Yoshihara Yuki: Itadakimasu

Yoshihara Yuki: Itadakimasu

Yoshihara Yuki: Itadakimasu

Az Itadakimasut, talán magyarul a „Jó étvágyat!” címmel is illethetnénk, már azért is, mert történetünk főhősnője egy nála fiatalabb fiúba szeret bele, és kezd szenvedélyes románcot. Na de ne csapjunk egyből a lecsóba =).

Mit tennénk a fiatal, huszonéves Naeko-szan helyében, ha a férjünktől két év házasság után elváltunk, mert megcsalt, és már eldöntöttük, hogy az erősebbik nemmel nem kezdünk. Az irónia csak ekkor jön, ugyanis Naeko-szan egy esküvői szalonban dolgozik éppen, ahol bíztató jövő képet kellene mutatni a pároknak. Ám lelke békéjét felkavarja egy rendkívül helyes, felső középiskolás fiú megjelenése, ki korához képest sokkal érettebbnek mutatja magát, és célja, hogy a főhősnő szívét elrabolja. A kis románc azonban nem indul be olyan könnyedén. Bár a korkülönbség nem jelent túl nagy akadályt, az már igen, hogy Naeko „lovagja” volt férjének az öccse, Ouji-kun.

A bonyodalmakat még tetőzi, hogy a volt férfj, aki egyben Naeko főnöke is, vissza akarja szerezni kedvesét, ezért bármilyen módszert hajlandó bevetni. Naeko, hogy elejét vegye az ostromnak, hirtelen elszólása miatt már el is van jegyezve Ouji-kunnal. És pár nap múlva össze is költöznek, és megkezdik cseppet sem hétköznapi közös életüket. A kisfiús Ouji-kun nem is sejti, hogy Naeko már az első pillanatban beleszeretett, mikor találkoztak, de a fiú érzelmei sem éppen közömbösek, mivel már vagy két évvel ezelőtt, a nő esküvőjén elkápráztatta fivére mennyasszonyának bája, és azóta szeretett volna közelebb kerülni hozzá.

Persze Naeko is visszaemlékezik erre a pillanatra, de egészen idáig tévhitben élt, mert a két évvel ezelőtti Ouji-kunt lánynak nézte. Most döbbenten jön rá, hogy az akkori lányos kinézetű fiúból, elég férfias ember lett. Míg lassan ráébrednek érzelmeik kölcsönösségére, még sok akadály, és személy bolygatja fel kapcsolatukat. Kezdve a fiatal fiúk szűzességének elvételét életcélnak kitűző iskola orvos támadásaival, félreértésekkel, ki nem mondott gondolatokkal, a hajkorona megszentségtelenítésével, stb… Persze nem lenne vígjáték, ha a karakterek nem lennének kellően flúgosak, és nem kerülnének ki egy-egy ilyen helyzetből humoros jelenetek közepette. Gyakran Naeko-szan sokkal gyerekesebbnek tűnik Ouji-kun mellett, de azért az „ártatlan” fiút sem kell félteni hülyeség terén.

Naeko, mint friss gyümölcsbe, úgy harap bele ebbe az új szerelembe, avagy magába Oujiba =), és együtt fedezik fel a szerelem mélységeit. Egy kis bűntudat azért belemar Naeko szívébe, mert csak egy szűz fiúval „játszadozik”, de szerencsére nem tart sokáig ez az érzés, mert mielőtt észrevenné, Ouji azzá a tökéletes férfivá érik, akire neki mindig is szüksége volt, és akit megérdemel. Hogy milyen úton, és milyen kalandokkal fűszerezve jutnak el ide, ahhoz érdemes kézbe venni ezt a 4 kötetes mangát, és már csak annyit fűzhetek hozzá a kezdetekhez, hogy: Jó étvágyat az olvasáshoz!.

Manga adatok:

  • Cím: Itadakimasu (いただきます)
  • Angol cím:  Well, Lets Begin
  • Terjedelem: 4 kötet
  • Kiadás Dátuma: 2003
  • Japán Kiadó: Shogakukan (Petit Comic)
  • Francia Kiadó: Soleil
  • Műfaj: vígjáték, romantikus, mature, josei, gender bender, smutty, ecchi
  • Kötetek Megjelenése: 1. kötet (2004-02-26), 2. kötet (2004-08-26), 3. kötet (2005-01-26), 4. kötet (2005-06-24)
  • Linkek: Mangazin (hu), Baka-UpDates Manga, Anime News Network
(Visited 126 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .