Ookami Kakushi (Tv-sorozat; 2010)

Ookami Kakushi (Tv-sorozat; 2010)

2010 januárjában indult a Higurashi megalkotójának, Ryukishi07-nek leújabb munkája, az  Ookami Kakushi anime adaptációja.  A pszichológiai horror műfajú játékot a Konami gyártotta le, a neves alkotó, Ryukishi7 előzetes koncepciója alapján, még pedig Playstation platformra. A 2009. augusztus 20-án kiadott játékot gyorsan követi az anime adaptáció, sőt, a mű népszerűsége miatt 2 manga sorozat is indult belőle 2010 februárjában, illetve jön idén március 18-án a light novel feldogozása is.

Ryukishi07-et nem nagyon kell bemutatni a pszichológiai-horror kedvelőinek, hiszen olyan ismertebb munkák tartoznak a nevéhez, mint a Higurashi no Naku Koro ni (When the cicadas cry) szériák, és a tavaly szintén anime sorozatra adaptált Umineko no Naku Koro ni (When the Seagulls Cry). Történeteinek sajátja a logikai csatákkal, hátborzongató, és kiszámíthatatlan történetekkel való játék. A sorozatot nemcsak ő miatta érdemes kiemelni, hanem az op/ed- t nem más biztosítja, mint Yuki Kajiura (/Hack, Noir, Aquarian Age – Sign for Evolution, Madlax, Tsubasa: RESERVoir CHRoNiCLE), úgyhogy az anime nemcsak a története miatt tarolhat.

Az eredeti karakter dizájnt a Peach-Pit készíti, őket a gothic loli-dráma Rozen Maiden-ből, vagy a magical-girl/shoujo műfajú Shugo Charából ismerhetjük. (+ Zombie Loan, DearS, Di Gi Charat). Így vizuálisan is erős a látványvilág, a karakterek cukik, a hátterek és a fényekkel való játék nagyon látványos. Szóval minden téren hozza egy 2010-es megjelenésű anime színvonalát.

A rendező Nobuhiro Takamoto, akitől túl sok ismertebb művet nem nagyon találtam, de pl.: a 07-Ghost-ot rendezte korábban (2009. tavaszi seasonban indult akció-fantasy sorozat). Magának a sorozatnak a háttérzenéit Takumi Ozawa szerzi, a karakter dizájnt Atsuko Watanabe adaptálta a tv animére, korábbi igényes munkái: Aoi Bungaku, Jigoku Shoujo Futakomori, stb.

Az opening és ending animáció fergeteges, a sorozat hangulatát teljesen vissza adja. Az openinget a Fiction Junction csapat énekli, őket Yuki Kajiura alapította még régebben, s őket hallhattuk már pl.: a ./Hack-ben.

Történet: Főszereplőnk egy 15 éves Hiroshi Kuzumi nevű fiú, aki éppen most költözött át kis családjával, a tolószékes  Mana nevű húgával és édesapjával, egy vidéki kis városkába a hegyekbe. Ez a város Jouga, mely ősi legendáiról híres, valamint különféle szóbeszédek terjednek arról, hogy az idők kezdetén Farkas Istenek éltek itt. Hiroshi édesapja pont e legendák után kutatva választotta ezt a várost.

Így Hiroshi új környezetbe kénytelen beilleszkedni. De korábbi iskolai mellőzöttségéhez képest (elég visszahúzódó, és halk szavú fiú) itt Jougában egyből a figyelem középpontjába csöppen, mindenki kedves vele, és rögtön a barátja szeretne lenni. Sőt, egy furcsa lány, Tsumuhana Isuzu első látásra szerelmet vall neki, és ettől kezdve le nem tudja vakarni magáról az őszinte, kicsit bolondos lányt. A duóhoz csatlakozik egy legenda-fanatikus, szintén nem rég érkezett új osztálytárs, Kaname Asagiri. Ám van egy lány, akitől mindenki fél az osztályban: ő Nemuru Kushinada.

Ha leszáll az éj, a város sötét utcáin rejtélyes gyilkosságok történnek, és nyomtalanul eltűnnek emberek. Mikor Hiroshi is szemtanúja lesz egy ilyen eseménynek, rögvest felgyorsulnak az események. Az utcákon furcsa maszkos emberek, és egy kaszás lány vadássza le áldozataikat, akiket a vörös telihold őrjített meg. A városban olyan természetfeletti erők szabadulnak el, melyekről senki sem beszél. És felmerül a kérdés: mi olyan különleges Hiroshiban, hogy a városka szinte összes lakója rögeszmésen közel akar hozzá kerülni? Milyen titkokat rejteget Isuzu, és bátyja, Issei? Ki is valójában Nemuru?

Ahogy egyre több minden történik, lassan össze áll a kép: a városban farkasemberek élnek, kiknek nem szabad keveredniük az emberekkel. Ha a szigorú szabályokat megszegik, akkor halál fiai lesznek. E farkasok az Istenek leszármazottjai, akiket a Vörös Hold visz kísértésbe. De Hiroshi különlegességét tovább emeli, hogy a helyi kultúr- gyümölcs, a Hassaku silány termést hozott az idén. És valamiért a farkasoknak nagyon is fontos ösztöneik kordában tartásához e gyümölcs.

Hiroshi gyanúját egy titokzatos férfi, Shunichiro Sakaki erősíti meg, aki 4 éve meggyilkolt menyasszonya miatt érzekett a faluba: bosszút akar állni azokon, kik elvették szerelmét.

Hátborzongató? Igen. Rejtélyes? Mindenféleképpen. Hogy milyen titkok lapulnak a város sötétjében? Hogyan lesznek egyszerű emberekből farkasok? És mi ez az őrület, mely a szerelemmel és a vággyal megőrjíti a farkasokat?

Az édei évben talán az egyik legjobb sorozatnak ígérkezik. Fordulatos, és egy percre se hagyja lankadni a figyelmet. Talányokkal és rejtélyes gyilkosságokkal operál, mely végig fenn tartja az izgalmat. Kicsit érettebb (az erőszakos, véres jelenetek miatt), a pszichológiai-horror-krimi kedvelőknek ajánlanám.

Anime adatok:

  • Angol cím: Hidden God / Spirited Away by the Wolf
  • Japán cím: Ookami Kakushi / おおかみかくし
  • Írta/Történet: Ryukishi7, Konami
  • Rendezte: Nobuhiro Takamoto
  • Eredeti karakter dizájn: Peach-Pit
  • Karakter design / vezető animációs rendező: Atsuko Watanabe
  • Megjelenés éve: 2010. január
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 12? (n/a)
  • Műfaj: dark fantasy, természetfeletti, horror, krimi, pszichológiai, iskola élet, misztikus, dráma
  • Stúdió: AIC, Flying Dog, Media Factory, MOVIC, Pony Canyon, Studio Fantasia
  • Zene: Takumi Ozawa
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), Official site (jap), AnimeNfo (eng), AnimeAddicts (hun), Wikipédia (eng)
(Visited 99 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .