Yoshihara Yuki: Kuraku Naru Made Matenai

Yoshihara Yuki: Kuraku Naru Made Matenai

Yoshihara Yuki: Kuraku Naru Made Matenai

A Kuraku Naru Made Matenai újabb rövid történetek, oneshottok gyűjteménye, de immár mindegyik sztori Yoshihara Yukitól származik. A történeteket két kategóriába lehet bontani: az egyik az alkotónőtől szokatlan, természetfelletti lényekkel játszó vámpíros fejezetek, a másik pedig az iskolai románcokat bemutató fejezetek. A kötet 4 fejezet a shoujo műfajába tartozik, mivel ezek inkább könnyed romantikus-vígjátékok, egy icipici drámával, és „egy csók és más semmi” eseményeivel, a fiatalabb olvasók is kezükbe vehetik (azért pár ecchi utalás felfedezhető benne, de ez még a mangakától is a legkönnyedebb kategória). Akkor következzenek a történetek:

1. fejezet: Can’t wait until dark – A kötet címét adó vámpíros-komédiával kezdődik olvasmányunk. A vámpíros történetek mindig is a gyengéim voltak, általában bármit hajlandó vagyok megnézni, ha már vámpírok szerepelnek benne. Yoshihara Yuki is megmutatta ezzel a művel, hogy igenis ő is képes elrugaszkodni a realitások talajától, és nemcsak a hétköznapi párok nemi és más életét képes parodizálni, hanem még egy kezdő vámpír lány hányattatásait is szórakoztató formába tudja varázsolni.
Kahoko egy szűz vámpír, vagyis még nem esett át az első vérszívásán, pedig aggódó szülei elég erősen inzultálják, hogy már ideje lenne lányuknak is a felnőtt vámpírok nyomdokaiba lépni, és lecsapolni egy jóképű fiatalember vérét. Kahoko azonban undorodik ettől a rituálétól. Nagy hegyes fogai kinőnek, bájos arca egy rémisztő szörnnyéhez hasonlóvá torzul. Ügyetlen főhősnőnknek más oka is van a tartózkodásra, ugyanis bálványa, Komaba-kun, akibe szerelmes, egy átlagos fiú. Ám a megharapná, vámpírrá kellene változtatnia, amihez nincs szíve… milyen kegyetlenség lenne már e fénylő fiatalembert az éjszakai rabszolgájává tenni, és örökre magához láncolni… De mikor a célszemély is vonzódást mutat ártatlan vámpír lányunk iránt, vajon megváltoztatja korábbi elhatározását Kahoko?

2. fejezet: I can’t stand not kissing you – Egy újabb vápmpír komédia. Natsuki-chan reménytelenül szerelmes gyermekkori barátjába, Chihiroba. De a lányt éjszakánkánt olyan álmok gyötrik, melyben Chihirot megtámadja, és kiszívja a vérét… Chihiro amúgyis közkedveltségnek örvend a lányok körében, mert a vívócsapat egyik tehetséges tagja. Natsuki-chan is rendszeresen elmegy az edzésekre, hogy imádottját csodálhassa. Ám egyik alkalommal megsérül Chihiro. A kezén egy kisebb sebből vér csöpög, mire Natsuki-chan ész nélkül ráveti magát, és elkezdi szívni szerelme vérét, majd a sokktól elájul. Mikor magához tér, Chihiro megígéri, hogy orvos családja révén kigyógyítatja betegségéből, addig is ha szüksége van a vérére, nyugodtan kiszolgálhatja magát, a nap bármelyik időszakában =). Közben a vívócsapat kapitánya is tesz egy ajánlatot Natsuki-channak: a kapitány maga Dracula leszármazottja, és Natsuki-chanben hajdani kedvese, Camilla született újjá. Ezért feleségül kéri, és magával akarja ragadni a lányt Romániába, a szerelmifészkükbe ^^. Persze Natsukinak cseppet sem tetszik ez az őrült ötlet, főleg ha egy őrült vámpírtól hallja!

Közben Natsuki hiába próbálja megmagyarzázni Chihironak, hogy ő nem beteg, hanem vámpír, a fiú csak és kizárólag az orvosilag megmagyarázható tényeket hajlandó elfogadni. Hogy sikerül e végül „kigyógyulnia” Natsukinak a „betegségéből”, és hogy szerelme viszonzásra lel-e, megtudhatjátok, ha belemerültök ebbe a csöpp történetbe. Garantált a humor- humor hátán, és a drámai szituációk végül mind komolytalan helyzetekké csapnak át.

3. fejezet: Pink Mosaic Kiss – Tomano Miya egy átlagos egyetemista, vagyis az szeretne lenni. Bánatára isteni alakkal és domborulatokkal áldotta meg az ég, ezért folyton összetévesztik valami palyboy nyuszival, öregemberek tapizzák és hívják randira, ecetera, ecetera… Egy szóval elege van már abból, hogy boldog-boldogtalan rámozdul csak azért mert szép. Ez a véleménye azonban gyökeresen megváltozik, amikor megismerkedik helyes évfolyamtársával, Taku Kazuomi-szannal, aki megbotránkoztató ajánlatot tesz neki. A fiú, aki az egyetem film klubjának legtehetségesebb rendezője, őt szemelte ki lelgújabb erotikus filmjének a főszerepére, és nemleges választ nem hajlandó elfogadni. Mindent bevet, hogy megnyerje magának Miya-chant, még egy kis ecchis gyengéd kényszertől sem riad vissza. Az már más tészta, hogy miért pont ő lesz a filmben a lány partnere is… Ám Miya-chan, mielőtt észrevenné, beleszeret a kicsit flúgos rendezőbe.

4. fejezet: To the Point that i’m dizzy – A fiatal és aranyos Megumi, középiskolájuk fürdőruha szépségversenyére indul azért, hogy megismerhesse a főszervezőt, az iskolájuk úszó csapatának kapitányát, Rokurout. A nagy nőcsábász, a lánynál idősebb fiú hírneve megbabonázza Megumit, de első találkozásuk nem éppen sikerül felhőtlenül. Ráadásul önkényesen az első díjat főhősnőnknek ítéli meg, majd magával rángatja randizni. Megumi ugyan ellen akar állni, de végül beleszeret a fiúba. Csak az a baj, hogy Rokurou nem mindig úgy viselkedik, mint ahogy szerelmes főhősnőnk elvárná, ráadásul még egyszer sem mondta neki, hogy ő is szeretné.

Manga adatok:

  • Cím: Kuraku naru made Matenai (暗くなるまで待てない )
  • Angol cím: Can’t wait until dark
  • Terjedelem: 1 kötet (4 fejezet)
  • Kiadás Dátuma: 2006
  • Japán Kiadó: Shogakukan (Judy)
  • Műfaj: vígjáték, romantikus, shoujo, dráma, ecchi
  • Kötetek Megjelenése:n1. kötet (2006-02-24)
  • Linkek: Baka-UpDates Manga, Anime News Network
(Visited 49 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .