Rebell Yell [Dance in the Vampire bund AMV]

Rebell Yell [Dance in the Vampire bund AMV]

Pár hónapos csend után, ismét sikerült összehoznom egy AMV-ét (Anime Music Videot). Ezúttal a 2010 elején indult Dance in the vampire bund jeleneteiből morzsáztam kedvemre valót, bár először a zene volt meg szokás szerint. A Dope nevű metal banda „Rebell Yell” című dögös, és pörgős dalocskájára régóta akartam valamit készíteni, és vizsgaidőszak alatt elkapott a hév, végül ezt az animét éreztem a leginkább passzolónak hozzá. Az egész játékként indult, Edius-szal (vágó program) kísérletezgettem megint csak, és talán sikerült rájönnöm, hogy hogyan kapok jó minőségű frameket, és még konvertálás során sincs látható romlás.

A műfaj most akció lett, nem akartam a Storm of love-hoz hasonló depressziós valamit kreálni (bár pont egy ilyen van tervbe véve még Terrible Lie címen XD ), azért is, mert ezt a videót szeretném indítani a 2010-es pécsi AnimeConon (augusztus 7.), ahol július 18. a beküldési határidő. A videót két hónap alatt készítettem el, ami soknak tűnik, de lényegében májusban foglalkoztam vele egy hetet, meg júniusban is, úgyhogy durván két hét alatt született meg. Milyen hatások érezhetőek a kész „művön”? Hát, láttam már pár nagyon jó AMV-ét Dope más dalaira pl.: „Slipping Away”, „I’m back”, „People are People”, és ezek közül talán Chiikaboom Fluffy Kittens & Rainbows című alkotása nyűgözött le igazán (hihetetlen gyors vágások, egyedi színbeállítások, effektek). Másrészt imádom a színeket, régebben, mikor még festettem sokat pacsmagoltam össze-vissza, és ez a videón is meglátszik.

Nem választottam (direkt) egységes színt az AMV-ém során, minden jelenetnél saját kezűleg kísérletezgettem ki azokat a színárnyalatokat, amik nekem tetszettek (bár biztos vannak melléfogásaim). Általában a lila és a sárga dominál, de azért feltűnik pár vörös, zöld jelenet is (hmm komplementer dömping?). A színek mellett rájöttem, hogy az Edius is okos, és aranyos egy jószág, könnyen lehet vele látványos effekteket kreálni, csak ki kell kísérletezni, így talán hanyagolom továbbra is a Sony Vegasos tanulmányaimat (főleg, hogy az Edius következő szériája már az mp4-et és az mkv-t is támogatni fogja, akkor lehet, hogy még praktikusabb lesz a konvertálási része).

Az AMV részletesebb adatait lejjebb láthatjátok, és készítettem egy posztert is a nagy lelkesedésem során (ha már imádom a vámpírokat, és ez a sorozat is elég közel áll a kis lelkemhez, akkor miért ne?). Összesen 8 videó réteggel dolgoztam, de egyszerre max 4 jelenet került egymásra átmosásokkal, meg fadeléssel egyetemben (egy idő után elkezdtem egyre feljebb „építkezni” :D, mint a piramisoknál). A poszter mellett láthattok még pár pillanatképet magáról a szerkesztésről, illetve képlopatokat a kész AMV-ből, melyekhez odaírtam, hogy milyen effekteket használtam, hátha valaki szeretne Ediushoz ötleteket bezsebelni.

Poszter és pillanatképek [nggallery id=25]
l

Adatok

  • Cím: Rebell Yell
  • Anime: Dance in the vampire bund (TV-sorozat; 2010)
  • Zene: Dope – Rebell Yell
  • Terjedelem: 03:53 min
  • Felbontás: 720 x 576 pixel (16:9)
  • Videó formátum: mp4
  • A video fps adata: 25 fps
  • Műfaj: akció, dráma, horror, romantika
  • Felhasznált programok: Edius 5, Any Video Converter, Zarx264
  • Linkek: YouTube (online videó); AMV ART 2.0 (letöltés); Anime Music Videos.org (letöltés)

Videó (Ha ez a lejátszó nem működne, akkor YouTube-on is megnézhetiek online a videót.)

Összegezve, nagyon jól szórakoztam, míg csináltam, bár a végére, az utolsó két napra már a pokolra kívántam az egészet :D. Már annyiszor végig néztem, és még mindig találok benne szépíteni, javítani valót (igen, egy AMV számomra sosem lehet teljesen kész), sőt nem mindennel vagyok elégedett még mindig.

De egyenlőre ezt szándékozom küldeni a nyári versenyre, úgyhogy jó szórakozást hozzá, és várom a véleményeket :)!

(Visited 74 times, 1 visits today)

12 thoughts on “Rebell Yell [Dance in the Vampire bund AMV]

  1. muhahaha edius 🙂 bizony bizony 🙂 AVID-dal tanultok már vágni? egy fokkal jobb, és érdekesebb program. 🙂

    1. ja meg bonyolultabb, de jövőre felveszem azt is, csak ilyen speckollokként lehet lecsapni az ilyen órákra, még az a szerencse, hogy nem viszik túlzásba a jelentkezést :D. Riasztó a gyanútlan embereknek az ilyen „infós óra”.

  2. Nem tudom. Nekünk még nem volt médiainfó szakirány (vagy mi a neve), hanem szimplán elesajtón belül volt ilyen speckoll, ott meg a többség felvette. Egyébként az hogy bonyolult kb. 2 napig fog tartani, amíg játszol vele otthon/stúdióban. 🙂 Sokkal precízebb, de én is az Edius-szal vágtam évekig, mert csak az ment a gépemen. (Annó…..)

    1. Na kíváncsi leszek rá, felakartam már rakni régóta a gépemre, de bejött a sok amv-és verseny, aztán eltolódott, Ediusban legalább tudom hol mi, merre van. De megakarom nézni már az Avidet is. Mondjuk az egyik tanárom, aki a városi tv-nél vágó nagyon szidja az Avidet XD, ő tökre Edius párti :D, de ahogy mesélte mindenütt Avidet használnak. Meg sztem az lehet a gond, hogy kevés a szegedi stúdiónak a pénze, és az alap Avid csomagot vették meg, amiben momentán semmi sincs, dög lassú is, úgyhogy nem csoda hogy panaszkodik rá.

      Amúgy nálunk is elektrosajtón van, de valahogy az én évfolyamomban nagyon kevesen akarják megismerni a vágás „gyönyöreit”. Inkább az újságírás, rádiózás, meg a bemondó, riporter szerepek a felkapottak. Ja meg a Piár meg a kult közi komm.

      Te nem adtad a fejedet AMV készítésre? Vagy más témában vágtál?

  3. Nem sok AMV-t vágtam, mert nem nagyon szerettem olyan dologból dolgozni ami már eleve meg volt vágva. Nem láttam benne sok szépséget, mert maszkolni nem nagyon sikerült. (Azzal lehet még feldobni ezt az egyébként kicsit belterjes, ismétlődő műfajt.)
    AMVarton sokszor végignéztem ahogy a barátom, meg a többi mod válogatott a videók között, és egy idő után csak nagyon kevés emelkedett ki igazán. Ezért is kicsit kiábrándító.

    Amit írtál az elesajtóról az nálunk is megvolt. Kb. ha … 4-5 ember volt vágó beállítottságú, abból is max ha 2-3 dolgozik még ebben a témában. A többiek mind a kamera előtt voltak inkább. Én jobban szerettem a vágást, operatőrködést, de ha belegondolok jobb, hogy nem vittem tovább a dolgot. Jobban érzem most magam japánon. 🙂
    De azért tök sok hasznos dolgot kaptam, meg végülis dolgoztam is a szakmámban, úgyhogy nem panaszkodhatok annyira. 🙂

    1. Hmm igaz (AMV-re). Mondjuk én mindig szerettem zenére kitalálni sztorikat, és lényegében ezért is csinálom, a dalszövegekre próbálok jeleneteket morzsázni, meg a zene ütemére imádok vágni (bár nem mindig sikerül, mert néha túl türelmetlen vagyok :D). Tényleg azok látványosabb AMV-ék, amikben gyönyörű, egyedi effekteket, meg rétegeket pakolgatnak össze, de mondjuk nekem az is tetszik, mikor elkapják egy jó zenével a hangulatát a dolognak, és rendesen szimplán összevágják, minimális effekttel a kis videót.

      Jahm, én is szeretek itt tanulni, bár nem tudom mi lesz azután, hogy elvégzem :D. De jó, hogy meg tudtad találni még pluszként a helyed a japán szakon is. Én még szemezgettem a Keleti nyelvek és kultúrákkal, de az még a jövő zenéje :D.

  4. Én is szeretek zenére kitalálni sztorikat, igazából a könyveimet ez alapján írom, meg az OP-okat is ezért szeretem, mert mind mást mesél el, más zenére, de akkor már inkább leforgatom. 😀

    Nézd Keleti nyelvekre simán beadhatod, tök jó dolog itt tanulni, bár nekem eleve nehéz, mert utálom Pestet, de alapvetően a szak érdekes. Csak full kezdősként ne gyere. Mert akkor szívatósabb a kínai miatt. Más hátránya még, hogy akkor a kezdős kurzusokat kellene felvenned és az eléggé degradáló tud lenni, amikor a haladósok már sokkal érdekesebb dolgokat tanulnak. Node ennyit a szakról. 😀

    Visszatérve még kicsit az AMV-re, néha a legegyszerűbbek a legjobbak. Nekem a tiéd is azért tetszett, mert nem volt széteffektezve, és a zene is jó volt. Ha így illik két dolog nem kell nagy dolgokat csinálni.

    1. ó köszi :). Hmm akkor felveszek majd kezdő nyelvi órákat majd, a kínaitól félek :D, a szóbeli része nem tetszik annyira, valahogy magának a nyelvnek a dallama olyan darabos, vagy nem tudom. A szakot én Szegeden néztem ki, pont mikor jelentkeztem komm-ra, ez a 2. helyen volt, és fel is vettek volna, meg indult is volna pont akkor ez a szak, asszem nem mindig szokott.

  5. Hát én … úristen, nagyon rég (mert nagyon öreg vagyok höhö), néztem, és hát nem nagyon volt itt sose japán tanítás, mm az SZTE-n. :/ Vagyis talán a boldog békeidőkben, de én akárhányszor néztem..sose. Kiábrándító, mert a TIK tele van japántanulós könyvekkel. Én ide járok ált. ha pestre kell valami.. de ha lenne én rögtön átigazolnék. 🙂 Ha hallasz ilyen pletykákat azonnal szólj nekem. 😀

  6. A könyvtámogatás egy nagyon jól hasznosítható vagyon, ha kommszakos az ember. (Én nem sokat költöttem eredeti könyvekre, helyette minden dolgot amit érdekelt megrendeltem TIK-támra. Tökéletes.) 😀

    1. Hát én meg lusta vagyok, ált szegény bejáratott könyv másolóimat izzítom be…úgyh a tik-be vásárláson kívül ha kétszer voltam könyv vadászaton XD. Így meg leragadtam a Somogyi könyvtár áttekinthető szintjén XD (egyenlőre). Asszem a jövő évi szakdoga miatt majd meg kell erőszakolnom magam emiatt :D.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .