Seitokai Yakuindomo (TV-sorozat; 2010)

Seitokai Yakuindomo (TV-sorozat; 2010)

Maria Shichijou: „Bocsi a kérdésért, de miért a mi sulinkat választottad?”
Takatoshi Tsuda: „Eh? Háát… Mert közel van az otthonomhoz.”
Maria Shichijou: „Áh értem. Mióta a sulink koedukált lett, hallottam hogy pár fiú csak azért jött ide, hogy legyen egy háreme, de nincs esélyük. Nálunk mindenki leszbikus.”
Takatoshi Tsuda: „?!?!”
Shino Amakusa: „Nyugi, csak szeret hárdkór vicceket mesélni.”

Mi kell egy  jó, őrült animéhez? Perverz női karakterek (lásd B Gata H Kei), abszurd helyzetek, helyzetkomikumok, és egy szerencsétlen fiú, aki mindezt kénytelen elviselni. A 2010. július harmadikán indult, bolondos Seitokai Yakuindomo, egy 2007-ben piacra dobott 4 paneles gag manga adaptációja (gag jelentése: a cselekmény olyan ötleten, csattanón, bemondáson alapuló fordulata, mely helyzetkomikumon keresztül érvényesül). Az eredeti képregényt Ujiie Tozen írta és rajzolta, mely a Weekly Shonen Magazinban jelenik meg folyamatosan a Kodansha kiadó jóvoltából.

Mostantól közénk tartozol!

A születési arányokban vészesen csökken a fiúk száma, ezért egyre több lány van az iskolákban. E probléma miatt teszik a korábban csak lányos sulit, az Ousai Akadémiát koedukálttá. Főhősünknek, Takatoshi Tsudának pont azért esik a választása e intézményre, mert közel van. A suli kezdés első napján ám egyre több furcsaságra figyelhetünk fel. A metró kocsik tele vannak lányokkal, és a férfiaknak feltartott kezekkel kell utazniuk a folyamatosan trécselő tömegben. Mikor Takatoshi is túlverekszi magát e mellektől, és popsiktól hemzsegő sokaságon, végre megérkezik a gyönyörű iskolába. Ám a kapu előtt rögtön kiszúrja magának a diáktanács elnöke, Shino Amakusa.

Miután főhősünk fulladás veszéllyel fenyegető fenyítést kap az elnöktől rakoncátlan nyakkendője miatt, megérkeznek a tanács további lökött tagjai. A pöttöm Suzu Hagimura, aki alacsony termetét, mérhetetlen agresszióval próbálja palástolni, csak hát, senki sem veszi komolyan. Egyből meg is rugdossa főhősünket, amiért az kéretlen megjegyzéseket tesz gyerekes méreteire. A civakodást Maria Schichijou megjelenése szakítja félbe. Az angyali megmentő szerepében feltűnő szépség azonban igazi perverz, és üresfejű baba, aki fekete humorát csiszolgatja Takatoshin. Ha ez még nem lenne elég, e flúgos csajok miatt Takatoshi lekési az első óráját. Kárpótlásként Shino-chan a diáktanács tagjává teszi a fiút, aki cseppet sem örül az ötletnek, hiszen ettől kezdve e három bolond tyúkkal kell minden idejét megosztania. És igazi szenvedései csak ezután kezdődnek, hiszen az elnök, a tökéletes Shino-chan, mindig valami perverz dologra asszociál a hétköznapok eseményei kapcsán, Suzu-chan ott üti, ahol éri (még álmában is képes elagyabugyálni hősünket), Maria-chan pedig mindig akkor szólal meg, mikor nem kellene.

Vicces? Igen. Beteg humorú? Nagyon. A hasonló műfajú animék kedvelőinek ajánlom, szem nem marad szárazon a nézése során, és nem árt magunkat felvértezni a női nyelvek csípőssége ellen sem.

Alkotók és kivitelezés

Egy parodisztikus animéhez szép, de egyszerű karakter dizájn dukál, sok chibi karakterrel, látványos „kamera” mozgásokkal, és eszméletlenül vicces pofa vágásokkal. Az animációt a Princess Lovert! is jegyző, egészen fiatal GoHands Stúdió készítette, a rendező Hiromitsu Kanazawa (Princess Lover!), a karakter dizájner Makoto Furuta (Zombie-Loan, Sol Bianca: The Legacy, Princess Lover!).

Az opening teljesen illik a sorozat hangulatához, kellően bizarr, és (számomra) hallgathatatlan XD, az ending pedig nagyon jó, ez már az én ízlés világomban is helyet kap. Az op-ban a „Yamato Nadeshiko Education (大和撫子エデュケイション)” szám csendül fel, a Triple Booking előadásában (hasonló a címe Tomoko Hayakawa mangájához, ennek Yamato Nadeshiko Shichi Henge a címe). A „yamato nadeshiko” egyébként egy konkrét japán kifejezés, melynek jelentése: az ideális japán nő megtestesülése (Wikipédian utána lehet ennek nézni). Az ilyen nő a hagyományok, az elegancia mestere, egyenesen tökéletes. Az op alatt jópofa animációkat láthatunk, amit majd az ending tetőz be, mely alatt a Shikabane Himéből már ismert Angela énekli az „Aoi Haru” című számot. Itt olyan parodisztikus képeket látunk, amik szinte az animéket figurázzák ki pl.: mecha, hárem, iskolai élet, stb.

Egy szó, mint száz, nézésre érdemesnek tűnik, aik szeretik az ilyet, azoknak megér egy próbát. (Megjegyzés, a sorozat első epizódjában feldolgozott képregény jeleneteket el lehet olvasni a MangaFox.com-on angol fordításban.)

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=30]

k
Adatok

  • Japán cím: Seitokai Yakuindomo / 生徒会役員共
  • Angol cím: Seitokai Yakuindomo
  • Eredeti manga: UJIIE Tozen
  • Rendezte: Hiromitsu Kanazawa
  • Karakter design: Makoto Furuta
  • Megjelenés éve: 2010
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: iskolai élet, paródia, vígjáték, fekete humor, shounen, hétköznapi történet
  • Stúdió: GoHands, Starchild Records, Dream Force
  • Hivatkozások: ANN (eng), Random Curiosity (eng), Baka-Updates Manga (eng), MangaFox (eng)
(Visited 70 times, 1 visits today)

4 thoughts on “Seitokai Yakuindomo (TV-sorozat; 2010)

  1. Kicsit fárasztó volt…XD de tetszett, voltak utős poénok is de a többsége inkább ilyen fejfogós 🙂

    1. Jaja, egyébként mangában sokkal jobban átjönnek a csattanói :D, de van ennél még viccesebb is, majd arról ha tudok még ma írok XD.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .