Kalafina: Red Moon (2010. március 17.)

Kalafina: Red Moon (2010. március 17.)
Kalafina: Red Moon

Megjelent a Kalafina legújabb albuma Red Moon címmel 2010. március 17-én. Yuki Kajiura csodás (immár) triójának szerzeményei között hallhatjuk a téli seasonban indult Sora no Wo-To openingjének melodiáját (Hikari no Senritsu), valamint a nem régiben kis lemezen is megjelent Progressive is felcsendül. Emellett a nemsokára bemutatásra kerülő Eve no Jikan mozifilmjének betét dala, az I have a dream, illetve egy online játéknak, a 信長の野望 (Nobunaga no Yabou) – nak az egyik főzenéje is megtalálható e varázslatos hangzásvilágú albumon. A Kuroshitsuji anime rajongók pedig a Lacrimosa-t is megkapják újra. Az albumon 13 dalocskát találunk, illetve jön még ehhez majd egy limitált DVD kiadás is, mely klippeket, dokumentumokat, koncert felvételeket, és képeket tartalmaz a Kalafina és Yuki Kajiura látogatásáról a 2009-es Anime Bostonon.

Yuki Kajiura olyan együtteseket, énekeset fedezett fel,  mint a See-Saw (animék: .Hack/ sorozatok, Mobile Suit Gundam Seed (TV), a FictionJunction (animék: Ookami Kakushi (TV), Pandora Hearts (TV). A Kalafina 2007-ben alakult, még pedig a Kara no Kyoukai (Garden of Sinners) mozifilm sorozatának endingjeiben debütáltak. A csapat eredetileg 4 tagú volt, az énekesek: Wakana Ootaki, Keiko Kubota, Hikaru és Maya (ő sajnos kivált a csapatból). Yuki Kajiura a dalszerzője, a komponálója a csapat dalainak, lemezeik a Sony Music Entertainment Japan-nál jelennek meg.

A Red Moon cím adó dala egyszerűen teli találat, lágyan indul, majd egy hirtelen váltással robban a feszültség benne, és olyan mintha egy háború, vizsály közepén szárnyalnánk, hatalmas robbanások, emberi áldozatok közepette. A lágyság újra visszatér, és lassan fokozódik még tovább, mintegy körforgásként ismétlődik. Alapjáraton a Sora no Wo-To hangulata ugrott be rá rögtön, a katona lányok esetlen hétköznapjait a háború fenyegeti majd zúzza semmissé. Akár egy AMV-ét is eltudnék e dalra képzelni, ötvözve a Last Exile légi csatáival, légiós felvonulásával, vagy a Pumpkin Scissors halálosztagának eljövetelével. A Red Moon után még a Fantasia, a Kyrie eszméletlen még, valamint az I have a dream nagyon drámai hangvételű, az Eve no Jikan-hoz tökéletesen fog illeni.

A Red Moon tracklist-je:

  1. red moon (YouTube)
  2. Hikari no Senritsu (YouTube)
  3. TETOTETOMETOME
  4. fantasia
  5. Haru wa Oogon no Yume no Naka
  6. Kyrie
  7. Yami no Uta
  8. Hoshi no Utai
  9. storia (YouTube)
  10. intermezzo
  11. progressive
  12. Lacrimosa (YouTube)
  13. I have a dream

[nggallery id=11]

Forrás: canta-per-me.net (eng), ANN (eng)

(Visited 46 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .