Coming soon… Mit hoz még a 2010. év számunkra?… REDLINE!

REDLINE (japán mozifilm; 2009) – Retrós roadmovie

Redline (japán mozifilm; 2009.)
REDLINE - Japán Premier: 2010. 10. 09.

Nem nagyon szoktam trailereket begyűjtögetni, de véletlen rábukkantam két nagyon ígéretes darabra. Az egyik a Redline című anime movie, amit 2009-ben már levetítettek a Locarnói Nemzetközi Film fesztiválon, de Japán bemutatója elcsúszott 2010. októberére. A sci-fi, autó versenyszerű őrült futamot, gyönyörű animáció kíséri (hát igen, a Madhouse munkálkodott rajta :D). A grafika, a trailer alapján, a Dead Leavest juttatta eszembe, emellett nagyon amcsi képregényes lett az ábrázolás, ami tök jól néz ki, nekem bejön, ilyet a Batman: Gotham Knight-nál láthattunk már, vagy a Dante’s Infernóban. Nagyon színes, nagyon izginek tűnik, ráadásul a zenei aláfestésbe már beleszerettem! Az anime hivatalos honlapján pl.: meghallgathatjuk háttérmuzsikaként az film egyik fődalát – a „Redline„-t James Shimoji és Rob Laufer előadásában. (Már lassan fél órája ezt a dalt hallgatom XD.)

Sztori: Az alternatív jövőben játszódó történet (110 perces a mozifilm) fő mozgatórúgója, egy 5 évente megrendezésre kerülő verseny, mely az univerzum legnagyobb durranása. Minden valamire való nő és férfi részt vesz rajta, nincs hiány puska ropogásból, balesetekből. A trailer alapján olyan kocsiszerű cucokkal indulnak a versenyzők, melyre rácsatlakoztatják az idegrendszerüket (pl.: Vision of Escaflowneban Van is így csinálta). Véres, drámai, töménytelen akcióval, és talán egy kis romantikus szál is beleszivárog. A karakter dizájn nagyon retrós hangulatú, egy kis Elvis-es frizu, és dögös csajszik kellemes egyvelege érvényesül. A zenék is diszkósak, talán az amcsi Speed Racer film adaptációhoz hasonlít kicsit az egész hangulata.

Kedvenc dalom az anime 4. trailerben hallható (RedlineJames Shimoji és Rob Laufer előadásában):

A rendező Takeshi Koike (pl.: Trava), a történetet Masao Maruyama (pl.: Chobits, Gungrave, Gunslinger Girl) ötletelte, az animációban Hiroyuki Imaishi (pl.: Dead Leaves, FLCL, Shikabane Hime) és Sushio (pl.: One Piece, Steamboy) munkálkodtak. A forgatókönyvet Katsuhito Ishii (pl.: Trava, ill a Kill Bill -es O-Renes animációs film kari dizájnját készítette ő), Yoji Enokido (pl.: FLCL, Sailor Moon!), Yoshiki Sakurai (pl.: GITS SAC, XXXHolic) dobták össze, a zenét James Shimoji komponálta, míg a hangeffekteket Youji Shimizu (pl.: Last Order Final Fantasy VII OVA) rendezte.

Pillanatképek: [nggallery id=48]

Linkek: YouTube (előzetes); ANN (eng); Anime hivatalos honlapja (jp); James Shimoji on MySpace Music (hallgasd meg más dalocskáit, ill jó Redline előzetesek is vannak még fenn)

(Visited 31 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .