Baka to Test to Shōkanjū (TV-sorozat, 2010)

Baka to Test to Shōkanjū (TV-sorozat, 2010)

Baka to Test to Shōkanjū

Egyik anime seasonból sem hiányozhat a kellemesen idióta, szerelmi sokszögekkel teli, paródia feelingű sorozat, amit a Baka to Test to Shokanju-val meg is kapunk.

A sorozat 2010 januárjában indult, mely eredetileg light novel formájában jelent meg, melyet Kenji Inoue írt, és Yui Haga illusztrált. Az light novel szériája 2007-ben indult, eddig 9 kötet jelent meg belőle. A manga adaptációt Mosuke Mattaku készítette, mely a Shounen Ace-ben fut 2009 tavaszától. A Media Factory pedig gondozásába vette az idei anime adaptációt.

Az anime sorozatot Shin Ounuma rendezi (a kedvenceimet is ő rendezte: Ef-tale of memories/melodies, Mahou Sensei Negima! OVA Hari/Natsu, stb), és a Silver Link (Ef-tale of memories/melodies, Itazura na Kiss) studióban készül az animációja. A karakter dizájnt Miwa Oshima készíti, korábbi munkái: Love Love?, Sailor Moon S Movie: Hearts in Ice, Sailor Moon Super S Movie: Black Dream Hole, Shin Koihime+Musi, The Cosmopolitan Prayers, stb.

Az animáció a tipikus „mangás”, nagy szemek, kawaii lányok és fiúk, a hátterek kidolgozottsága változatos, de általában a minőségi animáció jellemzi, ráadásul sok benne a chibi/SD karakter is a komikus helyzetekben. A zene nem hagy maradandó nyomot, de a sorozat hangulatához teljesen passzol.

Történet: Egy japán iskolában, a Fumizuki Akadémián járunk, ahol a tanulók tanulmányi eredményeik alapján szerveződnek osztályokba. Így például a legjobb eredményeket elért nebulók az „A” osztályba kerülnek, míg a leghülyébbek az „F”-be. De nemcsak a legjobb tanárokat kapják az „A” osztályba tartozók, hanem tantermeik luxus paradicsomok, kényelmes fotelekkel, külön étkezdével. Ezzel szemben a legrosszabb „F” osztályban még az asztalokat is csak a Szent Lélek tartja össze. Az iskola specialitása, hogy minden tanulónak van egy chibi méretű kis lénye, melyet a tanárok engedélyével idézhetnek meg. Ezekkel a lényekkel, amik tulajdonképpen saját pici „énjük”, harcra hívhatják ki a másik osztályt. A harcban aki győz, az elfoglalhatja a jobb tantermeket. A kis lények képességei a tanulók eredményein alapul, pl.: milyen átlaga van matekból, vagy irodalomból.

Történetünk főhőse, Akihisa Yoshii, a „Baka” jelző kiérdemelt birtokosa (baka=buta), aki sikeresen bekerül az „F” osztályba az évnyitó teszt után. Sok régi, hasonló képességű haverjával köt ki egy helyen: a nagyszájú, vezér egyéniséggel, Yuji Sakamotóval, a lányos Hideyoshi Kinoshitával, a perverz, bugyis fotók készítésére szakosodott Kouta Tsuchiyával. Kis csapatukhoz csatlakozik még két leányzó: Mizuki Himeji, aki a suli éltanulója, és bálványozott istennője, csak éppen az évnyitó teszt alatt elájult, így nem tudta megírni azt, ezért az „F” class-ban kötött ki. Hozzá hasonlóan kerül be ide Minami Shimada is, aki a mateken kívül mindenben megbukott, mivel német földön tanult egész idáig, és a kanjikkal meggyűlt a baja.

Ők hatan elhatározzák, hogy az „A” osztályt kihívva visszaállítják az „F” osztály nem létező dicső fénykorát. Az osztályok közötti harc tehát kezdetét veszi, amit a karakterek között szövődő szerelmi sokszögek hatnak át.

Így pl.: Minami-chan (tipikus tsundere karakter, ki hiányán van a női adottsgáknak, előszeretettel alkalmaz erőszakot Yoshii-kunon) és Himeji (szégyenlős, aranyos, de főzni nem tudó leányzó) belezúg Yoshiiba, így a folyamatos vetélkedésüket követhetjük nyomon. De ott van Yuji, akit gyerekkori barátja, a csöndes de gyilkos hajlamú szépség, Shouko-chan ostromol az „A” osztályból, illetve Minamit a yuri hajlamokkal beütött csaj molesztálja.

Szóval a hagyományos fiú-lány mellett kapunk jó sok lány-lány, sőt még fiú-fiú szerelmi helyzetet, amik a helyzet komikumokban derülnek ki, és a szórakoztató, drámai mélységektől mentes felszínen maradnak. Inkább ezen kapcsolatok kifigurázása a cél, és a sorozat még önmagát sem akarja komolyan venni.

Összegzés: Aki üdítő kikapcsolódásra vágyik, és jót szeretne nevetni az „F” osztály hülyeségein (amiből van egy pár, rég látott az ember ennyi agybeteg félreértést egy helyen), annak tökéletes idő töltés lehet a hétköznapok során.

Anime adatok:

  • Angol cím: The Idiot, The Test and The Summoned Beast
  • Japán cím: Baka to Test to Shōkanjū / バカとテストと召喚獣
  • Írta/Történet: Kenji Inoue
  • Rendezte: Shin Oonuma
  • Eredeti karakter dizájn: Yui Haga
  • Karakter design: Miwa Oshima
  • Megjelenés éve: 2010. január
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13?
  • Műfaj: vígjáték, romantika, fantasy, seinen, hárem, iskolai élet, akció
  • Stúdió: Silver Link, Studio Tulip, Lantis, Asahi Production
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), Official site (jap), AnimeNfo (eng), Wikipédia (eng)
(Visited 33 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .