Kaichō wa Maid-sama! (TV-sorozat; 2010)

2010. április 2-án indult a Kaichou wa Maid-sama! című manga sorozat adaptációja az idei tavaszi friss anime sesonban. Az eredeti shoujo manga 2005 decemberében debütált Hiro Fujiwara tollából. Eddig 10 kötetével a Lala magazinban futott a képregény, és immár a J.C. Staff jóvoltából anime verzióban is izgulhatunk a történeten.

Történet: Seika középiskola évekig csak all boys suli volt (csak fiú), de a modern kor szele a koedukáció felé sodorta. Ám hiába nyíltak meg az intézmény kapui a leányzók előtt is, sajnos a fiúk még mindig 80%-os többséggel bírnak. Ekkor lép a színre Misaku Ayuzawa, a főhősnőnk, aki fejébe veszi hogy megdönti a férfiak uralmát. Kemény tanulás, és munka után ő is lesz az első női diákelnök. Feminista hajlamait, és végtelen férfi gyűlelöletét, diktátori önkényuralommal palástolja a fiúk felé, amit sokan nem is néznek jó szemmel. Ám Misakinak is vannak titkai, amit a kemény külseje mögött gondosan őriz. Édesapja elhagyta őket, hatalmas adósságot hagyományozva beteg édesanyjára. Így Misaki kénytelen a suli mellett dolgozni, ami nem is lenne oly nagy baj, csak éppen a munkahelye egy „Maid Cafe” lesz. A parancsolgató diákelnökünk szabaidejében szobalány ruhákban flangál egy kávézóban, és alázotason, bájos mosollyal az arcán próbálja kiszolgálni az arra betévedőket. E titkos „életét” egészen addig sikerül titokban tartania, míg az iskola „jéghercege”, Takumi Usui meg nem pillantja.

A szótlan, mocskosul macsó, mégis morbid humorú fiú persze nem szól senkinek, de hát nincs is annál jobb, mint állandóan bosszantani egy ilyen furcsa lányt. Így Usui rendszeresen látogatja Misakit a munkahelyén, ha kell, a segítségére siet, és ekkor elindul a katyvasz, hogy a bimbozó barátságból szerelem lesz-e, és hogy Misaki ha nem is az összes, de legalább egy fiút hajlandó-e szeretni?

A történet nagyon aranyos, kicsit komikus, és tele van csupa SD figurával, chibi-vel. A grafika lehetne szebb is, néha elnagyolt, de a karakter dizájn igyekszik követni az eredeti mangát. A zene nem kimagasló, bár a hangulathoz illik. A shoujo fogyasztóknak jó választás lehet így a tavaszi szerelmi dömpingre.

A J.C.Staff stúdió korábbi munkái: Honey and Clover (TV), Ai Yori Aoishi (TV), Ghost Hunt (TV), His and Her Circumstances (TV), Hatsukoi Limited (TV), stb. A rendező Hiroaki Sakurai, a karakter dizájngot Yuki Imoto készíti.

Adatok

  • Japán cím: 会長はメイド様!/ Kaichō wa Maid-sama!
  • Angol cím: The Student Council President is a Maid!
  • Eredeti manga: Hiro Fujiwara
  • Rendezte: Hiroaki Sakurai
  • Karakter design: Yuki Imoto
  • Megjelenés éve: 2010. április
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: n/a epizód
  • Műfaj: romantika, vígjáték, shoujo, hétköznapi, iskolai élet, maid
  • Stúdió: J.C. Staff
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), AnimeNfo (eng), Wkipédia (eng), Manga online változata (angolul), OneManga (eng), Baka-Updates (eng), MANGAzin (hun), Hivatalos honlap (japán)
(Visited 254 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .