George Asakura: Shounen Shoujo Romance (manga; 2002)

George Asakura: Shounen Shoujo Romance / 少年 少女 ロマンス (manga; 2002)
George Asakura: Shounen Shoujo Romance (manga; 2002)

George Asakura egy bolondos romantikus drámával, a Shounen Shoujo Romanc-szal tett szert még nagyobb népszerűségre. A manga 3 kötettel ért véget 2002-2003 között és hozza az alkotó már megszokott stílusát mind a látványvilágot és a történetvezetést tekintve.

A manga ezúttal egy idillikus, tündérmesébe illő nyitánnyal kezdődik, mely során megismerjük Ran-t, a 16 éves, még mindig kislányos álmainak élő lányt. Ran eltökélten keresi a szőke herceget fehér loval, és ő maga igazi hercegnőhöz méltón öltözködik, viselkedik. Elsőre ez szépnek tűnik, de bolondos, állandóan életvidám, hiperaktív főhősnőnk, inkább tekinthető szánalmasnak véget nem érő ábrándozásai és magasztos szólamai miatt. Egy nap azonban visszatér gyerekkora nagy „rémálma”, Ukyo személyében.

Az eddig Amerikában tanuló fiú, igazi hercegként tér vissza, és gyengéd érzelmeinek is hangot adva közeledik Ran felé. Ám Ran-nak esze ágában sincs igazi hercegként tekinteni a fiúra, aki megkeserítette óvodás éveit.

De Ukyo varázsának, mérhetetlen sármának a romantikus ábrándok rabja lány nem sokáig tud ellenállni. Mikor éppen rájön főhősnőnk, hogy beleesett ebbe a macsóba, lehull az álarc, és kiderül hogy Ukyo bizony semmit se változott általános iskolai önmagához képest. A lány érzelmi válságban, és környezetével vívódva próbál rájönni Ukyo igazi érzelmeire.

Szerencsére a mangaka nem hagyja lankadni a figyelmet egy pillanatra sem, sötét iróniával, és komikus szituációkkal tele tűzdelt jelenetek során merül fel bennünk a kérdés: hercegnőt fogni csak általános iskolai szintű szekálással lehet? Mindkét fél, Ran és Ukyo tökéletlensége, és gyerekessége is kitűnik, ami végül érettebb világot nyit meg előttük, vagy mégsem? Hol kezdődnek a valódik érzelmek, és hol az ábrándok? Miért akarják a főszereplők előzetes elképzelésüket, ábrándjukat ráhúzni a másik személyiségére, mielőtt alaposan megismernék egymás szívét? Az aranyos, nevető görcsökkel teli buktatók során telik meg kételkedéssel főszereplő párunk szerelmi élete, főleg mikor mindkét oldalon bejön a képbe a fölösleges harmadik fél: először Ran-chan unokatesója révén, majd Ukyo szexi francia tanárnője képében.

Aki egy szórakoztató, érzelmi viharokkal teli történetre vágyik, annak tökéletes választás lehet ez a manga, és a grafikára sem lehet panasz, mely továbbra is szép, szemet gyönyörködtető, mégis érzelmekkel teli.

Linkek: MangaFox.com (online manga fejezetek angolul); Wikipédia (mangaka); Baka-Updates (mangaka); ANN (mangaka); Baka-Updates (manga információk)

(Visited 43 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .