Zhang Jing: Doctor Du Ming / 医生杜明 (manhua; 2008)

Zhang Jing: Doctor Du Ming / 医生杜明 (manhua; 2008)

Egy hátborzongató kínai képregény gyöngyszemre bukkantam. A gyönyörű borító mellett, a grafika is ugyanilyen szép és minőségi, bár nekem néha túl lányos a férfi főhős, de ettől eltekintve a szereplők egytől egyig csodaszépen vannak megrajzolva.

A Doctor Du Ming Zhang Jing (张晶) manhuája, mely eredetileg egy regény adaptációja. A képregény 2008-ban indult, eddig kínai, és francia nyelvterületeken adták ki, a képregény maga 1 kötet hosszúságú, de egyenlőre csupán az első 5 fejezete olvasható angolul, online formában. Megdöbbenésemre a képregényrajzoló alig idősebb nálam, mintegy 5 év van köztünk, a hölgyemény ugyanis 1983-ban született, és 17! éves korában adták ki az első képregényét. A rajzain kiforrt stílus érződik, és a Doctor Du Ming elég komor hangvételű alkotásnak tűnik.

A történet főhőse Dr Du Ming, a fiatal aneszteziológus, akit múltjából kísért egy gyönyörű nő, Zhang Qian. A lánnyal együtt jártak egyetemre, és különös, baráti viszony alakult ki közöttük. Zhang Qian-ról azonban gonosz pletykák keringtek, mi szerint egy könnyűvérű nőszemély, aki pénzért bárkivel lefekszik. A komor, mindig öngyilkosságról filozofálgató Ming, azonban megragadja a lányt. Zhang a fiút látja egyedül tisztának, és őszintének a szex és pénz körül forgó világban. Ám nemsokára Ming lediplomázik, és egy hatalmas kínai kórházban kezd el dolgozni. Kapcsolatukat levelezéssel tartják fenn, de egy nap Ming furcsa hírt kap: Zhang öngyilkos lett.

Linkek: MangaFox (online fejezetek angolul); Baka-Updates Manga (manhua adatok)

(Visited 118 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Zhang Jing: Doctor Du Ming / 医生杜明 (manhua; 2008)

    1. letölteni egyelőre nem lehet, mangafox.com-on lehet olvasni online, és egyesével le lehet tölteni az oldalakat. 🙂 De azt hiszem be is linkeltem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .