Tanaka Meca: Faster Than a Kiss (2007)

Tanaka Meca: Faster Than a Kiss (2007) és 7 JIKANME RHAPSODY (2006)
Tanaka Meca: Faster Than a Kiss

Serdülő iskoláslányként ki ne álmodozott volna arról, hogy a jóképű tanárbácsi egyszer észre veszi bimbozó nőiességét, és férfias tekintetét felé fordítja? Legtöbbünkkel megesett már, hogy izgatottan vártuk kedvenc tanárunk óráját, persze aki fiatal volt, sajnos  már nős, de mi mégis azt hittük egy-egy ártatlan dicséretére, hogy kiemelt figyelmet szentel nekünk, és mosolyával megdobogtatta szívünket. Hogy a fiúkat se hagyjuk izgalom mentesen, vajon hányan méláztak a csini tanárnéni hosszú lábairól, és formás kebleiről?

E iskolás kori romantikus ábrándok kedvelt témák lehetnek a tini/fiatal lányok körében, így nemcsak a termékeny ponyvaregény alkotókat ihlette meg, hanem a mangákat is. A tanár-diák szerelem mindig is divatos szitu volt a shoujo-n belül, hiszen adott a kislányos, tipikusan naív, babaszemű főhősnőnk, aki sarjadó bájaival próbálja meghódítani a néha pedofil hajlamokkal megvert, de írtó dögös tanárát.

A viszonynak kétféle szélsőséges kimenetele lehet az érzelmi faktoron: vagy tömény drámát (lsd: Lee Hyeon-sook: Beautiful Fascination is Better than Love (2004), vagy egy lehetetlen vígjátékot (lsd: Megumi Toda: Ikenai Teacher, Iketeru Darling) kapunk. Persze az érett férfi helyét nő is felválthatja, a szerepeket végtelen számban variálhatjuk: szadomazó tanár úr, beavatásra szoruló szűz gimnazista lány, vagy eltökélt tanárnéni és az őt kísértésbe vívő sármos fiú diák. Ezt a helyzetet tovább fokozhatják a tiltott gyűmölcs negédes veszélyei, a szigorú iskolai szabályok, titkolózás, riválisok, mint  pl.: Yoshihara Yuki: Aisuru Hito-jában.


Tanaka Meca: Faster Than a Kiss

Tanaka Meca a fenti példákat próbálja ötvözni, egy könnyedebb, és humor orientált formában a 2007-ben indult Faster than a kiss (Gyorsabb mint egy csók) című mangájában. A történet eddig a 6. köteténél jár, úgyhogy folytatásra még számíthatnak a kedves rajongók. A képregényben  egy kawaisággal és hirtelen természettel megáldott Fumino (16 éves) nevű lány, és kis öccse, Teppei, szüleik halála után árván maradnak. Egy nap azonban Kazuma Ojiro-sensei megsajnálja az elhagyott testvérpárt, és befogadja házába őket. Mellesleg, feleségül is veszi friss lakótársnőjét. Fumino bármennyire is tiltakozik, nem menekülhet a bishi tanár úr hatásköre alól, és teljesen belezúg, ám a szenszeinek nem áll szándékában átlépni azt a bizonyos határt.

Persze az érzelmek kölcsönösek, és a tanár úr amellett hogy fiatal korában tipikus rossz fiú volt, imádja ha Fumino cosplay jelmezekben fogadja otthon. Kis párocskánk lassan igazi családdá formálódik, váratlan helyzetekkel, a szeleburdi Fumino, és lökött Ojiro-szenszei igazi kalandjai csak ezután kezdődnek. És ráadásul ott a dilemma, hogy egy érett férfinak van-e elég türelme kivárni, míg választotja készen áll arra a bizonyos nagy dologra. 🙂 A nevető görcsök mellett töménytelen lágy romantikának, és csipetnyi drámának lehetünk élvezői. A szép, légies rajzok pedig szemet gyönyörködtetőek, a lengén öltözött bishik pedig fancervisszel tesznek el minket láb alól. 😀

Linkek: Wikipédia (eng); Baka-Updates (eng); MangaFox (eng); OneManga (eng)


Tanaka Meca: 7 JIKANME RHAPSODY

Szerencsére Tanaka Meca a tanár-diák fanservicet már korábban tovább vitte 7 JIKANME RHAPSODY című művében. A 2006-ban megjelent 1 kötetes, 4 fejezetes + 1 extra fejezettel bíró mű, amely szinte teljesen hasonló, mint a 2007-es Faster than a kiss.

Az alapszituációban Toudou Rinko egy gimis leányzó, komoly, a tipikus osztály elnök típus, akire mindenki számít, és aki mindenki problémáját megoldja. Saku Makoto igazi „playboy”, gyermeteg, ennek ellenére a legnépszerűbb tanár Rinko iskolájában. Ráadásul órák után szívesen látja a szerelmi életükhöz tanácsot kérő diákokat kis zugjában (az óvszertől és a lefektetési technikáktól kezdve egészen a „szép a szemed, arcod csupa derű” bókokig). Saku és Rinko örök harcot folytatnak az osztályuk tevékenységéről, rendezvényekről, és azok igazi céljáról (párok összeboronálása vs hanyatló kultúrális értékek). Ám egyszercsak Saku-sensei fényt derít Rinko „szörnyű” titkára, melyért cserébe a lány kénytelen neki besegíteni Cupidói tevékenységébe. Ám Rinko szokás szerint a harag mellett beleesik a macsó tanárba, de vajon a szerelmi szakértő tanár úr hogyan reagál új hódolójára?


Tanaka Meca (田中機械) bájos történetei bárkinek kellemes perceket szerezhetnek, talán mondhatom, hogy kortól függetlenül, de elsősorban női olvasók lelkének lehet izgalmas utazás. Nos ezután jön csak a döbbenet, hogy ezúttal férfi mangakával van dolgunk! Leesett az állam mikor megláttam, hogy e romantikus shoujokat egy férfi rajzolta, írta (jó persze tudom, hogy vannak férfi rajzolók is, de először találkoztam ezzel). Úgyhogy aki különlegességre vágyik, szerintem ezekkel a mangákkal megpróbálkozhat, lányoknak kötelező! 😀

A művész mangái többek között a LALA nevű shoujo magazinban is futnak (erről cikket a 2010 februári, vagy áprilisi Mondó Magazinban olvashattok). Az alkotó egyébként előszeretettel játszik mindegyik művében a fiatal lány, és idősebb férfi közötti románccal, lehet ez egy rejtett utalás? Sőt, egyik mangájában, a Tennen Pirl Pinkben (2002), egy 13 éves lányka és egy 24 éves srác „szerelmét” veszi alapul, ami már-már pedofília gyanús :D. Persze finomkodás, és aranyosság szempontjából mindent visz.

(Visited 90 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .