Ichiban Ushiro no Daimaou (TV-sorozat; 2010)

Ichiban Ushiro no Daimaou (TV-sorozat; 2010)

Ecchi, hárem elemekkel és abszurd helyzetekkel indult 2010 tavaszán az Ichiban Ushiro no Daimaou című sorozat. A férfiak ínyére komponált mű, lengén öltözött hölgyekkel, és rekeszizmot megmozgató komédiával lopta be magát a rajongók szívébe.

Vajon J. K. Rowling mit csinálna  ha Harry Potterét animére adaptálnák? Hát, lehet hogy csak én vagyok ilyen, de nekem sok hasonlóság feltűnt a két mű között, de ez az anime extrém történetével minden téren kenterbe verné Rowling kisasszony visszafogottabb hangvételű művét. Az Ichiban Ushiro no Daimaou egyetlen pillanatát sem lehet komolyan venni, a világa egy kész káosz, bizarr egyvelege egy középkori világnak, a modern sci-finek, a vallási elemektől hemzsegő, varázsló tanoncokkal teli felvágottnak.

Főhősünk, Sai Akuto, nagy lelkesen érkezik a híres-neves Varázslóképzőbe, és minden álma, hogy ő legyen a pápa. Igen ám, de a jövőt megjosoló süveg helyett egy furcsa csirke közli vele, hogy ő lesz a következő Démon Király. Whaat?! Amint várható az angyali, tökéletes Akuto-kun teljesen kiakad, és mindenki nagy riadtan menekül előle. Amúgy Akuto-kun se százas, rejtett egocentrizmus bújik meg az ártatlan külseje mögött, hiába próbál jót cselekedni, valahogy sose jön össze neki, ráadásul új osztályának „szamuráj” bajnokát, Hattori Junkót is sikerül magára haragítania.

A sorozatos robbanások, harcok, és dilisebbnél dilisebb lányok között kell elboldogulnia, és bebizonyítania, hogy ő bezony az isteni szentséget akarja szolgálni, nem pedig pusztulást hozni a világra. (Főleg hogy 10-en valahány évvel ezelőtt az akkori Démon Király hatalmas háborút és pusztítást gerjesztett a Földön.) Még egy kis hasnolóság: Harry Pottert a Süveg a gonosz varázslók meleg ágyába, a Mardekárba sorolta be, (alapjáraton, csak később lekenyerezte a Griffendélt) ráadásul hasonló köpönyegben rohangált, mint Akuto-kun. Sőt, Akuto-kunnak is van villámszerű heg a két orcáján. Szóval humor hegyén humor, ezt az ember pihentebb pillanataiban fogja nézni, hiszen kellemes kikapcsolódásnak tökéletesen megfelel.

Az animáció közepes, bár vannak benne kellemesen szép pillanatok (vannak benne cukin pózoló lányok, cuki arckifejezésekkel). A zenében semmi extra nincs, illik a hangulathoz. Az egészet a nagyon pihent animék kevdelői fogják elsősorban élvezni. A történet eredetileg light novel verzióban jelent meg 2008 februárjában, és eddig 8 kötetig futotta a terjedelme. A manga változat 2008 szeptemberében indult, ebből csupán 1 kötet jelent meg eddig. Összegezve, engem annyira nem győzött meg a sorozat, de mindenki tehet vele egy próbát, főleg a műfaj kedvelőinek ajánlom.

Adatok

  • Japán cím: いちばんうしろの大魔王 / Ichiban Ushiro no Daimaou
  • Angol cím: –
  • Történet: Shoutarou Mizuki
  • Eredeti karakterdizájn: Souichi Itou
  • Rendezte: Takashi Watanabe
  • Karakter design: Miyabi Ozeki, Toshimitsu Kobayashi
  • Megjelenés éve: 2010. április
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 12 epizód
  • Műfaj: varázslat, misztikum, akció, vígjáték, iskolai élet, fantasy, démonok, seinen, hárem, ecchi
  • Stúdió: Artland
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), AnimeNfo (eng), Wkipédia (eng), Hivatalos honlap (japán), Baka-Updates (eng)
(Visited 155 times, 1 visits today)

8 thoughts on “Ichiban Ushiro no Daimaou (TV-sorozat; 2010)

  1. A kommentárral szívem szerint a 3. részben történteket csinálnám. Attól még hogy nem az ö stílusa nem kéne fikázni. És ha idézőjelesen „Harry Potter” koppintás is lenne erről se kéne beszélni. Ugyan úgy a Matrixnál se hantolják fel hogy az a Gost in the Shell koppintása. Szerintem a storija érdekes az meg hülyeség hogy HP koppintás. A grafika egész jó és a zene se rossz. Egy jó kommentár még a legrosszabb filmet is el tudja adni de egy rossz még a legjobbat se. Attól még hogy nem az ö stílusa az előnyös oldalakat kéne előhozni nem pedig azt ami nem tetszik neki.

  2. Megértem, ha neked tetszik ez az anime, és ezzel nincs semmi probléma. De mivel egy személyes blog oldalon járunk, így vélhetően az erre tévedő olvasó tisztában van vele, hogy az író egyéni véleményét szándékozik itt kifejezni. Mellesleg a mai világban elvárható egy blog szörfös felhasználótól, hogy nem ad egy ember véleményére. Mindenről lehetnek negatív vagy pozitív kritikák. Attól, hogy nekem személy szerint nem tetszett, másnak lehet hogy pont ez lesz a kedvence.

    Köszönöm a hozzá szólásodat 🙂

  3. Szerintem a kritika és a le égetes nem egy és ugyan az.

  4. Nem állt szándékomban a leégetés, de ettől függetlenül nem fogom megváltoztatni a bejegyzésemet. Egyébként nem érzem úgy, hogy nagyon lehúztam volna :D, de ízlés dolga.

  5. Hát nem a legjobb ismertető amit valaha is olvastam, de (bocsi tesó) sztem nem teljes mértékben húzta le, mert aki szereti a HP-t és az örültségeket annak így felkelti az érdeklődését. Az hogy mennyire koppintás azt nem tudom, mert még nem néztem meg, mivel nem igazán rajongok az ecchiért. Az ismertetőhöz meg annyi, hogy tudom, hogy ez a saját blogod meg véleményed, de sztem nem kellett volna ennyire össszevenni a HP-vel, inkább olvastam volna még az animéről pl.: szereplők, mint arról, hogy mi a hasonlóság. Bocsika

  6. Semmi gond, mindeki véleményét szívesen fogadom. 🙂 Ennél részletesebb ismertetőt pedig azért nem írtam, mert az első epizód utáni ihlett miatt pötyögtem be friss élményeimet, meg ez inkább egy előzetes kis rövid kitekintőnek készült, nem AnimeAddicts-os színvonalú ismertetőnek. Ha végig nézem a sorozatot, írok részletesebben is róla, de egyenlőre pihentetem a nézését :). Jahm, azt meg nem állt szándékomban állítani h HP koppintás, de nem csak én fedeztem fel hasonlóságokat e két mű között pl.: Anime News Networkon is hasonlóan nyilatkoztak róla, nemcsak én vagyok ilyen szőrös szívű ^^.

  7. na jó ide se jövök többet ahol ilyeneket írnak az egyik kedvenc animémről

    1. Hát én már csak ilyen pocok-dög vagyok. 🙂 Azért köszi, h legalább kommentet hagytál.
      **
      Na jó, kicsit finomítottam a kritikámon, nem szeretnék senkinek sem álmatlan éjszakákat okozni, mert befeketítettem a kedvenc animéjét.

Comments are closed.