Takeshi Obata / Masanori Morita: Hello Baby (manga; 2007)

Takeshi Obata / Masanori Morita: Hello Baby (manga; 2007)

Takeshi Obata / Masanori Morita: Hello Baby
Takeshi Obata / Masanori Morita: Hello Baby

Mit tennél, ha tökös maffiozó legényként először kéne kinyírnod életedben valakit a főnök parancsára? Ráadásul kiderül, hogy a lány, akit szeretsz, terhes. A börtönt választanád, azt hogy születendő gyermeked apja gyilkos legyen? Vagy meglépnél inkább álmaid nőjével, és így egész életedben retteghetnél, hogy mikor röpítenek golyót a fejedbe egy megszegett ígéret miatt?

Erről szól a Hello Baby című, 2007-es oneshot manga, melynek grafikája nem lehet ismeretlen számunkra, hiszen a Death Note-ot is megrajzoló Takeshi Obata munkálkodott ezen is, így nagyon szép, esztétikus karakter dizájnt, és igényesen, részletesen kidolgozott háttereket kapunk tőle, a pár első színes oldal gyönyörűségéről nem is beszélve. A Hello Baby történetét Masanori Morita írta, a Rokudenshi Blues és a Rookies megalkotója.

Takeshi Obata 1969-ben született, általában csak rajzolóként tevékenykedik, és mindig egy történetírótárssal együtt dolgozik képregényein, emellett olyan mangakák mentora volt eddig, mint Kentaro Yabuki (Black Cat), Nobuhiro Watsuki (Rurouni Kenshin), Yusuke Murata (Eyeshield21). 1985-ben fedezték fel tehetségét, mikor megnyerte a Tezuka díjat, 500 Kounen no Kaiwa című mangájával. Ezután a Weekly Shounen Jump magazinhoz csatlakozott, debütáló munkája pedig a Cyborg Jii-chan G volt 1989-ben, ennek sztoriját is ő írta még. Később nehezen sikerült igazi ütős sztorikat összehoznia, ezért írókat keresett a sztorijai mellé. Átütő sikert a Hikaru no Go hozott neki (a történetet  Yumi Hotta írta), melyért 2000-ben megkapta a Shogukan Manga Díjat és a Tezuka Osamu Kultúrális Díjat 2003-ban. Stílusára jellemző, hogy a shounen belül egyedinek minősül rendkívül esztétikus, utolsó divat szerint felöltöztetett karaktereivel. Legújabb siker szériája a Bakuman, mely 2008 augusztusában indult, a történetet ezúttal Tsugumi Ohba írja.

Linkek: Wikipedia (Takeshi Obata); Wikipedia (Masanori Morita); MangaFox (online fejezetek angolul); Anime Addicts (online fejezetek magyarul); Baka-Updates Manga (információk a mangáról)

(Visited 53 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .