azt a másfél órát. Én végig könnyeztem, rég tudtam magam ennyire beleélni a szereplők helyzetébe, úgyhogy maximálisan merem ajánlani a könnyszívó drámák kedvelőinek, meg azoknak is, akik csak egy szép, megható történetre vágynak. Érzékeny lelkű film palánták figyelem, egy rakat papírzsebit nem árt bekészíteni mellé :D. A színészi játék nagyon átélt, a zenei aláfestés is emeli a drámai hangulatot ezerrel.

Linkek: IMDb.com (eng); Yellow Cinema (eng); YouTube (előzetes)

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=55]
(Visited 101 times, 1 visits today)

2 thoughts on “A long visit / Mom (dél-koreai dráma; 2010)

  1. Kedves Tímea,érdeklődnék ezzel a filmmel kapcsolatban.Gondolom szinkronnal még nem jelent meg,de talán magyar felirat már van hozzá,ha tudsz erről valamit kérlek segíts,előre is köszi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .