Hakuōki Shinsengumi Kitan (TV-sorozat; 2010)

Hakuōki Shinsengumi Kitan (TV-sorozat; 2010)

A fiú hárem anime sorozatok egész felfutó félben vannak mostanság, így a hölgyemények igényeit kiszolgálandó, újabb fanservice-szel teli anime adaptáció indult most tavasszal, Hakuoki Shinsengumi Kitan címmel.

Az anime az Idea Factory 2008-as romantikus kaland játékát hozza el nekünk a képernyőre, mely eredetileg otome játék volt (egy főhősnő sok fiúval, ahol mi választjuk ki általában hogy kivel jöjjön össze a főhősnő), és ezt a jellegét magán is hordozza a sorozat.

Maga a történet az 1800-as évek Japánjában játszódik, egy Shinsengumi nevű, különleges rendfenntartó alakulat körében, a sógunátus hanyatló éveiben. A főhősnő, Chizuru Yukimura orvos édesapját keresve érkezik Kiotóba, mikor éppen szemtanúja lesz annak, mint végez pár furcsa szamurájjal a Shinsengumi elit osztaga. A fiúnak öltözött lányt a csapat rögtön magával viszi, hiszen szemtanúja volt a gyilkosságoknak. A lányt megfenyegetik, hogy megölik, ha eljár a szája, de ekkor kiderül, hogy a csoport ugyanúgy a lány apját keresi. Így kezdődik meg Chizuru élete a Shinsengumin belül, ahol különféle fiúkkal kénytelen együtt élni.

A grafika egész szép, főleg a fanservice miatt, a tipikus dögös fiú karaktereket kapjuk meg: a csintalan rossz fiútól, a macsó sármőrön át, egészen a hűvös és távolságtartó jéghercegig. Ami még pozitívan hat, hogy Chizurun kívül azért több női karakter is fel fog tűnni a történet során, legalábbis az op és ed erre enged következtetni. A zene hangulatos, az is tökéletesen illik az anime stílusához. Bár nem ígérkezik valami maradandó élménynek, azért a szamurájos környezet miatt talán megér 1 próbát. Bár a Rurouni Kenshin OVA, a Samurai Champloo, és a Blade of the Immortal óta nem láttam igazán szíven ütős szamurájos animét.

Spoiler: Bár az első rész nem volt éppen piros pont, elég lehetetlen szituációt teremtettek benne, ami tele volt következetlenségekkel (legalábbis szerintem). 1) Nem hiszem el, hogy Chizuru-ról mindenki elhitte első látásra, hogy fiú, jó két ember tudta a fiúk közül, hogy lány. 2) Először megkötözik Chizurut, utána meg rögtön szabadon flangálhat a hadiszálláson? 3) Hiába próbálják félelmetesen, és komolyan beállítani a Shinsengumit, valahogy nagyon nem jött össze. Egyrészt pár karakternek szó szerint haláli a humora, míg vannak tök lököttek, akik fokozatosan szivatják egymást… Hát… furcsaságok vannak benne dögivel, de akik szeretik a hárem-fanservice-shoujo? elemek végtelen katyvaszát (szerintem e kategóriából a Fushigi Yuugi a legjobb Watase Yuu-tól, ezt leszámítva nem is nagyon tetszett eddig egy háremes anime se a lányos cuccok közül.)

Az alkotók: Az animációt a Studio Deen (Vampire Knight, You’re Under Arrest, Umineko no Naku Koro ni (TV)) gyártja, ami azért meg is látszik, mert kifejezetten szépek, bájosak a női és férfi karakterek is, tehát erre nem lehet panasz. A rendező Osamu Yamasaki (Gallery Fake, Gestalt, Itazura na kiss), a karakter dizájner Atsuko Nakajima (Princess princess (TV), Ranma 1/2, You are under Arrest).

Adatok

  • Japán cím: 薄桜鬼
  • Angol cím: Hakuōki Shinsengumi Kitan
  • Történet: Idea Factory
  • Rendezte: Osamu Yamasaki
  • Karakter design: Atsuko Nakajima
  • Megjelenés éve: 2010. április
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód?
  • Műfaj: kaland, romantika, akció, szamuráj, történelmi, fanservice
  • Stúdió: Studio Deen
  • Hivatkozások: ANN (eng)
(Visited 203 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .