Amagami SS / アマガミSS (TV-sorozat; 2010)

Amagami SS / アマガミSS (TV-sorozat; 2010)

Szeszélyes, esőktől csöppet sem mentes nyarunk monotonitását megtöri az újonnan indult animék láncsorozata, melyeket a fansub csapatok többnyire az elmúlt napokban kezdtek el gőzerővel angol feliratozni.

A tavaszi seasonból már véget ért az Angel Beats, az Arakawa Under the Bridge, és a B Gata H Kei is, és  még pár társuk, úgyhogy kell is már az utánpótlás. Mindig mikor új season érkezik, előszeretettel szelektálok az előzetes képek alapján, így volt ez most is, és ha unalmamban nem szánom rá magam, hogy megnézzem az Amagami SS első epizódját, bizony elsiklok e kellemesnek ígérkező sorozat felett. Bár egy újabb hárem sorozatot köszönthetünk a személyében, de a tipikus egy fiú, sok meghódítandó leányzó felállás mellett, egy igazi romantikus drámának ígérkezik, érzelmi vívódásokkal a tetőfokon. (Kicsit a White Albumhoz és a Kimi ga Nozomu Eien-hez, Boy’s Love-hoz, vagy az I’s-hez tudnám hasonlítani a hangulatát.) Úgyhogy a kicsit komolykodó iskolai dráma, igazi seinen adaptációt sejtet.

Összetört szívre gyógyír kerestetik

A történet főhőse, Junichi Tachibana középiskolás srác, akinek szívét két évvel ezelőtt kegyetlenül összetörte akkori barátnője. Éppen Karácsonykor lett volna egy meghitt randevújuk, amire a lány nem ment el, és azóta sem jelentkezett a fiúnál. Junichi ezután elvesztette hitét a szerelemben, és két évig szinte magányba zárkózva élt szobája sötétjében. De hirtelen új elhatározás ébred fel benne. Úgy dönt, hogy az idei Karácsonya nem lesz magányos, és fájdalmas emlékekkel teli, ezért új szerelmere nyitottan fordul ismét a gyengébbik nem felé.

Első lépésként szerelmet vall az iskola idoljának, akit régóta csodál, és bálványoz: Haruka Morishiminak. A komolytalan, aranyos, közvetlen, modellként dolgozó lány persze értékeli a fiú kedvességét, és állandó segítőkészségét, de rövid úton visszautasítja a felkínált érzelmeket, mondván, hogy az idősebb, érettebb férfiakat szereti. Így Junichi első kezdeményező lépése rögtön kudarccal zárul, ami egyenesen vezet az önsajnálat mély bugyrába. Ennek talán főhősünk húga, Miya-chan örül a legjobban, valami miatt ugyanis nagyon barátságtalan Morishima-senpaijal, és meg is haragszik bátyjára, amiért pont vele akar összejönni. De reméljük Junichinak nem kell sokáig bánkódnia, ugyanis körülötte még számtalan, talán esélyes barátnőjelölt tűnik fel.

Először is ott van a mindig vele, és legjobb barátjával, Umehara Masayoshival lógó Kaoru Tanamachi. A vicces, magabiztos lány, egyben Junichi gyerekkori barátja, és jelenleg az osztálytársa is. Mellette feltűnik a szintén osztályukba járó Tsukasa Ayatsuj, aki rendkívül szorgalmas, és mindig olyan feladatokat vállal magára, miket senki sem akar az osztályból (így nyilvánvaló, hogy ő az osztályképviselő/titkár). Ám látszólag kedves, barátságos külseje mögött egy igazi számító manipulátor bújik meg. E lányok mellett ott van még az aranyos, kicsit butácska Rihoko Sakurai, aki elég közeli kapcsolatban van Junichivel. Emellett Rihoko állandóan gondban van a testsúlyával, vagy fogyókúrás, vagy  pont szakácskönyveket búj szabadidejében (egyértelmű, hogy ő a sorozat konyhatündére :))

Már az első részben megismer Junichi egy új arcot is, Sae Nakatát. Az állandóan éhes elsőéves leányzónak segít főhősünk ebédet venni egy zsúfolt napon, amiért talán a lány a hála mellett mást is elkezd érezni a fiú iránt. A csendesen félénk, cuki leányzó egyben Junichi húgának, Miya-channak is a legjobb barátnője.

Végezetül van még egy, egyenlőre a titokzatosság homályába burkolózó lány, Ai Nanasaki, aki az iskolai úszó klub egyik tagja, melynek Morishima-senpai legjobb barátnője, Hibiki a kapitánya. A helyzet tehát adott, van hat különböző személyiségű lány, akik valamilyen módon kapcsolatba kerülnek főhősünkkel, de hogy vajon ki lesz a Nagy Igazi a számára? Talán a 24 részesnek ígérkező sorozat végére kiderül. 🙂 Érdekesség, hogy az első hat részben megismerjük a fent bemutatott lányokat, és ez a személyre szabott endingben is feltűnik, ugyanis mindig a bemutatott lány szinkronhangja énekli el az adott karakterre írt endinget / záródalt.

Alkotók

A már említett szomorkás, drámai hangulat mellett, érdemes az alkotóknak is figyelmet szánni. Az animációt az AIC stúdió (Ah! My Goddes, Armitage OVA-k, Asu no Yoichi, Bastard!, Blue Gender, Bubblegum Crisis, stb) készíti, és a sorozatot a TBS gyártja. Az animáció nagyon kellemes látványvilágú, kevés az élénk szín, és a karakterek ábrázolása is inkább hétköznapibb, átlagos. Az animét Yoshimasa Hiraike rendezi, aki a Kaleido Star második évadát, a Solty Reit és az idei Workingot is rendezte korábban, a karakter dizájn Hiroaki Gohda munkája (Onegai Teacher!, Onegai Twins!, illetve az új Eva mozik animációjában is segédkezett), míg a kellemes zenei betétekért Toshiyuki Omori felel (korábbi munkái: Dirty Pair, Cromartie High, School Rumble, Shaman King, Neon Genesis Evangelion, Pretear, Tsukihime: Lunar Legend). Az opening „i Love” című szám nagyon kellemes, illeszkedik a hangulatot, az előadó Azusa.

A történet előzményei

A sztori eredetileg egy randi szimulációs játék, melyet az Enterbrain készített Playstation 2-re. A játékot 2009. március 19-én jelentették meg, maga a tv-sorozat e játék adaptációja, mely 2010. július 1-jén debütált a japán tévékben. Az anime adaptációt azonban több manga feldolgozás előzte meg, 2009. októberétől kezdve. Először 1 kötet jelent meg a Young Animal magazinban, Amagami Precious Diary címmel, majd ezt követték a jelenleg is futó sorozatok: Amagami Sincerely yours (2009. október), Amagami Love goes on! (2010. január),  Amagami! (2010. április).

Kellemes, szívszorongató drámának ígérkezik, igaz, ilyenhez hasonlót már sokat láthattunk, de azért megér egy próbát.

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=27]

,
Adatok

  • Japán cím: アマガミSS
  • Angol cím: Amagami SS
  • Eredeti történet: Enterbrain
  • Forgatókönyv: Noboru Kumira / Touko Machida
  • Rendezte: Yoshimasa Hiraike
  • Eredeti karakter design: Kisai Takayama
  • Karakter design: Hiroaki Gohda
  • Megjelenés éve: 2010
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 26 epizód
  • Műfaj: romantikus-dráma, seinen, hárem, iskolai élet
  • Stúdió: AIC, TBS
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), Official site1 (jap), Official site2 (jap), Wkipédia (eng)
(Visited 174 times, 1 visits today)

3 thoughts on “Amagami SS / アマガミSS (TV-sorozat; 2010)

  1. És természetesen mindenkinek alapból szőrtelen hónalja, és lába van 😀

    1. Hát ez a mai „szépség ideál” :D. Poénból keresni kéne olyanokat amiben szőrösek a lányok (szőrös pasit így is hamarabb találunk :D).

  2. Épp ma(vagyis még tegnap) kezdtem el nézni. Már most látom az első 4 rész után, hogy a Haruka Arc a kedvencem. Nem fogják tudni fölülmúlni. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .