Sorry I Love You – Between Of One Year (dél-koreai mozifilm; 2008)

Sorry I Love You – Between Of One Year (dél-koreai mozifilm; 2008)

Sorry I Love You - Between Of One Year (dél-koreai mozifilm; 2008)
Sorry I Love You - Between Of One Year (dél-koreai mozifilm; 2008)

Érdekes dél-koreai animét töltöttem le a mi nap. A gyönyörű animáció, és klasszikus muzsika darabok győztek meg arról, hogy érdemes időt szánni erre a 2008-as, kis röpke 35 perces alkotásra. A sztori teljesen etűdszerű, ami nem is véletlen, hiszen egy 2004-es siker élőszereplős sorozathoz, az I’m Sorry, I Love You-hoz készült összefoglalóként. Az eredeti sorozatot nem láttam, de sok jót olvastam róla.

Az anime története így megegyezik az élőszereplős drámájáéval. Adott egy szegény főhős srác, Cha Moo Hyuk, aki Ausztráliában él. Szülei elhagyták, így nevelőszülőknél sínylődött egy ideig, majd egy kisebb bandához került, ahol apróbb csínytevésekből, lopásokból élnek napról-napra. Egy nap véletlen találkozik a gyönyörű Song Eun Chase-vel, egy divat koordinátor hölgyeménnyel, akinek segít visszaszerezni elveszett csomagjait. Kapcsolatuk itt megszakad, hiszen a lány hazautazik Koreába, de nemsokára követi őt a srác is, mivel volt barátnőjének meghívták az esküvőjére. Ekkor véletlenül megtalálja az igazi szülőanyját, és korábbi hitével ellentétben rájön, hogy valódi édesanyja nagy fényűzés, és gazdagság közepette él, így nem azért hagyta el őt, mert szegények voltak. Moo Hyuk bosszút esküszik, nem tud szabadulni a haragtól, melyet édesanyja iránt érez, ráadásul a nőnek van egy nála fiatalabb fia, akit a végletekig szeret. Lassan beszivárog az életükbe, és megpróbálja anyát és fiát tönkretenni, de közben beleszeret Song Eun Chase-be, akinek még Ausztráliában segített. Az igazi dráma egy tragikus balesettel indul, mely miatt féltestvére meghal, ha nem kap új szívet. És a sötét titkok csak ezután kerülnek terítékre: Moo Hyuk édesanyjának múltjával kapcsolatban.

Az anime rövid, és érzelem dús, az elejét nem nagyon értettem, mivel gyorsan ugráltak a jelenetek között, de kellemes élmény volt, főleg a vizualitás és zenei aláfestés teljes összhangja miatt. Akik látták a tv-sorozatot, vagy megszeretnék nézni, azoknak tökéletes előzetesnek minősülhet. A szinkronhangok mondjuk furák voltak, mint a Winter Sonata animénél, itt sem tudtam nagyon megszokni az anime karakterek furcsa hanghordozását, de hát ez van, ilyen a koreai nyelv, ilyennek kell szeretni.

I'm Sorry, I Love You (TV series; 2004) - Moo-hyuk és Eun-chae
I'm Sorry, I Love You (TV-sorozat; 2004) - Moo-hyuk (So Ji-sub) és Eun-chae (Im Su-jeong)

A karakter dizájn egyébként nagyon élethű lett, hihetetlen módon igyekeztek visszaadni az élő, eredeti szereplők karakterét. Az animáción érződik erősen a CGI, és más számítógépes effektek, ami van akinek tetszik, van akinek nem, engem csak az elején zavart, de látványvilágilag nagyon szép alkotás összességében. A zenék pedig gyönyörűek voltak, gondolom a tv-sorozat muzsikái csendültek fel alatta, mivel az eredeti sorozat OST-ját is az egekig dicsérik a neten. Ha lenne fölös kapacitásom, biztos megnézném az eredeti sorozatot, de 16 rész kicsit meredeknek tűnik egyenlőre az időbeosztásom szempontjából.

A KBS drámaként elkönyvelt sorozat a kritika nagy dicséretét nyerte el anno 2004-ben, a két főhőst Mu Hyeok-ot ( So Ji Sub a színész neve, játszott pl.: a What Happened in Baliban) és Eun Chae /Im Su-jeong/ (játszott pl.: a Lump Sugarban és az I’m a Cyborg, But That’s OK-ban) alakító színészek ezután futottak be igazán. A sorozat lefutása után adták ki ezt az anime filmet a G&G Entertainment jóvoltából, mely a tv-sorozat főbb mozzanatait, és a két főszereplő kapcsolatáról pár extra jelenetet tartalmaz még. Akik szeretik a romantikát, és a végtelen drámát, és kellően érzékeny lelkűnek érzik magukat e fél óra tömény fájdalomra, és könnyre, azoknak kellemes élményt nyújthat e csöppnyi anime.

Pillanatképek [nggallery id=43]

Adatok

  • Cím: 미안하다 사랑한다
  • Angol cím: Sorry I Love You – Between Of One Year
  • Típus: Mozifilm
  • DVD megjelenés éve: 2008
  • Terjedelem: 35 perc
  • Linkek: Wikipédia (eredeti sorozat); Official Page (koreaiul); Avistaz (eredeti tv-sorozat); My Animelist (anime adatok); Torrent (eng)
(Visited 56 times, 1 visits today)

4 thoughts on “Sorry I Love You – Between Of One Year (dél-koreai mozifilm; 2008)

  1. hmm, nem rossz 🙂 és az eredeti tv-sorozat is felkeltette az érdeklődésemet, nagyon sok díjat nyert érdemes lenne csekkolni^^

    1. jaja, láttam, hogy nagyon dicsérték, lehet ha lesz egy szabad hétvégém én is belepillantok, bár ilyen sorozatokat azért nem néztem eddig, mert ismerve magam, nem kelek fel addig míg be nem fejezem XD, és inkább maradtam a max 2 órás filmeknél.

  2. Sziasztok!

    Én láttam a sorozatot,egy szóval jellemezném:-Király!
    Tényleg érdemes megnézni.
    Viszont az animét nem láttam még.Tehát jó?Hol lehet megnézni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .