Fuyumi Souryo: Enternal Sabbath (manga; 2002-2004)

Fuyumi Souryo: Enternal Sabbath (manga; 2002-2004)

„The world is your nightmare.”

Paranormális jelenségek, gondolatolvasás, neuropszichológia, emberkísérletek, klónozás és ezek köré szőtt kerek történet, mely nem mentes hallucinációktól, absztrakt megjelenítésektől, vértől, és az emberi elme működésének kérdéseitől. Egy lebilincselő josei/seinen manga ez Fuyumi Souryo tollából, mely szokatlan módon játszik a horrorisztikus, bizarr, mégis drámai jelenetekkel, egy kis akcióval megpezsdítve.

Kujo Mine PhD hallgató a tokiói egyetemen. A neuropszichológia szakzseni lány, tipikusan a racionalitások embere, csak abban hisz, amit tudományosan meg lehet magyarázni. Élete a kísérletek és a tanulmányok kidolgozása körül forog, így szépsége ellenére a férfiakra nincs ideje, persze csak adatgyűjtés szempontjából fanyalodik néha rájuk. A környezetét mindig elemző, elgondolkodó hölgyemény megszállottan imádja a pszichológiát, legyen szó állatokról, vagy emberekről. Egy nap azonban szemtanúja lesz egy furcsa gyilkosságnak. A helyszínen felfedez egy fiatal fiút, aki különös, kifejezéstelen tekintettel szemléli az eseményeket, majd nemtörődöm módon tovább áll, miközben mindenki pánikol. Emellett a rendőrség is felkéri Minet, hogy vizsgáljon meg egy srácot, akinek hallucinációi vannak arról, hogy megég a teste, látomásaiban pedig egy sötét alak figyeli szenvedését hideg tekintettel. Mine összeköti a két esetet, mikor újra találkozik a fiúval, aki Akiba Ryosukeként mutatkozik be. Ő is az egyetemen tanul, de mint kiderül hamis adatokkal… Ráadásul a srác bevallja neki, hogy képes érezni az emberek gondolatait, és manipulálni őket, de valami miatt Mine tudata nagyon zárt, ezért csak pár véres képpel próbálja elijeszteni magától. A nő úgy dönt kideríti ki is igazából Akiba-kun, honnan van ez a képessége, amit tetőznek a rejtélyes gyilkosságok körülöttük, és egy furcsa románc ébredése a két karakter között.

Thrilled by fear and madness

A képregény letehetetlen, persze tipikuson érettebb olvasókhoz szól, van benne egy kis erőszak, kicsi filozófia a végén, és jó adag dráma. Na meg érdekes figyelni ahogy Minéből, az érzéketlen tudósból, hogyan lesz nagyon is érzékeny nő, és ez igaz Akibára is, a fiatal kora ellenére sok szörnyűséget megélt srácra. A grafika egyszerű, de azok a jelenetek nagyon ütősek, mikor azt látjuk, hogy milyen kivetítései vannak az emberek elméjének (szörnyek, rovarok, meztelen nők, stb.). Én imádtam, kész érzelmi hullámvölgy lett a vége, emberi drámákkal, széthullott családokról, a halál feldolgozásáról.

Mine és Akiba
Mine és Akiba: légies rajzstílus, mégis komoly sztori, mely egy percig sem pihen.

A képregény 2001/2002 fordulóján indult, 2004-ig futott, és 8 kötettel ért véget. Angol, olasz és francia nyelvterületeken is kiadták, eredetileg a Kodanshánál futott a Weekly Morning magazinban. Alternatív címei: エス エターナル サバス / ES: Eternal Sabbath / Esu Etānaru Sabasu / Eternal Sabbath (általában ES-ként szoktak rá hivatkozni).

Linkek: Baka-Updates Manga (eng); MangaFox (eng); Wikipedia (eng); ANN (eng); Amazon.com (eng); OneManga (online fejezetek angolul – nem sokáig érhető el)

(Visited 54 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .