„15 Sai no Shiganhei” – Háborús kamasz dráma (japán tv-sorozat; 2010)

„15 Sai no Shiganhei” – Háborús kamasz dráma (japán tv-sorozat; 2010)
15 Sai no Shiganhei (japán tv-sorozat; 2010)
15 Sai no Shiganhei (tv-sorozat; 2010)

Ritkán szoktam nézni japán tv drámákat, de a15 Sai no Shiganhei” azért tűnik ígéretesnek, mert Yuki Kajiura fogja szerezni a film betétdalait, úgyhogy már ezért érdemes lesz nézni, másrészt a téma sem mindennapi, hiszen a második világháború idején játszódik, és iskolás srácok kiképzéséről szól, hogy hogyan készítik őket fel a háborúra, stb. A sztori Chiaki Eto önéletrajzi regényét adaptálja tv-re, az NHK fogja vetíteni, még pedig augusztus 15-én indul a sorozat, azt hiszem ez lesz a másik élőszereplős sorozatom, amit nézek majd a True Blood mellett. A történet töménytelen dráma, és slice of life lesz a háborús évek alatt, a diákok, családtagjaik, barátok, tanárok kapcsolataira fókuszál majd. Ezért is lecsapok rá, mert a II. vh amúgy is a kedvenc témám, meg most meg vagyok lőve háborús filmekért, úgyhogy mindenféleképpen nézem.

Színészek: Sosuke Ikematsu (20), IKatsunori Takahashi (45) , Sawa Suzuki, Taiga, Seiji Fukushi, Yui Natsukawa, Raita Ryu, Mitsuru Hirata.

A sorozat előzetese (YouTube). NHK oldala a sorozatról (japán nyelvű). Canta-per-me.net (ahol az infót találtam).

Ha már Yuki Kajiuráról van szó, akkor láttam, hogy szeptember 15-én jelenik meg a Kalafina nevű csapatának új single-je, melyen a Kuroshitsuji II betétdala lesz hallható, mellesleg a művésznő most ünnepelte augusztus 5-én a szülinapját, úgyhogy Happy Birthday to her! :).

Másik fontos infó, Murakami Haruki zseniális regényéből, a Norvég erdőből készült mozifilm jön 2010 decemberében (dec. 11.)! A filmet Anh Hung Tran rendezi (vietnámi-francia művész pl.: I Come With The Rain). Főszereplők: Rinko Kikuchi, Kenichi Matsuyama. A film előzetese: YouTube, és a kedvenc oldalam, ahol találtam a hírt: Asiafan.hu :).

(Visited 99 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .