Lee Hyeon-sook: Beautiful Fascination is Better than Love (2004)

Lee Hyeon-sook: Beautiful Fascination is Better than Love (2004)

Beautiful Fascination is Better than Love (2004)

Lee Hyeon-sook (이현숙; 李贤淑) koreai manwha rajzoló, aki 1992-ben debütált a „Making Friends” című művével. Az azóta eltelt idő alatt számtalan munkája jelent meg, pl.: The flower of Evil (2006), Really?! (2001), Savage Garden (2009), The Shadow of Moon (2001). Munkái középpontjában a szerelem áll, elsősorban a shoujo-n belül alkot , így manwháinak középpontjában a tinédzser románcok dominálnak. Történeteinek sajátossága, hogy általában nem boldog befejezést szán karaktereinek, ezért aki nem szereti a drámai, fájdalmas befejezéseket, az csak kellő ráhangolodással vegye kezébe a műveit.

A Beautiful Fascination is Better than Love, 2004-ben indult képregény sorozata, mely 5 kötet terjedelemben jelent meg, sőt, a Tokyo Pop kiadó jovóltából a történet első két kötete angol fordításban is megrendelhető. E művének sajátossága, hogy nemcsak a shoujo, hanem a josei kategóriába is besorolható, sőt, a kettőt elég nehéz elkülöníteni egymástól e munkájában.

A történet főszereplő hölgye, Miss Jung, ugyanis egy frissen végzett tanárnő, aki éppen új állást kapott egy felső középiskolában. Ő is szembe kerül a kezdő tanárok örökös megmérettetéseivel: nem figyelnek rá a diákok, nem veszik komolyan, sőt, a fiú diákok is kellemetlenkednek a csinos lánnyal. Ám egyik taníványa, a macsó Ryu Min egy nap iskola után félreérthetetlen célzást tesz arra, hogy kíváncsi milyen a tanárnő csókja. Jung kisasszony persze remegve, de lehűti a fiú támadását. Ám Ryu Min nem adja fel ilyen könnyen. Mindeközben felsejlik a fiú szomorú múltja, elhanyagolt szüleivel, és egykori szerelmének tragikus halálával. De ezözben Jung kisasszony legjobb barátja, aki a közös egyetemi évek óta szerelmes a lányba, szintén az iskolába érkezik, mint új tanár. A szálak egyre bonoylódnak, és Jung-nak több problémával is szembe kell néznie, és az út sem könnyű hogy megtalálja igazi önmagát és szerelmét.

A történet lassan bontakozik ki, és néha következetlenségekkel teli, de egy nagyon szép szerelmi drámát kapunk. Bár egy tipikus shoujo-josei téma körül forog az egész, mint a tabu szerelem tanár és diákja között, mégis van benne valami egyedi, ami mássá teszi a hasonszőrű alkotásokhoz képest. Ami még kiemelendő, az a főhősnő karaktere. Kicsit lassú a hölgyemény (főleg mikor azt kellene felismernie, hogy ki szerelmes belé ^^), de mindig jót próbál cselekedni. A manwha vége egyáltalán nem happy end, amit szerintem a téma is ad, hiszen a való életben sem (általában) sül ki jó dolog az ilyen kapcsolatokból.

Aki szeretne kicsit elmerengeni, és egy megható, de alapjaiban a realitás talaján mozgó romantikus-drámát, annak tökéletes választás lehet ez a mű.

A képregényt végig angol fordításban elolvashatjátok a MangaFox.com-on.

Linkek:

(Visited 68 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .