Nodame Cantabile: Finale (TV-sorozat; 2010)

Nodame Cantabile: Finale (TV-sorozat; 2010)

Nodame Cantabile: Finale

Szándékosan hagytam a téli season animéinek bemutatása során a Nodame Cantabile: Finale-t utoljára. A Nodame Cantabile széria hosszú múltra tekint vissza, és az egyik legismertebb josei sorozat a maga nemében, másrészt egyik kedvenc animém/mangám is egyben.

A Nodame Cantabile széria 2001-ben indult manga formájában, Tomoko Ninomiya tollából. A manga sorozat 23 kötettel ért véget 2009 októberében. A szériát a Kodansha kiadó jelentette meg, a Kiss magazin lapjain. A manga népszerűségére való tekintettel a történet ugyan lezárult, de egy új folytatása indult még ugyanebben az évben, tehát 2009-ben, Nodame Cantabile – Opera Hen címmel. E új képregénysorozatából egyenlőre 1 kötet jött ki.

A mangát először élőszereplős televíziós sorozatra adaptálták 2006-ban, és a 11 részes széria talán az egyik legjobban sikerült live-action feldolgozásnak bizonyult, így ezt követte még két egész estés film 2009-ben és 2010-ben, és két szpesöl epizód megjelenése még 2008-ban. A széria sikere miatt nem késlekedett az anime feldolgozás sem, ami először 23 résszel debütált a J.C. Staff jóvoltából (jelenleg ez az első sorozat látható a magyar Animax műsorán is). Ezt a sorozatot az igényes klasszikus zenei választások, kiváló mégis egyszerű animáció mellett Ken’ichi Kasai (Bakuman, Honey and Clover) rendezte, és Tomoko Konparu írta a forgatókönyvet, a karakter dizájnt Shuichi Shimamura (Angel Sanctuary, Chaos:Head, Honey and Clover, Yume Tsukai) készítette.

Ezt követte Nodame Paris Hen alcímmel egy 11 részes mini sorozat 2008-ban. A stúdió maradt a régi, de a rendező innentől kezdve Chiaki Kon (Higurashi no Naku Koro ni szériák rendezője) lett, a forgatókönyvíró pedig Yōji Enokido. És elvileg a történet lezárásául indult a Nodame Cantabile: Finale, 2010 januárjában. A 11 részes sorozat már véget is ért, de még jön elvileg egy áprilisi OAD is végső lezárásként.

Párizs és esküvői harangok?

Noda Megumi, azaz szeleburdi, zongora zseni főhősnőnk utolsó évét tölti éppen a párizsi konzervítóriumban (Nodame Cantabile: Finale kezdetén). A tehetséges lány sokat fejlődött egykori önmagához képest, de zenetára megtiltotta hogy zongora versenyeken induljon. Nodame egyre jobban kétségbe esik, hiszen míg ő egy helyben totyorog, addig szerelme, Shinichi Chiaki-szempai, már európai körutakra jár, népszerűsége, elismertsége egyre csak nő. A fiú kiváló karmesterként tőr előre, de nem hanyagolja el sem zongorabeli, sem hegedűs tanulmányait sem. Főleg mikor találkozik egykori mentorával, Viella-senseijjel, a világhírű karmestere meghívja magához Olaszországba. Nodame hiába tanul szorgalmasan, és kezdi átérezni a zenélés igazi élvezetét, mégsem teljesül legnagyobb álma: Chiakival egy színpadon fellépni egy concerto erejéig. Míg karrierjük közötti távolság egyre nő, szerelmi életük is válságba kerül. Főleg, mikor Nodame örök riválisa, a híres zongoraművész lány, Son Rui arat hatalmas sikert Chiaki vezénylése melett egy közös előadással. Ráadásul Chiaki másik bérházba költözik, állandóan utazik, így Nodaméra alig marad ideje. Vajon túléli kapcsolatuk ezt a megméredtetést?

Ám fiatal szerelmespárunk mellett, kedvenc barátaik élete sem fenékig tejfel. Az orosz születésű, felvágott nyelvű Tanya, kényes helyzetbe kerül. Eddigi siralmas tanulmányi eredményei miatt, lehet hogy lejár az ösztöndíja, és vissza kell mennie hazájába, ha csak meg nem nyer 1-2 rangosabb zongora versenyt. Közben plátói szerelme, az oboás Kuroki-kun riadtan kerüli orosz macskánkat, bár egy-két ártatlan csók véletlenül elcsattan közöttük, ami mindkettejüket megzavarja.

A Tanya és Nodame szállásán, a velük szomszédosan élő Yun Long is nagy elhatározásra szánja el magát. Mivel egyetlen zongoraversenyt sem sikerült megnyernie az év végéig, ezért úgy dönt, hogy haza utazik Kínába, és zongoratanár lesz.

Hogy a türelmetlen, lelki válsággal küzdő Nodame, és az élre törő Chiaki szerelmében felmerülő konfliktusok, romantikus pillanatok, és egy váratlan legénykérés milyen ederbe sorolja tehetséges párunk kapcsolatát kiderül a sorozat végén. Sőt, a nagy fordulatok, szakítások közepette, még Nodame világhírűvé válása is okozhat meglepetéseket.

Adatok

  • Japán cím: のだめカンタービレ フィナーレ
  • Angol cím: Nodame Cantabile: Finale
  • Eredeti manga: Tomoko Ninomiya
  • Forgatókönyv: Kazuki Nakashima
  • Rendezte: Chiaki Kon
  • Karakter design: Shuichi Shimamura
  • Megjelenés éve: 2010. január
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 11 epizód
  • Műfaj: romantikus, dráma, vígjáték, zene, hétköznapi történet, josei
  • Stúdió: J.C. Staff, Kobayashi Production
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), Official site (jap), AnimeNfo (eng), Wkipédia (eng)
(Visited 114 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .