Yuji Iwahara: King of Thorn (manga; 2002-2005; 6 kötet)

Yuji Iwahara: King of Thorn (manga; 2002-2005; 6 kötet)

King of thorn Vol 1

A nem is olyan távoli jövőben rejtélyes kor pusztítja az emberiséget. A Medúza nem vírus, nem baktérium. Az idegrendszert támadja meg. Tünetei: végtag gyengeség, majd érzékelés, eszmélet vesztés, végül a fertőzött teste kővé válik, és darabokra törik. Ellenszer nincs. Egy kutató laboratórium megadja az esélyt 160 kiválasztott embernek, hogy meghatározatlan időre hibernálják a testüket. Céljuk, hogy ha majd megtalálják a kór ellenszerét, akkor felélesztik a Medúzával fertőzött betegeket mély álmukból.
E program részese lesz egy Kasumi nevű fiatal lány is, akit ikertestvérétől, Shizukutól választanak el a program érdekében. Telnek az évek, hirtelen felébred Kasumi és még néhány ember a hibernálásból. Nem tudják, hogy mennyi ideig aludtak, és hogy mi történt a világban. A kórtermüket rejtélyes indák borítják, ember sehol sincs, csak félelmetes szörny banda várja őket, kegyetlen mészárlást végezve közöttük. Végül csak heten élik túl e támadást: főhősnőnk, Kasumi, Marco Owen – egy hacker, akit a CIA küldött a laborba kémkedni-, egy szenátor, aki pénzért vásárolt magának helyet, Kathyrine – egy leányanya, egykori alkoholista-, Tim – az anyátlan kisfiú-, Ron, az izompacsirta, és egy tudós, aki részt vett a hibernálás kifejlesztésében. Az életük és elméjük épségéért kénytelenek harcolni, és szembe szállni a titokzatos szörnyekkel. Hogy mi történt míg mély álomba szenderültek? Hova tűntek az emberek? Mik ezek a szörnyek? A Medúza ellenszerét végül megtalálták-e? Kiderül e fordulatos, letehetetlenül izgalmas képregény lapjain.

A 6 kötetes manga sorozat 2002-2005-ig futott, a történetet Yuji Iwahara írta és rajzolta. A történet műfaja: sci-fi, seinen, akció, dráma. Yuji Iwahara két leghíresebb munkája a King of Thorn és a Chikyu Misaki. Amerikában a Marvel Comics kiadásaiba is alkot képregényeket. A nevéhez fűződik még a Darker than Black tv-sorozat karakter dizájngja, valamint a 2009-ben indult Darker than Black – Shikkoku no Hana – című új manga széria munkálatai is. A King of Thorn aktualitása azért is kiemelt, mert 2009. október 9-én indult világ körüli útjára a belőle adaptált anime mozifilm. Az anime változat teljsen követi a manga rajzsítlusát, és történetét, persze sűrítve. Az anime a Sunrise stúdióban készült, és Kazuyoshi Katayama rendezte. A DVD kiadása 2010-re várható, egyenlőre csak YouTube-on, és az anime hivatalos oldalán lévő előzetesben gyönyörködhetünk.

Lenyűgöző alkotás, ahol semmi sem az, aminek látszik. Megdöbbentő fordulatokra számíthat az olvasó, ki kezébe veszi. A történetet komplexitása miatt a Gantz, a Gunslinger Girl, a Kurozuka, és a Battle Royale című mangákhoz hasonlíthatják. 16 éven felülieknek ajánlanám csak, erőszakos jelenetei miatt, de nemtől függetlenül bárki a kezébe veheti, aki egy lebilincselő alkotásra vágyik.
A karakter dizájn elsőre nekem furcsa volt, a férfi karakterek kifejezetten nem tetszettek. A látványvilág kicsit torz, ami a nyakatekert történetből is adódik. De a panelek használata elképesztő, szinte olyan, mintha egy akció filmet nézne az ember, az események pörögnek, nincs egy lélegzetvételnyi szünet sem. Abba hagyhatatlan, én is együltében olvastam végig, szerencsére a Manga Fox-on végig fenn van agol fordításban, és alig várom hogy az animét is megnézhessem.

Hivatkozások:

(Visited 137 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .