Yoshihara Yuki: Kinjirareta Ai no Kajitsu

Yoshihara Yuki: Kinjirareta Ai no Kajitsu

Yoshihara Yuki: Kinjirareta Ai no Kajitsu

Ez egy különleges kötet, már csak azért is, mert a legközismertebb shoujo és josei műfajban alkotó mangakák oneshotjainak gyűjteménye a Kinjirareta Ai no Kajitsu. (Oneshot: maximum 20 oldalas, viszonylag rövid terjedelmű, lezárt történet.) Yoshihara Yukinak két oneshotja jelent meg ebben az anatológiában, a „Blanc” és a „Kizuato”. Rajta kívül megtalálható még benne Masami Hoshinótól az „I want” című képregény (erről majd a művésznő szentélyében írok ismertetőt, mert az ő műveit is nagyon kedvelem), továbbá Akira Fujiwara, Aya Oikawa, Kazumi Yamamoto, Masami Takeuchi és Yuan Mizuno egy-egy műve. A kötet sajátossága, hogy minden egyes történet a tiltott szerelemmel foglalkozik, és teljesen drámai hangvételűek ezek az alkotások.

Először jöjjön a Blanc, mely a kötetborítón is látható. Igazán ritka Yoshihara Yukitól ilyen drámai hangvételű, tragikus szerelmi történetet olvasni, ahol még a komédia sincs jelen. A történet maga két unakotestvér közötti gyermekkori játszadozásból kinőtt szerelmi dráma. Yukari és Kei (minő véletlen, hogy a Special A című, 2008-as anime főhőseit is így hívják) már gyerekoruk óta egymásra voltak utalva. Kettejük közül Kei volt az írányító. A szüleik magukra hagyták őket, ráadásul Yukari 10 évesen elvesztette az édesanyját, az éjszakái szörnyűek voltak, így gyakran együtt aludtak… ám gyerekekhez képest nagyon is érett dolgokat műveltek a paplan alatt…

Yukari immár felnőtt nő, és másnap lesz az esküvője. Hosszú idő után most visszatér Keihez, hogy életében utoljára szerethesse a fiút, immáron a férfit, akivel egy a vérük, egy a testük, kapcsolatuk pedig tiltott, és örök titokként lapul szívük mélyén. (Figyelmezteés: agyon erős erotikus jelenetek találhatóak a műben, ezért mindenképen 18 éven felülieknek ajánlott olvasmány! Aki pedig nem viseli el, ha fiatal gyerekek is terítékre kerülnek, az messze kerülje el ezt a fejezetet.)

A második történet pedig a Kizuato (Scar). Ez is egy igen megrázó dráma, ahol az erotika (18-on felülieknek!) mellett az emberi psziché is előtérbe kerül. Noriko egy szörnyű autóbalesetben elvesztette a férjét, Misakit. A trauma és sokk miatt, idegösszeomlást kapott, és azóta napjait szobájába zárkózva tölti. Egyetlen vigasza a játékszere és inasa, Saeki, kivel kegyetlen és dúrva szeretkezésekkel próbálja felidézni férje érintését… Saeki hátán ám egy szörnyű sebhely húzódik, amit egy autóbalesetben szerzett.. Ez Norikót még drasztikusabb és megalázóbb lépésekre készteti… Tömény erotika, dráma, és egy sokkoló csattanó a oneshot végén, ami megfagyasztja a vért erejinkben, és még sokáig a hatása alatt tart. (Szerintem még azt is hozzá fűzhetném, hogy ezt a mangát, csak erős idegzetűeknek ajánlom…)

Ezek tehát Yoshihara Yuki különc alkotásai, mindenféle humor, vagy SD figura nélkül, a már megszokott elegáns, könnyed rajzstílusával, de komor hangulattal telítve.

Manga adatok:

  • Cím: Kinjirareta Ai no Kajitsu (禁じられた愛の果実)
  • Terjedelem: 1 kötet
  • Kiadás Dátuma: 2002
  • Japán Kiadó: Shogakukan (Petit Comic)
  • Műfaj: romantikus – dráma, mature, josei, ecchi
  • Kötetek Megjelenése: 1. kötet (2002-07-26)
  • Linkek: Baka-UpDates Manga, Anime News Network
(Visited 60 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .