Kuroshitsuji II / 黒執事Ⅱ(TV-sorozat, 2010)

Elindult a viktoriánus korabeli fantasy-démonos széria, a Kuroshitsuji második évada (előzmények itt olvashatóak). Az első tv-sorozat még 2008 őszén indult hódító útjára, bár elsősorban a női nézőket célozva meg a helyes fiatalemberek fanservice-szel. A második évad új karaktereket vonultat fel, és az első szériával ellentétben az első epizód itt sokkal morbidabbra sikeredett, kevesebb, de erősebb humorral. Mivel az első évad közvetlen folytatása, és vannak visszatérő szereplők, ezért nem érdemes neki kezdeni a két évvel ezelőtti 24 részes sorozat ismerete nélkül. Vagy ott van a Yana Toboso által írt és rajzolt, még a jelenleg is futó eredeti manga változat, mely 2006 szeptemberében jelent meg először a Monthly GFantasy című Shounen magazin lapjain. A manga egyenlőre 9 kötettel bír, de még messze van a vége.

Komisz úrfi és Claude, az inas

Kezdésképp rögtön kapunk egy rakat új szereplőt. Először is ott van a csíntalan, kegyetlenkedő Alois Trancy, aki Ciel Phantomhive-hoz hasonlóan egy gazdag úrfi, tragikus múlttal. Ám Alois is megidéz magának egy „Ördögi inast”, Claude személyében. A fiú igazi kilétében azonban sokan kételkednek. Főleg a nagybátyja, ugyanis Aloist kiskorában elrabolták, és több év után bukkant fel Claude-dal az oldalán. Míg Alois eltűnt, az édesanyja öngyilkos lett bánatában, az édesapja pedig végeláthatatlan kutatásba kezdett a fia után. De nem sokkal rá, hogy megtalálta „Aloist„, ő is meghalt. Így egy hatalmas kastély, és birtok örököse lett a szőke hajú, hideg kék tekintetű ifjú. Gondtalan életét rakoncátlan, kegyetlenkedő természetével tölti ki, előszeretettel kínozza a szolgákat, és vonja magára mindenki figyelmét. A kastélyban dolgozók: a gyönyörű Hanna, a szobalány, akinek egyik reggel csak úgy kiszúrja az egyik szemét a főhős szörny úrfi. Mellette ott vannak még a hármas ikrek, akik némán lesik uruk minden kívánságát. És persze Claude, aki természetfeletti képességein túl, hihetetlen mértékben ragaszkodik önző, mégis szánalmas gazdájához.

Egy viharos estén azonban váratlan vendég toppan be hozzájuk, egy hatalmas kofferrel. Egy esőköpenybe burkolózó férfi, valami titkos kincsről kezd el beszélni Aloisnak, akit teljesen elragad az izgalom. A vendég unszolására lemennek a kastély éléskamrájába, ahol egy furcsa dobozra bukkannak.  Az idegen váratlanul kikapja a dobozt Alois kezéből, majd sprintelni kezd. Ám Claude ekkor leleplezi a titokzatos idegent: Sebastian az, Ciel inasa, a kofferben pedig magának Cielnek a teste található. Sebastian sikeresen meglép üldözői elől, neki gyerekjáték ezt a kis utánzós inaskát elintézni. Majd egy gyönyörű virágos tisztáson az ellopott dobozból előveszi Ciel kék köves gyűrűjét. Miután felhúzza kisgazdája ujjára, Ciel újra életre kel.

De az igazi kérdések sora csak ezzel veszi kezdetét. Ki is valójában Alois? Mit rejt a múltja, és Claude hogy lehet ugyanolyan képességű, mint Sebastian? Emellett milyen új kalandok, és rejtélyek megoldása vár főhőseinkre? Ciel mellett viszont láthatjuk egykori beosztottjait: a flúgos, Sebastianba szerelmes szobalányt, Meilint, a főzni nem tudó szakács, Bard, és az ügyetlen, aranyszívű kertészt Finniant, és Ciel kis szeleburdi, szöszi jegyeséről, Elizabethről nem is beszélve. Illetve Alois utáni nyomozásra kérték fel a bolondos, nyálas, szőke herceget, Druitt grófot.

Alkotók és kivitelezés

Megszokottan gyönyörű animációt kapunk az A-1 Pictures jóvoltából. A karakterek tetszetősek, esztétikusak, a jelenetek gyönyörűen árnyaltak, és részletesen kidolgozottak. A rendező az első évadbeli Toshiya Shinohara helyett, most Hirofumi Ogura lett, korábbi rendezései: Witch Hunter Robin, Yatterman, Gintama (epizód rendező). A zenéért az első évadhoz hasonlóan Taku Iwasaki felel, korábbi munkái: Angel Heart, Gurren Lagann, Katanagatari, Soul Eater, Read or Die, Witch Hunter Robin. A karakter dizájnt is változatlanul Minako Shiba készíti (Ayashi no Ceres, Letter Bee, .Hack//Sign, Phantom – Requiem for the Phantom). Ugyan a Kalafina dala most nem csendül fel a sorozat alatt, de kapunk egy nagyon jó GazettE számot openingként, a dal címe: „SHIVER”, míg az endingben is hasonlóan rockos beütésű muzsika szólal meg: Matsushita előadásában a „Bird”. Az op/ed animáció a megszokott módon igényes, kellemesen hátborzongató, kicsit dögös. Akik szerették az első évadot, biztos ezt is élvezni fogják, én már kíváncsian vártam a folytatást. 🙂

Screenshots / Pillanatképek [nggallery id=29]

b
Adatok

  • Japán cím: 黒執事Ⅱ/ Kuroshitsuji II
  • Angol cím:  Black Butler II
  • Eredeti manga: Yana Toboso
  • Rendezte: Hirofumi Ogura
  • Karakter design: Minako Shiba
  • Megjelenés éve: 2010
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód?
  • Műfaj: fantasy, horror, vígjáték, shounen
  • Stúdió: A-1 Pictures
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), Official site (jap),  Wkipédia (eng)
(Visited 118 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .