Arakawa Under the Bridge / 荒川アンダー ザ ブリッジ (TV-sorozat; 2010)

Arakawa Under the Bridge / 荒川アンダー ザ ブリッジ (TV-sorozat; 2010)

A Shaft anime stúdió jóvoltából ismét egy elborult, lehetetlen humorú animét kapunk az Arakawa Under the Bridge személyében. Aki szerette a tavalyi Bakemonogatarit, vagy az immár három évadra gyarapodott  Sayonara, Zetsubou-Sensei szériát, annak ez a 2010-es tavaszi újdonság is be fog jönni.

Az eredetileg 2005-ben indult képregény sorozatot Nakamura Hikaru írta és rajzolta. A manga eddigi 10 kötetével hódít a seinen, komédia és vígjáték műfajával. Az anime adaptáció a manga rajzolását követi, egyenlőre 13 részesnek ígérkezik. A sorozatot Akiyuki Shinbo rendezi, korábbi munkái: Bakemonogatari, Devil Hunter Yohko, Sayonara Zetsubou Sensei sorozat, ova, Natsu no Arashi, MoonPhase, Petit Cossette, Hidamari Skecth, Magical Girl Lyrical Nanoha. A zenéért Masaru Yokoyama felel, aki a Kimikiss pure rouge-ban és a Queen’s Blade: Gyokuza o Tsugumono sorozatokban kamatoztatta tudását korábban. A karakter dizájner Nobuhiro Sugiyama, aki az Ef-tale of memories/melodies szériákban mutatta meg tehetségét korábban.

Történet: Kou Ichinomiya egy tökéletes üzletember, aki egész életét úgy élte le, hogy sosem kért egy röpke szívességet másoktól, nem támazkodott senkire. Önállóan oldotta meg problémáit mindig is. Ám egy nap, fiatal suhancok ellopják a nadrágját és zászlóként kitűzik egy híd tetejére. Kou-kun egyedül próbálja visszaszerezni, mikor véletlen belepottyan a híd alatti folyóba. Már végképp feladná a reményt, és várná a halált, mikor egy furcsa szőke lány megmenti az életét. A srácnak hatalmas megrázkódtatás, hogy valaki segített rajta, és kötelességének érzi, hogy viszonozza e szívességet. A lány, Nino, azonban a legflúgosabb figura akivel valaha találkozott! Nem elég hogy a híd alatt él, azt állítja magáról, hogy a Vénuszról jött,  ráadásul arra kéri Kou-kunt, hogy legyen a szerelme. Nagy megrázkódtatások közepette kezdődik meg fura párunk közös élete, mert Kou-nak a lányhoz is kell költöznie. „Boldogságukat” további lökött karakterek teszik majd még színesebbé pl.: a kappa jelmezbe bújt „polgármester”, és hasonlók.

Aranyosan lökött történet, szórakoztató karakterekkel. A szinkronok ismerősek lehetnek, mivel Kou-kun hangja a Sayonara Zetsobou Sensei öngyilkos tanárjaként csendült fel korábban. A grafika szép és igényes. A már megszokott módon sok közeli felvételt láthatunk a szemekről, és a fáradt tekintetekről. A színek élénkek, nagyon szép látványvilágot nyújtanak. Az openinghez és endinghez eddig nem volt szerencsém, de ilyen lüke sorozathoz biztos jót tudtak választani.

Adatok

  • Japán cím: 荒川アンダー ザ ブリッジ
  • Angol cím: Arakawa Under the Bridge
  • Történet: Hikaru Nakamura
  • Rendezte: Akiyuki Shinbo
  • Karakter design: Nobuhiro Sugiyama
  • Megjelenés éve: 2010. április
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód?
  • Műfaj: vígjáték, seinen, természetfeletti
  • Stúdió: Shaft
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), AnimeNfo (eng), Hivatalos honlap (japán), Baka-Updates (eng), MangaFox (eng)
(Visited 38 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .