Heroman (TV-sorozat; 2010)

Heroman (TV-sorozat; 2010)

És igen! A Bones stúdió (Eureka Seven sorozat/movie, Darker than Black, Bounen no X’amd), ismét új animével debütált. Sajnos, így az első rész után még nehéz megítélni, hogy ebből bukott tucat sorozat lesz, vagy tényleg lesz benne valami új, de azért az indítás kecsegtetőnek tűnik, ha valaki elég bátor, akkor a folytatásra is időt fog szánni. Az érdekesség, hogy a manga adaptációval is bíró franchise a Bones és a Marvel Univerzum sztárjának, Stan Lee-nek a közös gyermeke, és ez az amerikánosított íz nagyon is megérződik rajta.

Egy alternatív USA-ban járunk (mer hát hunn is játszóthatna máshunn), ahol megismerjük főhősünket, Joey Jonest. Szegény fiúról szerintem még a szülei se tudták eldönteni, hogy lány-e, vagy csak véletlen került az a bizonyos dolog a lába közé, mindenesetre egy tipikus gyenge tini lett belőle. Hogy a helyi gimi legdögösebb csaja mit eszik rajta, az rejtély, de Lina fülig bele van esve, amit persze a gazdag családja nem igen szívlel. Joey a tipikus kis hős lelkű fiú, aki egyedül él a nagyijával, a suli mellett dolgozik, és élvezi ha elverik. Ám mint a korabeli fiatalok többségét, őt is foglalkoztatja egy méreg drága mini robot széria, a Heybo, így a szegény gyerek Heybóval álmodók fájdalmával küzd.

Egy nap azonban pont a szeme láttára törnek össze egy ilyen kis mini robotot. A srác haza viszi, napokig bütyköli, míg egy nap, kinn felejti a viharon, és egy kósza villám egy óriási robottá változtatja. A kárhozott véletlen műve, hogy éppen ekkor lesz Lina és az édesapja egy autó baleset áldozata, akiket Joey a robotjával ment meg. Az óriás robotot Heroman-nek nevezi el Joey, és ezzel veszi kezdetét közös harcuk, hiszen nemcsak a szerelmét, hanem a világot is meg kell mentenie egy furcsa földönkívüli bagázstól, a Skrugg-októl.

Aranyos sorozatnak ígérkezik, a Bones korábbi műveihez hasonló a karakter dizájn, mely szép, letisztult, színes, a zenei aláfestés pedig pörgős, jó op és ed zenékkel operál (pl.: az endinget a FLOW produkálja), és még a háttérzenék is mozgalmasak, hangulat fokozóak. Az már más tészta, hogy biztos nem mindenkinek fog tetszeni ez a tipikus amerikai szuperhős képregények szájíz, de mindent ki kell/lehet próbálni egyszer, főleg hogy az Ironman anime adaptációja is késik.

A manga verzió 2009 szeptemberében indult, ehhez mérten a tv-sorozat 26 részesnek ígérkezik. A manga történetét Stan Lee és a Bones készíti, az illusztrációt Tamon Ohta. A képregény a Square Enix és a Gangan Comics gondozásában jelenik meg, míg a Monthly Shounen Gangan magazinban fut. Az animét Hitoshi Nanba (pl.: Dash! Yonkuro, Jungle no Ouja Taa-chan) rendezi, a forgatókönyvet Akatsuki Yamatoya (pl.: Blue Dragon, Fullmetal Alchemist, Inuyasha, Naruto, Yakitate!! Japan) írja, a karakter dizájn Shigeto Koyama (pl.: Eureka Seven, Evangelion: 2.0 You Can [Not] Advance, Gurren Lagann, Moribito – Guardian of the Spirit) munkája.

Adatok

  • Japán cím: Heroman
  • Angol cím: Heroman
  • Eredeti manga: Stan Lee (történet), Tamon Ohta (illusztráció)
  • Rendezte: Hitoshi Nanba
  • Karakter design: Shigeto Koyama
  • Megjelenés éve: 2010. április
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 26 epizód
  • Műfaj: akció, kaland, mecha, földönkívüliek, shounen, sci-fi
  • Stúdió: Bones
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), AnimeNfo (eng), Wkipédia (eng),One Manga (eng),  Hivatalos honlap (japán)
(Visited 88 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .