Dance in the Vampire Bund (Tv-sorozat, 2010)

Dance in the Vampire Bund (Tv-sorozat, 2010)

A Dance in the Vampire Bund manga változatát már körbe rajongtam majd nem 1 hónapja, de a történet annyira megtetszett, hogy az anime adaptációt is érdemes kicsit jobban kivesézni, melyet a japán tv-ék 2010. január  7-én kezdtek el sugározni.

A 12 részesnek ígérkező sorozatot a SHAFT készíti, aki olyan animék látványvilágáért felelt korábban, mint pl.: az elborult humorú Sayonara Zetsubou Sensei, a romantikusan misztikus Natsu no Arashi, a vámpíros Moon Phase, a beteg, yuri-fanservices Maria+Holic, a robotos Mahoromatic, és a hétköznapi, művészi Hidamari Sketch. A rendező Akiyuki Shinbo, aki a tavalyi nagysikerű Bakemonogatarit, a Hidamari Sketch-et, a Moon Phaset, a romantikus-horror Petite Cossette-t, az elvont, egyedi látványvilágú SoulTaker-t rendezte. A zenei aláfestés Akio Dobashi munkáját dicséri, korábbi munkái: Sisters of Wellber, Yozakura Quartet. A karakter dizájnt pedig Naoyuki Konno gyártotta az eredti manga rajzait követve (korábbi munkái: Kikaider, AD Police Files).

A mangát Nozomu Tamaki (1966-) rajzolta, és látta el történettel. A manga 2006. június 23-án debütált, és eddig 7 kötete jelent meg. Érdekesség róla, hogy a Maria+Holic című sorozat endingjének animációját is ő készítette.

Az anime sorozat hűen követi a mangaka eredeti karakter dizájnját, a hátterek és az animáció nagyon esztétikus, egészen magas színvonalú munka, sőt, nagyon éles, hirtelen vágásokat is betettek a fontosabb jelenetekhez. A színvilágot az élénk kontrasztok, és a sötétebb, mélyebb színek jellemzik. Az eredeti mangától több helyen eltértek, az animében feltűnnek új szereplők, valamint kicsit máshogy is kezdődik a történet.

A zenéhez visszatérve, az opening és az ending kitünő választás lett, az openingben a „Friends” című dalt hallhatjuk Aiko Nakano előadásában, míg az endingben a „Tsumeato” csendül fel hibiku-tól. Az opening alatt az anime vámpír hercegnője táncol a romantikus dalra, míg a hősszerelmes fiatalemberünk el nem kapja. Az endingben a manga változatból láthatjuk lengén öltözött, dögös vámpír hölgyünket.

Történet: Tokió városába érkezik a vámpírok királynője, a szőke loli Mina Tepes, hogy kiépítsen magának Japán egyik szigetén egy külön vámpír birodalmat. Mivel Japán hatalmas méretű adósságát kifizette, a kormány kénytelen engedni a vámpír lány kívánságának. Ezzel egy időben hozzák nyílvánosságra a világ számára, hogy az éjszaka sötét vérszívói tényleg léteznek. Mina ugyan reflektorfénybe kerül, és egyre aktívabb szerepet vállal a politikai életben is, de nem mindenki örül annak, hogy e szörnyek beférkőztek a köztudatba, sőt, még maguknak a nemesi vámpíroknak sem tetszik ez az ötlet. Ezért megindul a harc a királynő elpusztítására, mind a vámpírok, mind az emberek részéről, csak azzal nem számolnak, hogy a királynő halála, az összes vámpír nemzettség halálát jelentené.

Mindeközben egy iskolás srác, Akira Kaburagi Regendorf ferde szemmel figyeli a nagy média felhajtást a vámpírok körül. Elég a saját kis problémájával foglalkozni, mivel pár éve elvesztette az összes emlékét eddigi életéről. Egy nap azonban összefut Mina Tepes-sel. A lány valami régen elfeledett emléket ébreszt fel benne. Azonban Minát váratlanul megtámadják, és mielőtt Akira észbe kapna, a lány megmentésére siet. Ekkor jön rá, hogy ő valójában egy farkasember, ráadásul létezésének egyetlen célja van: Mina testőreként megvédeni őt.

Mint várható, Mina és Akira között több érzelem is sejthető, mint egy egyszerű kötelesség tudat. Mina kislányos vonzalmát Akirához le nem tagadhatja, főleg mikor zavarba jön a közömbös, hideg álarc mögött a fiú nyíltságától és őszinteségétől. Mina egyszerre tud kegyetlen döntéseket hozni, és ártatlan kislányként játszani. A kemény személyisége mögött egy nagyon is érzékeny lélek húzódik meg, amit csak Akira tud feltörni. Hogy még közelebb kerülhessen a fiúhoz, még az osztályába is követi, mint cserediák, arról nem is beszélve, hogy ő lesz a suli igazgatója is. Ám bimbózó kapcsolatukat, és a közöttük feszülő erős köteléket nem mindenki nézi jó szemmel. Nemcsak Akira osztálytársai, és az egész iskola lázad fel a vámpír űrnő jelenléte miatt, hanem Yuki Saegusa is féltékenyen követi Minát. Yuki már régóta szerelmes Akirába, amit a fiú vagy nem tud, vagy egyszerűen nem akart eddig észre venni. De ahogy bonyolódik a helyzet, Yuki és Mina egyre közelebb kerül egymáshoz (na lám, a közös szerelmi „áldozat” összehozza a csajokat). Akirának pedig választania kell kettejük között.

Összegzés: Látványos harcok, könnyed, gyakran drámai szerelmi szálak, és a háttérben meghúzódó összeesküvés elméletek teszik színessé a történetet. Akik nem riadnak vissza a kicsit sok fanservice-től (leányzók lenge ruhái, és a tipikus pantsushottok), azoknak nagyon jó választás lehet ez az anime, főleg a vámpír rajongkóknak kötelező! Akit pedig magával ragad a széria, érdemes a manga változatot is elolvasnia, mivel egészen máshogy indul, és a Dance in the Vampire Bund világát tovább gazdagítja, szélesíti.

Anime adatok:

  • Japán cím: ダンスインザヴァンパイアバンド
  • Angol cím: Dance in the Vampire Bund
  • Eredeti manga: Nozomu Tamaki
  • Rendezte: Akiyuki Shinbo
  • Karakter design: Naoyuki Konno
  • Megjelenés éve: 2010. január
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 12? epizód
  • Műfaj: akció, horror, romantika, dráma, természetfeletti, vámpírok, seinen
  • Stúdió: SHAFT, Genco
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), Official site (jap), AnimeNfo (eng), Wkipédia (eng), Manga online változata (angolul)
(Visited 280 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .