Mitsudomoe / みつどもえ (manga; 2006 és TV-sorozat; 2010)

Mitsudomoe / みつどもえ (manga; 2006 és TV-sorozat; 2010)

Mitsudomoe / みつどもえ (manga; 2006 és TV-sorozat; 2010)
Mitsudomoe (manga; 2006 és TV-sorozat; 2010)

Hmm, forró nyár, lengén öltözött iskolás lányok, engedelmes diákok, és egy pályakezdő reményekkel teli, első munkanapja.  Szabad szerelem, bandaháborúk, vérre menő hatalmi harcok. Adott egy fenomenális történet. De várjunk csak! Ez egy általános iskola, és a főhősnők, 3 ízig-vérig rosszcsont kislány, akik  minden alkalmat megragadnak kedvenc tanáruk, Satoshi Yabe terrorizálására! A macska-egér játék résztvevői az iskola hírhedt nővérei, a rendbontó Marui testvérek:

A szadista, egoista, mindig sötét terveken agyaló Mitsuba-chan, aki ártatlan, és szépséges külseje mögött rejti el ördögi mivoltát.

Satoshi-sensei: „Mitsuba! Ne ülj az osztálytársadra!”
Mitsuba: „Cöcöcö. Hálásnak kéne lennie, hogy a székem lehet.”

A végletekig perverz, izombajnok lány, a rendkívül butus, az „előbb ütök mint gondolok” jelmondatú fiús csajszi, Futaba.

Satoshi-sensei: „Mi legyen a hörcsögünk neve?”
Futaba: „Mellbimbó.”

És végezetül, a nagyon félelmetes, magának való, állandóan olvasó, barátságtalan Hitoha-chan. Sajnos közvetlen idézetet tőle nem tudtunk elcsípni, mert gyilkos tekintetével azonnal felnyársalta a kémkedő érdeklődőket, úgyhogy örüljünk e szent tudatlanságnak, addig, amíg lehet. Mindenesetre a rózsaszín fényt kibocsájtó hatalmas erotikus könyv gyűjteménye minden férfi áldozatot, azonnal, végzetes orrvérzésre juttat.

Bolondok gyülekezete

Nem is kell több egy eszement vígjátékhoz, amiben mindenki ökörködik, tengerszámra folyik a vér, és az elsőre normálisnak tűnő suli nővérben, Kuriyama Aokiban sem lehet bízni, a kétbalkezes-lábas nővérke mindig tör-zúz, akaratlanul is, a diákok és Yabe-sensei kárára. A testvérek ádáz harca, Yabe-sensei tehetetlensége, és pofa vágásai garantálják a fergeteges hangulatot. Kíváncsi vagy, hogyan lehet a legkönnyebben megzsarolni „kedvenc” tanárodat? Mit érdemes széttörni a tesód fején, hogy egy fél percre elcsöndesedjen? Akkor a Marui testvérek között a helyed, akiknek egyetlen pillanatát sem lehet komolyan venni.

A Nagy Alkotók

A sztori Sakurai Norio mangáját adaptálja animére, mely szinte teljes mértékben átvette a képregény oldalait, jeleneteit, csak minimális változtatások történtek. A 2006-ban indult képregény sorozat az Akita Shoten kiadó jóvoltából, a Weekly Shonen Championban fut jelenleg is. Az animét a Lantis és a Bridge stúdiók hozták el nekünk idén nyáron, a rendező Masahiko Ohta, aki a Minami-ket,  a Rozen Maident is rendezte korábban. A manga karaktereit egy az egyben átvevő karakter dizájner pedig Takaharu Okuma (korábbi animátori munkái: Honey and Clover, Macademi Wasshoi!, Hanaukyo Maid Tai).Az animáció tiszta, és tetszetős, sosem lehet tudni melyik pillanatban tűnik fel egy torz, vagy elborult arckifejezés, ami garantált hatásfokozó. A zene passzol a hangulathoz, az op-ban a három csajszi szinkronhangjai énekelik el a „Mittsu Kazoete Daishuugou! (みっつ数えて大集合!)” című dalocskát, míg az endingben a kicsit lassabb „Yume-iro no Koi (夢色の恋)” csendül fel Saori Atsumi előadásában.

Zárásképp még egy kedvenc jelenetem az első epizódból:

Futaba: „Huh, hozzuk össze a tanárbácsit, a suli nővérkével!”
Mitsuba: „Semmi esélye nincs a tagnak.”
Futaba: „Miért?”
Mitsuba: „Mert szűz.”
Futaba: „Mi az a szűz?”
Mitsuba: „Háát..olyan pasi, aki szomorú életet él már régóta.”
Futaba: „Akkor segítsünk a tanbának, hogy megkóstolhassa Azt az édes nektárt!”

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=37]

k
Adatok

  • Japán cím: Mitsudomoe / みつどもえ
  • Eredetimanga : Sakurai Norio
  • Rendezte: Masahiko Ohta
  • Karakter design: Takaharu Okuma
  • Megjelenés éve: 2010
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem:  13 epizód
  • Műfaj: shounen, vígjáték, iskolai élet, ecchi
  • Stúdió: Lantis, Bridge
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), MangaFox (eng), Baka-Updates Manga (eng), Manga Toshokan (eng)
(Visited 39 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .