Ryuuhei Kitamura: LoveDeath (japán film; 2006)

A pénz, a lotyó, és a tökön lőtt yakuza főnök

– eszement komédia szexi főszereplőkkel, az Azumi és a Versus rendezőjétől

A LoveDeath nem kíméli a yakuzákat, extrém poénokkal, fergeteges vérfürdőkkel csalogatja a nézőt, a szexi lányok, macsó fiúk felvonultatásáról, és a komikus szituációkról nem is beszélve.

Lehet, hogy okkal szerepel kevés helyen Ryuuhei Kitamura e 2006-os akció-komédiája, mert elég negatívan értékelték korábbi siker műveihez, így az Azumihoz (2003), Skyhigh-hoz (2003), Godzilla: Final Wars-hoz (2004), Versus-hoz (2000 – Versus 2. – 2010) képest.   Mégis, nekem nagyon tetszett ez az alig több mint 2 órás film, melyet  Tsutomu Takahashi 69 című mangája ihletett. A film történetét Ryuuhei Kitamura maga írta, és nagyon hangulatos, extrémebb kamera mozgásokat, színbeállításokat használó, fiatalos, dögös mű lett az eredmény, melyet a jól csengő zenei aláfestés is erősít. Lelkesedésem a film iránt egyértelműen betudható Jade Adelstrein Tokió Vice című könyvének, nagyon megfogott a yakuzák világa, és ugyan biztos nem ilyen az egész a valóságban, de mégis érdekes megnézni ilyen témájú filmeket, vagy kézbe venni yakuzás mangákat.

A LoveDeath egy gyönyörű nőről, Sheeláról (Nora) szól, aki egy befolyásos yakuza klán irányítójának a szeretője. Ám egyszer csak lelép a klán minden vagyonával, és átvágja egykori kitartóját. A szexi vadmacska megkeresi egykori kedvesét, a vadóc, mindig bajba keveredő Sait (Shinji Takeda), és a fiú iránta való szerelmét kihasználva  indulnak szökésnek. Ám a lökötten szex őrült maffia főnök nem nyugszik, amíg a pénzt és a nőt vissza nem szerzi. Ezért utánuk küldi lusta beosztottjait, akik a keresés helyett bowlingozni  mennek, és ott élik ki férfias identitásukat. Ezért a főnök megbíz még rajtuk kívül két „mocskos” zsarut a felkutatásukkal, valamint egy eszement bérgyilkos bandát, akik annyira hülyék, hogy az már fáj pl.: minden Sheelára és Sai-ra cseppet sem hasonlító szerelmes párt azonnal kinyírnak, leaknavetőznek, még a külföldieket sem kímélik.

Előzetes

Ajánlás?

Agyament komédia? Igen. Áldozatkész, hős szerelmi történet? Az, bizony. Az egész bonyodalmat, és annak okozója Sheelát, a főhős srác, Sai elmesélésében ismerhetjük meg. Jó kis bunyók, lövöldözések, a magyar rendőr vicceket is hajazó zsarus poénok. Bár a film első fele sokkal izgalmasabb, a második rész már kicsit eltunyul, de így is jót szórakozhat rajta az érdeklődő, én egyenesen belezúgtam Shinji Takedába, ilyen felső testű pasiból több kell (szerencsére sokszor félmeztelen a film alatt :D).

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=41]

Adatok

  • Angol cím: LoveDeath
  • Japán cím: LoveDeath
  • Rendező: Ryuuhei Kitamura
  • Írta: Ryuuhei Kitamura
  • Műfaj: akció, vígjáték, romantika
  • Terjedelem: 158 perc
  • Bemutató dátuma: 2006
  • Eredeti nyelv: japán / angol
  • Ország: Japán
  • Linkek: IMDB.com (eng); Yellow Cinema (eng); Wikipedia (eng); Black Hole Reviews (kritika angolul); Avistaz (eng); YouTube (előzetes)
(Visited 59 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .